(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: zomer

Mommy’s boekenhoek: zomer

Wat is het heerlijk weer de laatste dagen! Dat brengt me op het idee om je weer wat seizoensboekjes te laten zien, deze keer over de zomer. En wat hoort er bij de zomer? Vakantie!

Laat ik maar eens beginnen met een van de favorieten van Shirley en Skyler: Woezel en Pip van Guusje Nederhorst! In dit boekje gaan ze op vakantie. Leuk is dat er een cd met liedjes bij zit, gezongen door bekende artiesten zoals Marco Borsato en Chantal Jansen. Hier kun je luisteren naar een van de liedjes.

Heel anders maar minstens zo populair zijn de boekjes over Nijntje, en nu lees je natuurlijk Nijntje aan zee van Dick Bruna. Dit boekje heb ik zelf ook heel vaak voorgelezen, ik ken het nog bijna uit mijn hoofd!

boekielezen 172

Wat ook een heel zomers boek is, en waar je het zelf bijna warm van krijgt, is Plons! Van Martin Waddell. Het gaat over een varken op de boerderij dat het heel erg warm heeft, ze wil eigenlijk het liefst het water in duiken. En dat doet ze dan ook! Maar wat zal de boer daar van zeggen?

boekielezen 169

Er zijn nog heel veel meer zomerse boekjes, neem maar eens een kijkje in de bieb of de boekwinkel! En als het weer zo mooi blijft, maak ik nog wel een keer een artikel met de boekjes die nu niet aan bod kwamen.

Veel leesplezier!

Op mijn eigen site www.boekielezen.nl schrijf ik ook over boeken voor oudere kinderen. Kom eens kijken!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. Stien
  21 mei 2014 / 19:24

  Wat een leuk artikel!

  • 21 mei 2014 / 19:39

   🙂 Dank je! Elke week staat hier een prentenboekenartikel van mij!

 2. Lisette
  21 mei 2014 / 22:47

  Leuk! Vooral woezel en pip lijkt mij de moeite waard!

 3. Shirley
  Auteur
  22 mei 2014 / 08:17

  Woezel en Pip is zoooo leuk! Wij luisteren hier thuis de cd ‘op vakantie’ heel veel en graag 🙂

 4. 23 mei 2014 / 00:16

  Nijntje aan zee is erg leuk! Ik heb hem in het Zeeuws, maar ondanks dat ik een echte Zeeuwse ben, is het lastig om het dialect goed te spreken, haha!

Secured By miniOrange