Favorieten van december

Favorieten van december

Over een paar dagen kom ik met een artikel over mijn favoriete items van afgelopen jaar, maar natuurlijk niet voordat ik mijn favorieten van december met jullie gedeeld heb. Zoals iedere maand zijn er ook in december weer een aantal dingen geweest die ik maar al te graag deel met jullie.

De Sleepyhead Grand

Dat ik groot fan ben van Sleepyhead hoef ik jullie niet meer te vertellen. We gebruikten het babynestje direct na de geboorte en de maanden daarna is ‘ie ook onmisbaar geweest voor ons. Tot het moment dat Maddox wat groot werd, op zijn buik wilde draaien tijdens het slapen en hij daar niet genoeg ruimte voor had. Ik haalde de Sleepyhead uit zijn bed en hij sliep zonder babynestje. Echter werd hij daar enorm onrustig van. Hij kroop door zijn hele bed, stootte continu zijn hoofd en kon de rust niet snel vinden. Niet zo lang geleden kreeg ik van Sleepyhead de Grand-versie, voor kinderen vanaf acht maanden. Ik vind hem zelf al ideaal voor kindjes vanaf een half jaar, mocht je twijfelen over welke je voor je kindje wil aanschaffen. Hij ligt nu in Maddox’ bed en Maddox slaapt weer een stuk rustiger. Hij ligt comfortabel, knus, heeft genoeg ruimte en krijgt toch de geborgenheid. Ik ben er weer ontzettend blij mee en omdat ‘ie precies in het ledikant past, weet ik zeker dat we hier nog heel erg lang plezier van gaan hebben. Wat ons betreft echt onmisbaar, zo’n babynest.

IMG_3957

IMG_6965

Serie: The Sinner

Al een tijdje had ik geen serie meer gekeken en na alle goede verhalen over The Sinner, stelde ik Raymond voor om samen aan deze te beginnen. Uiteindelijk bleek dat een héél goede keuze. Wát een spannende, toffe serie en wat zit het goed in elkaar. The Sinner bestaat uit acht afleveringen en heeft ook echt een slot. Dat vind ik zelf altijd prettig, dat het een korte serie is die ook daadwerkelijk wordt afgerond. Het gaat over de jonge moeder Cora Tannetti (Jessica Biel) die op het strand is samen met haar man en zoontje. Tijdens het schillen van een peer knapt er iets in haar en steekt ze iemand voor haar dood. Hoe en wat? Geen idee! Iedere aflevering kom je steeds meer te weten over waarom ze het heeft gedaan, of ze het slachtoffer kende of niet en wat zich nu precies allemaal heeft afgespeeld voor deze moord. Het hield me echt in de ban en ik vind het een absolute aanrader. Binnen twee avonden waren we er doorheen, haha.

De iRobot Roomba robotstofzuiger

Mijn moeder moest al lachen toen ik een raamwisser kocht, was helemaal verbaasd toen ik een stofzuiger zonder snoer kreeg en nu ik haar vertelde dat er een robotstofzuiger onderweg was verklaarde ze me helemaal voor gek. De tijden veranderen en alles wordt ons steeds een stukje makkelijker gemaakt. We ontvingen dus de iRobot Roomba 695, een robotstofzuiger die ik heel gemakkelijk kan bedienen met een app. Ik klik op ‘clean’ en de robot stofzuigt de hele ruimte waarin hij zich op dat moment bevindt. Het fijne hiervan is niet alleen dat ik het niet meer zelf hoef te doen (gnagna), maar ook dat ik hem gewoon aan kan zetten als ik boven met iets anders bezig ben of zelfs niet eens thuis ben. Als ik dan beneden of binnen kom, is het huis gestofzuigd en hoef ik alleen het afvalbakje te legen. Tsjah, een kind kan de was doen. Of de robotstofzuiger aanzetten.

IMG_6964

Houten telefoon

Het lijkt maar iets heel kleins maar Maddox is er zó dol op, dat ik het toch graag als cadeautip wil geven. Op de creche speelt Maddox heel erg graag met een houten telefoon van Dille & Kamille en uiteindelijk heb ik die ook aangeschaft als schoencadeautje in de Snterklaasperiode. Sindsdien speelt Maddox er vrijwel dagelijks mee. Hij is officieel geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar maar ik weet niet helemaal waarom. Het is een product van rubberhout in de vorm van een telefoon, heeft een vergrootglas en vijf gekleurde knopjes. Het maakt voor de rest geen geluid, maar het houdt Maddox’ aandacht lang genoeg vast. Beetje sabbelen, beetje drukken, met zijn nageltjes krassen over het vergrootglas en knabbelen aan het koordje. Er is genoeg te ontdekken. Hij komt van Dille & Kamille en kost 9,95. Tipje!

IMG_6967

Bullet journal

Hoi, ik ben Shirley en ik ben dol op agenda’s. En op lijstjes. Op notitieboeken, op papier en alles wat daarmee te maken heeft. Op stiften, fineliners, pennen, schrijven, noem het maar op. Ik heb jarenlang in een ringbandagenda gewerkt en dat vind ik nog steeds erg prettig, maar ik was even toe aan een frisse wind en aan iets nieuws. Naar aanleiding van mega veel berichten van jullie op social media ben ik begonnen met een bullet journal. Omdat ik hem in 2018 ga gebruiken als agenda en ik nu al aan de slag wilde gaan, ben ik alvast begonnen met verschillende opzetjes. Lekker veel lijstjes en een jaaroverzicht. Ik ben niet goed in tekenen maar vind het wel heerlijk om te schrijven. Wie weet verdiep ik me nog eens in handlettering zodat ik de boel meer kan opleuken met verschillende stijlen, Voor nu hou ik het simpel en strak. Heerlijk om even de telefoon weg te leggen of de computer uit te zetten, en me bezig te houden met dit boekje. Vanaf volgende week zal dit dus ook een agenda worden met alle dagelijkse to do-lijstjes. Fijn om alles bij elkaar te hebben. Wie weet is het ook wel het eerste notitieboekje dat ik in mijn leven vol schrijf. Maar vraag me eind 2018 nog eens hoe het gaat met mijn bullet journal.

Dat waren ze weer. Op naar nog veel meer favorieten in 2018!

IMG_6968

IMG_6970

IMG_6971

IMG_6972

IMG_6973

IMG_6974

IMG_6975

Share:

2 Reacties

  1. Caro
    28 december 2017 / 08:17

    Wow wat heb je die bullet journal leuk ingericht!

  2. 28 december 2017 / 09:48

    leuke favorieten meis 😀 en oh hou op over die robot stofzuiger hahah. wij “hadden” er een..hadden ja hahaha hij nam de trap moahahaah pats uit mekaar lol. Dat babynest is echt helemaal een ding he!! mijn vrienden met babys hebben er ook een en zijn er ook zo weg van. het lijkt mij ook heerlijk voor zoon ukkie om in te liggen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.