10 x in onze keuken

10 x in onze keuken

De keuken is bij ons toch wel een redelijk centrale plek in het huis. Hij is groot en met een eiland absoluut een eyecatcher. Hij is mooi wit met een dik granieten aanrechtblad en het straalt luxe uit. Er zijn een aantal dingen in de keuken die ik absoluut waardeer, maar er zijn ook een aantal dingen die werkelijk vreselijk zijn. Ik ga ze gewoon eens met jullie delen. Omdat ik zowel liefde als af en toe frustratie voel als ik in de keuken sta. Gewoon eens tien confessions op een rij!

mommyhood 2

1. We hebben geen vriezer. Echt, ik weet niet waarom de vorige bewoners geen vriezer hebben genomen, maar ik snap er werkelijk niks van. We hebben nu een losse vriezer op zolder staan en omdat het niet beneden is, vergeet ik regelmatig brood of vlees te pakken. Er is ook niet echt ruimte om de vriezer beneden te plaatsen, tenzij we naast een muurtje verder gaan. Raymond denkt er al tijden aan; ik vind het maar een raar gezicht.

2. We hebben twee mooie, opvallende barkrukken en Raymond is de enige die daar ooit zit. Vaak ’s avonds als hij laat thuis is, om daar te eten. Maar ook als hij nog thuis moet werken gaat hij direct op de barkruk zitten. Ik zit er nóóit.

3. De keuken straalt een en al luxe uit en het is echt een prachtig gezicht zo in ons huis. Ruim opgezet, mooi strak en wit en als het eenmaal is opgeruimd volgens de ‘clean aanrechtblad policy’ absoluut een lust voor het oog. Raymond en ik houden ook wel van landelijke keukens, maar dit strakke past voor nu absoluut beter in ons huis.

4. We hebben hoge kastjes en Raymond vindt het heel erg leuk, met zijn bijna 2 meter, om daar spullen bovenop te bewaren. Ik moet er iedere keer weer een stoel of kruk bij pakken om iets te kunnen pakken. Sowieso hebben we een erg hoge keuken en dat is soms best een gek gezicht als ik daar met mijn 1.60 voor sta.

5. We hebben mega veel aanrechtblad, maar toch heb ik altijd ruimte tekort. Door de waterkoker, de broodtrommel, kookboeken, vazen voor de gezelligheid, fruitschalen, een keukenweegschaal en natuurlijk het gasfornuis en de wasbak blijft er helemaal niet zoveel ruimte over. Daar moet ik maar eens wat aan gaan doen. Het is allemaal heel gezellig die frutsels, maar het kan ook direct wat rommelig ogen.

6. Over de broodtrommel gesproken: alles belandt daar altijd óp in plaats van ín. En alles wat erin zit, wordt vergeten. Resultaat: veel te veel ontbijtkoek, oud brood en beschimmelde pitabroodjes.

7. We hebben mega veel kastruimte! Aan alle kanten hebben we kasten en zo hebben we genoeg opbergruimte voor al het servies, de pannen en zelfs de boodschappenvoorraad. Wij hebben geen bijkeuken of voorraadkast en bewaren dus alles in de keuken. Wel zo handig!
8. Sinds we er wonen zijn er twee dingen stuk gegaan; de vaatwasser is afgelopen maand vervangen en de stop van de wasbak werkt niet meer. Daar moeten we nu even iets op verzinnen.

9. Hij is gemakkelijk schoon te maken, schoon te houden en te onderhouden. Het aanrechtblad kan tegen een stootje, met een doekje is alles zo afgenomen zonder vlekken en met wat keukenreiniger haal ik iedere dag gemakkelijk een doekje over het aanrecht.

10. In een kastje liggen handdoeken en theedoeken, maar ook zeker 20 kookboeken. Kookboeken waar ik werkelijk niks mee doe. Dus note to self: het aanrechtblad vrij maken, even een doekje over het aanrecht, de stop in de wasbak repareren en koken!

Share:

6 Reacties

 1. 5 oktober 2018 / 09:36

  ik ben weg van jullie keuken 😀 en zie mij er nog omheen rennen toen haha. maar geen vriezer beneden hebben is balen inderdaad, zou mij geen raad weten eerlijk gezegd hahah

 2. M
  5 oktober 2018 / 09:38

  Ik weet niet of het zo gemakkelijk kan hoor en of je er ruimte voor over hebt, maar wij hebben dus (vanuit de vorige bewoners) een vriezer met drie lades in een kastje zitten! Echt super handig

 3. Nanda
  5 oktober 2018 / 09:40

  Ik kan niet zonder vriezer in de keuken (en heb er zelfs nog één in de bijkeuken), dus begrijp je frustratie heel goed. Zou je in de onderkast naast de koelkast geen vriezer kwijt kunnen? Inbouwen of desnoods een kleine vrijstaande vriezer in de kast plaatsen.

 4. esther
  5 oktober 2018 / 22:04

  leuk om te lezen! onze vaatwasser toevallig ook afgelopen week moeten laten vervangen…. ik droom ook af en toe van een nieuwe keuken!

 5. Carina
  6 oktober 2018 / 11:59

  Ik zou de broodtrommel vervangen voor een doorzichtige versie. Want ik merk ook dat alles wat ik niet zie, ik vergeet. En dat is niet handig voor voedsel..
  maar die vriezer.. nja gebrek aan.. snap ik ook niet. Ik kan echt niet zonder!

 6. Jaleesa
  6 oktober 2018 / 19:14

  Herkenbaar … Ik heb een werkblad van 4.50 overal rommeltjes een onwijs mooi en groot kookeiland maar onhandige kastjes met opbergruimte. Wij hebben een hele mooie Amerikaanse koelkast xl met water tap en ijsblokjes dat is een goeie aankoop geweest. En aan onze bar zit alleen ons zoontje van bijna 5 als we koken ik zou niet zonder vriezer kunnen hebben jullie geen schuur waar een vriezer kan? Of een inloop kast in de hal waar je een aansluiting maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.