(~215 B)
Oproepje

Oproepje

Hallo mommy’s to be en mommy’s. Ik ben Merel Verspuij, een studente fotografie die naar moeders/gezinnen op zoek is. De lieve Shirley liet het mij toe om een oproep te plaatsen op haar site hiervoor.

Ik zal mij eerst even aan jullie voorstellen. Ik studeer fotografie aan de KABK in Den Haag hierbij volg ik de richting wervende fotografie. Ik ben hierbij begonnen met vooral mode te fotograferen, maar ga nu mijn afstudeerjaar in en merk dat mijn werk steeds autonomer wordt met een authentieke feeling. Ik creëer en regisseer mijn beelden dus nog steeds, maar zo zien zij er niet uit. Als je een goed voorbeeld hiervan wilt zien kun je op mijn website Lerem.nl kijken naar de serie Blijf. Deze is tevens gepubliceerd in het magazine Kracht van het KWF.

Nu ben ik bezig met een nieuw project, iets wat plots ook helemaal hip is op televisie. Namelijk het syndroom van Down. Bij sommigen kan dit een erg gevoelig onderwerp zijn; ik merk echter bij de gezinnen waar ik ben geweest dat er juist heel veel liefde en openheid is. Voor dit project ben ik op zoek naar gezinnen waarbij het kind (van 0 tot 100 jaar) downsyndroom heeft. Máár.. ook met een andere afkomst dan ‘blank’. Het is mij namelijk opgevallen dat dit minder voorkomt. Ik vraag mij af hoe dit komt en wil er juist de nadruk op leggen en aandacht aan geven. Juist hen in de schijnwerpers zetten. Ook omdat ik bij andere fotoprojecten met dit onderwerp maar weinig van deze kinderen zie. Voor nu heb ik al twee schatten van kinderen mogen leren kennen. Zoals Nathaniel die half Chinees is en je hier op de foto’s voorbij ziet komen, en binnenkort zal ik bij Ciro langs gaan die half Angolees is.

Mocht je je aangesproken voelen of iemand kennen die hiervoor in aanmerking zou komen, mail dan alsjeblieft naar info@lerem.nl. Het is mijn bedoeling om eerst eens langs te komen en kennis te maken, ook neem ik dan mijn camera alvast mee. Ik fotografeer eerst wat jullie zoal doen, als een vlieg op de muur. Als dit fijn is verlopen zou ik graag nog één of meerdere keren langs komen. Hierbij ga ik dan al ietsje meer ensceneren en het beeld mooier maken voor het concept. Alles gebeurt natuurlijk in overleg.

Ik hoor graag van jullie. En laat hier graag de beelden zien als het project afgelopen is.

Nathaniel--1
Nathaniel--2
Nathaniel--5
Nathaniel--10

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 24 augustus 2014 / 09:51

  Nu je het zegt realiseer ik me inderdaad dat je meestal ‘blanke’ kinderen voorbij ziet komen met het syndroom van Down. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 2. Tanja
  24 augustus 2014 / 11:23

  Ik heb dit artikel doorgestuurd! 🙂

 3. Maike
  24 augustus 2014 / 12:50

  Mooi project en goed dat je hier aandacht aan geeft. Ik ga het volgen.

 4. 24 augustus 2014 / 12:53

  Heel erg leuk. Zelf heb ik en kindje met down. Deze link heb ik FF op de fb pagina gezet van d-mama,s, waar ik lid van ben. Dit zijn allemaal mama,s met kindjes met down.

 5. Barbara Italiani
  24 augustus 2014 / 13:38

  Hoi Debbie dank je voor je link! Ik vindt niet hoe blank ik ben, maar ik ben brasilianse en Nick van 2 jaar is dus 1/2 brasilianse ! Als je daar iets aan heb dan mag je contact met mij opnemen, wij komen uit Alkmaar

Secured By miniOrange