(~215 B)
Onze ochtend- en avondroutine

Onze ochtend- en avondroutine

Mijn dagen deel ik altijd in een fotodagboek op maandag, maar nog nooit heb ik geschreven over onze ochtend- en avondroutine. Nu zijn er mensen die kunnen schrijven over journalen, meditaties, sportsessies in de ochtend om 06.00 uur en meer van dat soort dingen. Soms zou ik willen dat ik dat kon zeggen. Het lijkt me heerlijk om al deze tijd in de ochtend te hebben en zo een moment voor mezelf te creëren. De werkelijkheid is dat mijn wekker gaat en dat ik daarna aansta voor de kinderen, tot ze om 08.30 uur op school zijn afgeleverd. Voor de avondspits geldt dat net zo. Toch hebben we alles prima voor elkaar, hebben we een perfect ritme te pakken en is het nooit stressen aan het begin, of aan het eind, van de dag.

Onze ochtendroutine

Om 06.50 uur gaat mijn wekker. Ik blijf dan nog altijd even liggen tot 07.00 uur, tot Raymonds wekker gaat. Dit slaat misschien helemaal nergens op, maar ik vind het heerlijk om even in tien minuten rustig wakker te kunnen worden. Ik sta op, neem even vijf minuten in de badkamer en loop daarna naar Skylers kamer om hem wakker te maken. Zodra hij wakker is, ga ik naar Maddox om hetzelfde te doen. Ik pak de kleding voor de jongens en als Skyler is opgestaan kleed ik hem als eerste aan. Ik neem hem mee naar de badkamer om zijn haar te doen en dan is hij klaar om naar beneden te gaan. Vervolgens ga ik verder met Maddox. Ik kleed hem aan, geef hem zijn medicijnen (puffers vanwege zijn astma) en ook hij kan naar beneden. In deze tussentijd is Raymond opgestaan en naar beneden gelopen om het ontbijt voor de jongens te maken. Nu is het inmiddels 07.20 uur.

Als de jongens beneden aan het ontbijt zitten, ga ik mezelf klaarmaken. Ik kies kleding uit, ga naar de badkamer, verzorg mijn gezicht met crème, doe een likje mascara op en borstel mijn haar. Meer doe ik eigenlijk niet. Om 07.30 uur ben ik ook beneden en kan Raymond naar boven om zich aan te kleden.

Beneden ga ik aan de slag met de trommels voor de jongens. Ze hebben geen continurooster maar we laten ze wel overblijven. Zo hoef ik niet steeds heen en weer te lopen en heb ik genoeg tijd voor mijn werk. Ik maak de fruitbakjes voor de jongens (Skyler wil altijd een appel met wat rozijnen en Maddox neemt druiven, komkommer en ook rozijnen mee) en ga daarna door naar de trommels voor de overblijf. Onze jongens zijn geen grote eters dus ik smeer twee boterhammen voor Maddox en een bolletje voor Skyler met een plakje ontbijtkoek ernaast. Ik vul de flesjes met water en alles gaat de schooltassen in, die ik vervolgens in de gang op de kast neerzet. Als er gegymd wordt, op dinsdag en donderdag, zet ik ook de gymtas klaar voor Skyler. Maddox mag gymmen in zijn ondergoed. Ondertussen is het 07.45 uur en maak ik ontbijt voor mezelf. Raymond is dan inmiddels ook weer beneden.

Ik eet altijd hetzelfde in de ochtend: ik maak een bak yoghurt (vaak ga ik voor de Lindahls kwark) met wat granola en rozijnen. Dit kan ik rustig opeten. Ondertussen loop ik naar het toilet (haha, altijd op hetzelfde tijdstip moet ik naar de wc) en om 08.00 uur begin ik met roepen dat het bijna tijd is om naar school te gaan. Ik ruim de tafel af, Raymond gaat naar zijn werk en als het 08.10 uur is, trekken de jongens hun schoenen en jas aan. Vervolgens lopen we binnen 10 minuten naar school en zijn de jongens om 08.20 uur op het schoolplein. We houden allemaal niet van haasten dus dit is heel erg prettig.

Twee doordeweekse dagen (vaak de maandag/dinsdag en donderdag) ga ik gelijk door naar de sportschool, dan breng ik de jongens met de auto zodat ik gelijk door kan. Ik ben dan om 08.30 uur in de sportschool en sport een uur. Voor tienen kan ik dan aan het werk. Op de andere dagen probeer ik te wandelen tot 09.00 uur of ik ga gewoon in een keer door naar huis. Ik maak koffie en ga aan het werk!

Onze avondroutine

Onze avondroutine loopt ook gesmeerd en rustig. We eten altijd rond 17.30 uur. Sinds Raymond aan zijn nieuwe baan is begonnen, is hij eerder thuis en kunnen we vaak samen eten. Het gebeurt ook wel dat we alvast met zijn drietjes eten en dat Raymond later aanschuift of dat we wachten tot 18.00 uur. Raymonds tijden zijn echter onvoorspelbaar dus het kan best zijn dat ik tot 18.00 uur wacht en hij er pas om 19.00 uur is, haha. Vandaar dat we een redelijk vaste tijd hebben. Als we gegeten hebben, gaan de jongens buiten spelen samen. Dat is vaste prik en dat vind ik ook belangrijk. Even los van de schermen en een frisse neus halen. De ene keer gaan ze op de trampoline in de tuin; een andere keer spelen ze voor in de speeltuin. In de tussentijd ruim ik de tafel af en keuken op. Het buiten spelen is vaak een half uur tot drie kwartier. Als de jongens binnenkomen, kunnen ze nog even spelen of een filmpje kijken.

Tussen 18.30 uur en 18.45 uur is het tijd om met Maddox naar boven te gaan. Hij is heel energiek de hele dag en op dit tijdstip gaat zijn lampje wel een beetje uit. Raymond neemt hem altijd mee naar de badkamer om zijn tanden te poetsen. Vervolgens neem ik het over en ga hem wassen en zijn pyjama aandoen. We pakken de medicijnen er weer bij en Maddox kiest daarna een boekje uit. Ik lees negen van de tien keer voor, tenzij ik een keer ’s avonds ga sporten. Om 19.00 uur is de dag dan afgelopen voor Maddox. Tijd om zijn ogen te sluiten!

Skyler mag nog even opblijven. Hij kijkt vaak nog even beneden een filmpje van een van zijn favoriete Youtubers. Enzo Knol en Rutger & Thomas zijn momenteel wel een hit hier in huis. Om 19.50 uur is het voor hem ook tijd om naar boven te gaan. Hij doucht even of we wassen hem, hij poetst zijn tanden, Raymond poetst alles even goed na en daarna is het ook voor hem tijd om naar bed te gaan. We lezen hem niet meer voor. We willen wel dat hij zelf wat vaker weer gaat lezen, dus om 20.00 uur kan hij nog een kwartier een boekje lezen. Daarna gaat ook zijn licht uit. Skyler is wel een echte maler en kan gerust een uur wakker liggen. Toch vinden we 20.00 uur een prima bedtijd en heb ik liever dat ‘ie in bed nog ligt te woelen dan dat ‘ie beneden blijft zitten.

’s Avonds doen we eigenlijk vrij weinig voor de rest. Raymond sport twee keer in de week in de avond en dan heb ik een moment alleen. Op de andere dagen kijken we een serie, lees ik een boek of we kijken een programma dat we leuk vinden samen. Ik ben echt onwijs moe steeds dus vaak ga ik om 21.30 uur ook wel naar boven. Dan is het tijd voor mij om de badkamer in te duiken en vervolgens naar bed te gaan. Op de dagen dat ik douche (ik kan niet zoveel in verband met mijn huid), doe ik dat vaak na het eten. Dan kan mijn zalf goed intrekken en is Raymond beneden nog bij de jongens voordat we ze naar bed brengen. Ik lees in bed nog een uurtje en dan gaat ook het licht in onze slaapkamer uit. Voor mij dan. Raymond is een echt avondmens en ligt eigenlijk pas rond middernacht in bed.

En de volgende dag gaat de wekker weer om 06.50 uur om het riedeltje weer van voor af aan te starten!

Delen:
Secured By miniOrange