VTech Rock & Leer drumtoestel voor de muziekliefhebber

VTech Rock & Leer drumtoestel voor de muziekliefhebber

Zo nu en dan krijg ik iets leuks opgestuurd van VTech en waar ik het vandaag over wil hebben, valt in de categorie ‘ijscokar’. En dan bedoel ik daarmee dat het een absolute hit is, net als de ijscokar toentertijd. Waar trouwens nog steeds iedere dag fanatiek mee gespeeld wordt, maar dat even terzijde. Hier in huis bij beide kinderen valt het in de smaak, maar ook vanwege de vragen die ik krijg op social media als ik het weer eens deel. Ik heb het over het Rock & Leer Drumstel van VTech. Na de lesjes Muziek op Schoot met Maddox is hij zó dol op muziek en dit drumstel is werkelijk een schot in de roos.

Dagelijks neemt Maddox plaats achter het drumstel. Hij gaat vol trots zitten op het bijgeleverde krukje, neemt de twee drumstokken in zijn handen en slaat er fanatiek op los. Hij glundert van oor tot oor en het is fantastisch om te zien hoeveel plezier hij eraan beleeft. Eigenlijk is hij er nog iets te jong voor; het drumstel is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot 4 jaar. Maar ik kan nu al vertellen dat het een méga leuk cadeau is voor een eerste verjaardag en dat ook Skyler het nog leuk vindt. Maddox is trouwens ook heel erg verliefd op het krukje zelf. Hij vindt het de bom dat hij een stoeltje heeft.

Je kunt het Rock & Leer Drumstel instellen op vier speelstanden: ‘Tellen’, ‘Volg de lichtjes’, ‘Volg mij’ en ‘Vrij spelen’. De speelstanden dragen bij aan de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie en de grove motoriek. Je merkt echt dat Maddox de lichtjes volgt en dat zijn handen automatisch met de drumstokken op het juiste vlak slaat. Het gaat hem nog wel wat snel, maar het is leuk om te zien hoe dat al zo goed in ontwikkeling is. Je kunt hem ook gewoon op vrij spelen zetten, dan kunnen ze lekker slaan en volgt er vanzelf leuke muziek.

196723_rock_leer_drumstel_1

9200000075775252

Er zijn zes knipperende lichtjes op het drumpaneel en met het pedaal kun je de slurf van de olifant bedienen zodat je ook weer geluidseffecten hoort. Dat is natuurlijk helemaal een moeilijke handeling voor de kleintjes, om zowel de handen als de voeten tegelijk te gebruiken. Maar ook dat is weer een heel leuke oefening. Ik ben, zoals heel vaak eerder gezegd, fan geworden van houten speelgoed, maar met dit soort leerelementen maakt VTech hun speelgoed echt heel erg aantrekkelijk en daardoor waardeer ik het des te meer. Ze maken er steeds weer iets leuks van.

Met 16 melodietjes en 6 gezongen liedjes, meer dan 20 drumeffecten en dus alle verschillende knoppen die je kunt indrukken en waar je op kunt slaan, staat het garant voor urenlang speelplezier. Het bevat ook een volumeregelaar en een uitknop, die zijn toch ook wel erg fijn af en toe.

Net als met de ijscokar is dit een absolute schot in de roos. Het zijn keer op keer leuke designs en hier thuis zorgen ze voor veel speelplezier. Ook wel voor ruzie, maar dat bekijken we positief; het valt in de smaak bij zowel een dreumes als een kleuter.

Het Rock & Leer Drumstel van VTech is verkrijgbaar voor een prijs van 49,95.

Ik zie dat hij op veel plekken (online) is uitverkocht, maar je moet het allemaal regelmatig even checken omdat ze worden aangevuld. Ik heb hem onder andere hier, hier en bij Bol.com nog gevonden.

VTech Rock & Leer

Share:

4 Reacties

  1. 3 augustus 2018 / 09:29

    Dat ziet er echt ZO leuk uit! Vraag me alleen af hoe erg het lawaai is, want vtech kan er wel wat van 😀

  2. Jessica
    3 augustus 2018 / 21:20

    Echt leuk ding !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.