Onze tv-rituelen

Onze tv-rituelen

Ik herinner het me nog goed. Toen ik kleiner was en samen met mijn broertje op de basisschool zat, keken we voordat we naar school moesten naar de televisie. We aten onze cracker op en zaten daarna op de grond voor de tv Dommel te kijken. In het weekend zette ik op zaterdagochtend altijd de televisie in mijn slaapkamer aan, om wakker te worden met Telekids. Oh, wat was dat leuk! ’s Middags na school, toen ik wat ouder was, kroop ik met mijn moeder op de bank voor As The World Turns. Die goede oude tijd. Wat een leuke serie was dat om samen even voor te gaan zitten! Ik mis het echt nog steeds op de buis. Ik keek ook al vrij vroeg Goede Tijden Slechte Tijden en zat vaak klaar voor Geef Nooit Op en Over de Rooie, samen met mijn ouders. Ik koester deze fijne herinneringen. Want ondanks dat het zoiets simpels is als televisie kijken, vond ik het altijd prettig om dit samen te doen. Ik kan niet wachten om ook eens écht met Skyler in de weekenden ’s avonds op de bank te ploffen voor wat leuks.

mommyhood

Skyler kijkt nu eigenlijk altijd Paw Patrol. Omdat dit voor ons op vervelende tijdstippen komt nemen we het altijd op zodat we het terug kunnen kijken. Lekker makkelijk met digitale televisie van KPN. ’s Ochtends om 06:45 uur liggen we gewoon nog heerlijk te slapen, haha. De andere afleveringen komen als Skyler op school zit. Zo heeft hij na school en in het weekend lekker veel terug te kijken en dat zijn voor hem echt zijn oplaadmomenten. Voor de rest kijkt Skyler vrij weinig en als hij al iets kijkt, is dat via een tablet. Jullie kennen vast al die gekke uitpak- en reviewfilmpjes wel. Geen idee wat daar leuk aan is, maar Skyler kan hier lang naar kijken.

Als ik kijk naar mijn eigen rituelen, ga ik eigenlijk pas zitten voor de televisie als we hebben gegeten. Overdag zul je me nooit betrappen voor de televisie, ook niet om een serie te kijken. Als het met de kindjes uit komt vind ik het leuk om Editie NL en RTL Boulevard te kijken na het eten. Als ik dat niet red, zit ik pas later klaar. Goede Tijden Slechte Tijden zit al jaren in mijn systeem en het is dan ook altijd dat de tv om 20:00 uur op RTL4 staat, tot grote ergernis van Raymond. Programma’s waar ik ’s avonds voor ga zitten zijn echte guilty pleasures. Ik hou van foute televisie en programma’s waarbij ik niet al teveel hoef na te denken. Ik geniet onwijs van The Voice of Holland, maar ook Chantal Blijft Slapen en Gordon gaat Trouwen vind ik leuk. All You Need is Love is altijd prettig en ook Van der Vorst Ziet Sterren vind ik leuk. Oh, en Miljoenenjacht, haha. Heerlijk al die koffertjes. Voor The Walking Dead heb ik ook een tijdje klaar gezeten, maar het laatste seizoen ben ik afgehaakt. Het duurde me allemaal te lang en het tijdstip van 22:00 uur is voor mij nu gewoon te laat. Ik kan het wel terugkijken via de televisie, maar het werd me toch een beetje langdradig. Jammer, want de eerste seizoenen waren heerlijk! Ik zal niet zo snel programma’s als Opgelicht, Kassa of Nieuwsuur kijken. Dat zijn trouwens wel dingen die Raymond graag opzet. Maar goed, dat is altijd beter dan die voetbalprogramma’s waarbij de mannen het hardst lachen om hun eigen grapjes. Brrr. Lol. Laatst ben ik samen met Raymond gaan zitten voor The Sinner. Wát een fantastische serie. Ik heb ook gelijk als goede voornemen om in het nieuwe jaar vaker met Raymond een serie aan te zetten. Vind dat toch wel fijn en leuk!

Terwijl Skyler al vrij jong veel filmpjes via de tablet keek, zet ik Maddox een stuk minder vaak voor een scherm. Eigenlijk vooral als ik even met Skyler bezig ben, iets moet doen qua huishouden of qua werk. Het gebeurt dan weleens dat ik voor Maddox een filmpje opzet en dat is negen van de tien keer Peppa Pig. Peppa is absoluut zijn favoriet en dan zit hij, heel schattig, hard mee te lachen. Ik gok dan ook dat zijn eerste verjaardagsfeestje in Peppa Pig thema wordt.

Ik kan niet wachten tot Skyler iets ouder is en we in de weekenden ’s avonds als gezin voor de televisie kunnen kruipen voor programma’s die ons allemaal aanspreken. Ik vind dat toch iets gezelligs hebben. Kleedjes erbij, wat lekkers op tafel en keihard genieten met alle jongens om ons heen. Samen televisie kijken lijkt me de ultieme qualitytime.

Share:

1 Reactie

  1. 30 december 2017 / 13:00

    ooh dommel keek ik ook!! en boes boes lol. hier zijn ze gek op tv kijken en moeders weer niet hahah. en dat is wel eens anders geweest want kon hele weekenden een serie afkijken of een paar films, maar nu geen geduld meer voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.