(~215 B)
Working mom #3

Working mom #3

Vanaf het moment dat ik positief testte leefde ik op een roze (correctie: blauwe) wolk. Uren spendeerde ik op internet op zoek naar de perfecte kinderwagen, mooie kleertjes en de babykamer. Shop, shopper de shop!

Maar er moesten natuurlijk ook een aantal praktische zaken geregeld worden zoals de opvang. Aangezien ik al één dag in de week vrij was, moest er voor 4 dagen naar een andere oplossing worden gezocht. Daar hebben we veel met elkaar over nagedacht en gepraat. Onze beide moeders zijn vroeger altijd voor ons thuis geweest en dat vonden we allebei erg fijn. Financieel was het echter geen optie dat ik helemaal zou stoppen met werken. Wij genieten altijd volop van onze (ski)vakanties en andere leuke activiteiten. Dat willen we ook met ons zoontje blijven doen.

Opa en oma hebben bij de bekendmaking van het grote nieuws meteen aangegeven 1 dag per week te willen oppassen. Dat was dus snel geregeld! 3 days to go….

Vervolgens hebben we de keuze gemaakt dat ik 1 dag minder ga werken, maar dat moest natuurlijk wel door mijn werkgever worden goedgekeurd. Gelukkig kreeg ik binnen een week het verlossende woord dat dat mocht. We hebben overigens ook een eventuele papa-dag besproken, maar een 4-daagse werkweek zit er voor mijn vriend helaas niet in.

Bleven er dus nog 2 dagen over. We konden nog kiezen uit het kinderdagverblijf of een gastouder. Een gastouder hebben we eerlijk gezegd niet echt besproken, omdat we allebei een goed gevoel hebben bij een kinderdagverblijf. Je bent dan immers niet afhankelijk van 1 persoon. Bovendien vinden wij het voor de sociale ontwikkeling goed dat hij met andere kindjes leert omgaan (al is dat bij sommige gastouders ook mogelijk). En dus begon de zoektocht naar een kinderdagverblijf.

In de plaats waar wij wonen zijn er verschillende kinderdagverblijven in de buurt. De keuze is uiteindelijk gevallen op opvang X en wel om de volgende redenen:

– het verblijf zit in een multifunctionele accommodatie (mfa). In ons geval betekent dit dat er in hetzelfde gebouw o.a. ook een peuterspeelzaal, basisschool en consultatiebureau zitten. Denzel blijft dus de komende jaren op dezelfde locatie (met waarschijnlijk dezelfde vriendjes en vriendinnetjes). Bovendien is het makkelijk mocht hij ooit nog een broertje of zusje krijgen. Iedereen zit dan dicht bij elkaar. Wel zo handig met brengen en ophalen;
– de opvang is op loopafstand. Bij mooi weer kunnen we hem dus met de kinderwagen brengen en/of ophalen;
– bijkomstig voordeel is dat het om een vrij nieuwe mfa gaat. Dit heeft niet de doorslag gegeven, maar het is natuurlijk wel fijn.

De andere verblijven konden het bovenstaande niet bieden. Bovendien was er qua werkwijze weinig verschil.

De aanmelding kon de deur uit! Gelukkig was ik er op tijd bij en hoefde ik niet op een wachtlijst geplaatst te worden. Wat zeg je, wachtlijst? Ja, wij wonen in een nieuwbouwwijk waar de geboorteborden je om de oren vliegen dus bij onze opvang is de crisis niet echt te merken.

Na de aanmelding werd gevraagd of we onze baby in een verticale of horizontale groep wilden laten plaatsen. Maar aangezien dit stuk aardig lang is geworden, wordt dit onderwerp… to be continued!

Liefs,
Niki

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 25 maart 2014 / 08:06

  Wat leuk om jullie zoektocht hierin te kunnen volgen! Super zo’n oma die een dag per week wil gaan oppassen. Ik ben heel benieuwd naar je volgende artikelen. Ik vind het heel knap dat jullie bewust de keuze voor kinderopvang maken maar dat is heel persoonlijk. Ik was er ook best makkelijk in tot m’n dochter geboren was, ik moet meer leren loslaten denk ik. Ben benieuwd naar jullie keuze 🙂

 2. 25 maart 2014 / 08:16

  Hier ook 2 dagen creche en dat bevalt goed. Horizontaal overigens, ben benieuwd wat jij gaat kiezen.

 3. 25 maart 2014 / 09:38

  Ahh wat fijn dat opa en oma een dag willen oppassen. Hier werken beide opa’s en oma’s nog. Gelukkig heb ik hele lieve vriendinnetjes die op passen als ik moet werken. Liefs

 4. 25 maart 2014 / 10:00

  Dat lijkt me ook nog wel een hele uitdaging om opvang te zoeken voor je kleine als je moet werken. Op dit moment zorg ik zelf voor ons gezin wat natuurlijk heel fijn is. Ik ben benieuwd wanneer de tijd voor mij aanbreekt om opvang te zoeken.. blijft iets nieuws

 5. 25 maart 2014 / 10:04

  Mij lijken van die kinderopvang-peuterspeelzaal-basisschool-in-één ook heel handig! Inderdaad wat jij zegt, minder gedoe met ophalen als er een broertje of zusje is.

 6. 25 maart 2014 / 10:44

  Fijn dat opa en oma willen oppassen, ik zie zelf dat ze hier zoveel plezier uit halen en ook weer een hoop energie van krijgen. Lijkt me lastig om een goede opvang te vinden, je geeft toch je kind uit handen, bij het onbekende. Als wij ooit op het punt komen dat we naar een kinderopvang moeten gaan kijken hoop ik dat ik dat kan loslaten..

 7. 25 maart 2014 / 10:58

  Interessant om te lezen. Klinkt inderdaad handig om alles zo bij elkaar te hebben. Ik werk niet veel dus opa en oma springen hier altijd in. Heel handig dat zij allebei al met pensioen zijn en dol zijn op hun enige kleinkind. Maar anders waren wij ook zeker voor een kdv gegaan.

 8. Simone
  25 maart 2014 / 12:53

  Wat fijn dat je zoontje meteen geplaatst kon worden! Ben erg benieuwd naar je vervolgverhalen, hoe het straks bevalt en zo.

 9. 25 maart 2014 / 15:11

  Hier passen opa en oma op. Kdv is voor ons niet handig ivm mijn werktijden. Ben er ook persoonlijk niet helemaal voor. We denken wel na over hoe we dat gaan doen met spelen (peuterspeelzaal) vanaf wanneer, vind dat wel belangrijk.

 10. 25 maart 2014 / 16:56

  Hier ook twee dagen kdv, verticale groep. Het waren 3 dagen kdv en beiden een papa/mamadag, maar ik vond 4 dagen werken niet te doen. Wilde bij mijn kindje zijn en meer in de buurt werken. Nu de luxe dat ik 2 dagen werk en manlief (weer) 5 dagen. Voor ons de ideale verdeling zo!

 11. 25 maart 2014 / 20:14

  Wij ook druk aan het puzzelen! Vriendlief werkt vijf dagen en wil Dolgraag een pappa dag, maar aangezien ik waarschijnlijk mijn baan kwijt raak ik hij de enige kostwinner, dus het moet financieel wel lukken! KDV vond ik belangrijk dat het kleinschalig is, mogelijkheden horizontale en verticale groepen, ze gezond eten nastreven en ze VVE hebben, dus voorschools leren. Dat komt overigens meer van mij met mijn pedagogische achtergrond. Maakt Vriendlief weinig uit!

Secured By miniOrange