(~215 B)
10 hoogtepunten tijdens ons tripje naar Lissabon

10 hoogtepunten tijdens ons tripje naar Lissabon

Alweer een maand geleden gingen Raymond en ik naar Lissabon voor vijf dagen. We hadden wat regenbuien, maar gelukkig niet zo extreem als wat er afgelopen week op het nieuws te zien was. We zagen zelfs beelden voorbij komen van de straat voor ons hotel, waar het water overal naar binnen stroomde. Ik hoop dan ook dat de schade meevalt en ben blij dat wij dat niet tijdens onze trip hadden. Het regende veel, maar gelukkig waren er ook genoeg droge momenten.

Dit artikel wilde ik de week na Lissabon al schrijven, maar hij is even blijven liggen. Voor nu toch nog een blog met onze hoogtepunten op een rij. Wie weet haal je er nog tips uit, voor als je ook een citytrip naar Lissabon gepland hebt.

Hapjes en een drankje op een mooi dakterras! Wij verbleven in hotel Mundial en dit hotel heeft een eigen dakterras. We liepen even naar boven om te kijken en ik vond het waanzinnig om dit gelijk de eerste avond mee te maken. Was echt heel indrukwekkend! We besloten te blijven hangen voor een hapje en een drankje om de trip mee te starten.

Ik vond LX Factory erg leuk om doorheen te wandelen. Een creatieve spot vol met leuke winkeltjes. Niet echt heel Portugees; wel leuk om te bezoeken, koffie te drinken en te slenteren.

In de rij voor dé Pasteis de Bélem. Wat is dit goddelijk lekker! Hier heb ik absoluut de lekkerste gegeten.

Ik had niet zo veel met de wijk Alfama, waar iedereen het over heeft. Ik werd een stuk gelukkiger van Bairro Alto. Hoe we ook liepen: elke zijstraat die we namen kwam hier uit. Was toch een beetje onze plek.

Eten bij Taberna Da Rua Das Floras. Wij maken altijd wel een kleine planning van wat we willen zien, maar nooit waar we willen eten. De tweede avond zocht ik op Google naar een leuke hotspot en dit kwam ik tegen. Ik las dat er altijd rijen stonden, maar we wilden het toch proberen. Met succes, want we hoefden maar een half uur te wachten. Het eten was verschrikkelijk lekker. Raymond noemt het een van de beste restaurants waar hij ooit heeft gegeten. Het was zo leuk en lekker, dat we er de laatste avond gewoon weer gingen zitten. Ja, absoluut een hoogtepunt van ons tripje!

Eten bij Vicente! Het was een regenachtige dag en na een uur (!) schuilen omdat het met bakken uit de hemel kwam, liepen we naar een willekeurig zaakje dat we op een paar meter afstand vonden. We zaten hier om 16.00 uur al, maar met hapjes, drankjes en daarna het avondeten, hebben we ons uren vermaakt. Een hele sfeervolle plek en absoluut een aanrader als je een goed stukje vlees wil eten zonder te veel poespas.

De welbekende tram 28. Hij stopte voor onze deur en we hadden het geluk dat we hem direct de eerste dag pakte. De dagen daarna was het ontzettend druk. Het is mega toeristisch, maar we vonden dit heel erg leuk. Ook perfect om de eerste dag te doen, om zo een idee te krijgen van hoe Lissabon is opgebouwd en waar je allemaal naartoe wil.

Lopen, lopen en nog eens lopen. Ik vond het heerlijk om te slenteren door de straten en gewoon van alles tegen te komen. We hadden wel de eerste twee dagen zo ontzettend veel gelopen en gezien, dat we vermoeid waren op dag drie en vier. Probeer het dus iets slimmer aan te pakken en het meer te verdelen over de dagen. Lissabon is niet zo groot, dus je kunt gerust alles zien op een iets lager tempo, haha.

Een uitzichtpunt opzoeken is natuurlijk een must do als je in Lissabon bent. Nu was ik een beetje verwend met het uitzicht op onze rooftopbar, maar in Alfama bij Miradouro de Santa Luzia heb je het mooiste uitzicht als je niet naar een bar wil. Toch iets wat we even wilden afstrepen.

Bekijk de hotspots, maar overweeg goed of het je de rij waard is. Wij hadden veel tips online opgezocht en hebben de highlights gezien, maar voelden niet de behoefte om ergens een halve dag te spenderen. Ik twijfelde nog even of we een Lissabon kaart moesten aanschaffen, maar ben blij dat we dat niet gedaan hebben. Een tip: als je niet voor de Lissabon kaart gaat, neem dan een ov-kaart voor een dag. Die dingen kosten geen drol (geloof 6 euro voor de hele dag) en daarmee kun je lekker tram- en metrohoppen. Dat scheelt je veel lopen en op deze manier zie je een hoop. Maar ook als je wel veel loopt, is het fijn dat je met deze kaart weer naar je hotel kunt of sneller naar een andere wijk kunt gaan. Wij vonden het wel echt een musthave. En we vonden het uiteindelijk te druk om in de rij te gaan voor een lift of klooster. Het enige dat we bezocht hebben, was het kasteel. En precies daar kreeg ik een allergische reactie op een paar bomen die er stonden, haha.

Al met al was het een leuke trip! Veel gezien, ontzettend veel gelopen en heel goed gegeten. Vooral even weg zonder de kinderen en écht samen zijn, was heerlijk! Ik zal het niet bestempelen als mijn lievelingsstad, maar we hebben heerlijke dagen gehad. Misschien was het anders als we mooi weer hadden, zodat we op terrasjes konden zitten. Dat hebben we nu helaas moeten missen. Wie weet als we nog eens terug gaan!

Delen:
Secured By miniOrange