(~215 B)
Verdwalen tussen babyspullen

Verdwalen tussen babyspullen

Een paar weken geleden sleurde ik Maran mee naar een gigantische babywinkel. De stakker heeft al een hekel aan winkelen, dus winkelen in een voor hem compleet onbekende wereld was niet wat hij het liefst op zijn vrije zaterdag ging doen. Toch wilde hij een supportive papa-to-be zijn en ging hij dus mee.

Daar liepen we dan. Hand in hand door een winkelpand vol kinderkamers, babybadjes en buggy’s. Normaal maakt mijn hart een sprongetje op het moment dat ik een winkel binnenstap. Deze keer was ik geintimideerd. Andere zwangere vrouwen streelden sereen over hun dikke buikje, terwijl hun partners nonchalant een hippe kinderwagen over een nepstraat manoeuvreerden. Iedereen wist precies wat hij of zij in de winkel aan het doen was. Sterker nog: sommige stelletjes hadden er een waar familieuitje van gemaakt. Met de toekomstige opa’s en oma’s bezochten ze de winkel om na afloop de aankopen te vieren met een mok cappuchino.

“Aah, deze is lelijk zeg!”, hoorde ik een zwangere vrouw vol afschuw tegen haar man zeggen. Ik keek in de richting waarin ze wees. Het was, in mijn ogen, een doodnormale kinderwagen. Zien ze er niet allemaal min of meer zo uit? Op dat moment wilde ik dat ik ook zo’n uitgesproken mening had over een kinderwagen. Ik zie het verschil niet, geloof dat ze vast allemaal lekker soepeltjes rijden en kan om die reden dus ook geen keuze maken. Maran ook niet, dus liepen we er wat verloren bij. Daar tussen al die kinderwagens en babykamertjes. Een beetje onhandig probeerden we hier en daar ook een kinderwagen van zijn plek te rollen. Het lukte ons soms niet om de rem van het ding te krijgen en op één of andere manier waren we volledig onzichtbaar voor het verkopend personeel. Zelf vragen stellen was er niet bij, omdat de verkoopsters omringd werden met enthousiaste aankomende ouders en zelf alles op alles moesten zetten om te demonstreren hoe iedere kinderwagen ingeklapt moest worden. Maran en ik loerden dan stiekem, vanachter oma’s rug, mee naar de demonstratie. Zó moest dat dus!

Wij werden er een beetje verdrietig van. Tussen al die babybadjes rompertjes, speentjes en draagzakken voelden we ons ontzettend verloren. “Jeetje, waar moeten we nou beginnen?” en “Hoe weet je nu wat de goede kinderwagen voor ons is?” vroegen we regelmatig aan elkaar. Geen van beiden wist een antwoord te geven. Dus vertrokken we, na drie kwartier te hebben gedwaald, met afhangende schouders terug naar huis. Onze buit: een folder van Joolz kinderwagens.

Deze flop wilden we snel vergeten. We besloten lekker te gaan lunchen en ik had de knoop doorgehakt dat wij voor een complete Joolz-kinderwagen willen gaan. Ik had immers die folder nog stevig vast. Maar welke kleuren? Daar hadden we een enorme discussie over en is, tot op de dag van vandaag, nog geen definitieve keuze in gemaakt. Het is wel duidelijk dat Maran en ik niet dezelfde smaak hebben. Ik houd mijn hart vast voor alle andere keuzes die er nog gemaakt moeten worden.

Zo moeten we het babykamertje nog inrichten, moeten we een leuke sfeer voor het kamertje verzinnen, moeten we een matras en lakentjes aanschaffen, misschien wel een deken of een slaapzak (of allebei), moeten we een box hebben, een boxkleed, speelgoed, een badje, verzorgingsspullen, een draagzak of iets dergelijks, een autostoeltje, een kinderstoel en noem het verder ook maar op. Ik krijg er bijna buikpijn van als ik na ga wat er allemaal nog op ons boodschappenlijstje staat. Gelukkig hebben we nog 3,5 maand en kan ik. hopelijk over een tijdje, net zo sereen buikwrijvend naar mijn liefste kijken als hij vakkundig een kinderwagen in elkaar klapt.

Meer lezen over mij en mijn zwangerschap? Dat kan op bettyblogt.nl!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. Renee
  22 mei 2014 / 08:10

  Wederom, herkenbaar! Door de bomen het bos niet meer zien.. Wij gaan voor de Joolz Geo in Ocean Blue!

 2. 22 mei 2014 / 08:12

  Ik kan je gevoel helemaal voorstellen en zo voelde ik me ook in de babywinkel, helemaal toen mijn buik nog lang zo bescheiden bleef ten op zichte van andere big bumps. Wij zijn ook voor de complete joolz gegaan die ik nog steeds met veel plezier gebruik, goede keuze vind ik 🙂

 3. Lisette
  22 mei 2014 / 08:35

  Mijn “tip” is: ga van te voren al een beetje googlen of kijk/vraag bekenden naar hun ervaringen. Wat vind jij belangrijk aan bijv. Kinderwagen, moet hij makkelijk inklapbaar zijn, makkelijk in de auto passen, moet hij goed te sturen zijn door bijv. zand (voor mij niet want ik woon in gelderland ;). Kijk een beetje naar prijsklasses en wat vind je mooi of juist niet.
  Maar ik heef toe, het is en blijft moeilijk.
  En voor een kamertje waarom een bepaald thema, kan ook een kleur toch… Je moet het ook niet moeilijker en ingewikkelder maken dan het is.

 4. 22 mei 2014 / 08:48

  Heel herkenbaar. Ik voelde me bij Sam ook zo. Alsof al die mensen wisten waar ze mee bezig waren behalve wij. Ik ben ook zo blij dat we deze keer de meeste babyzooi al in huis hebben van de eerste. Kan nu een beetje voor de leuk shoppen als ik weet wat het wordt.

 5. 22 mei 2014 / 08:52

  Begrijpelijk hoor! Wel leuk geschreven weer. En het is zo waar dat sommige er hele familie uitjes van maken haha. Wij hebben ook een Joolz en hij is super fijn. 😀

 6. 22 mei 2014 / 09:15

  Haha, och jee, ik denk dat wij er aanstaande zaterdag ook zo bij gaan lopen. Wij gaan ook voor het eerst naar zo’n babywarenhuis. Gelukkig hebben Robert en ik wat dat betreft wel dezelfde smaak.

 7. 22 mei 2014 / 09:49

  Ik hoor denk ik meer bij de groep waar jij over schrijft, want ik wist al gauw wat ik wel en niet wilde. P Alleen de kleurcombi van onze Joolz was een lang twijfelmoment. Gelukkig vertrouwt manlief volledig op mijn smaak, dus daar geen discussies over gehad.

  Over smaak valt niet te twisten, maar een tip die ik je wel kan geven: houd in je achterhoofd dat je misschien nog meer kinderen krijgt, van verschillende geslacht(en). Wij hebben in ieder geval alle spullen (op kleertjes en wat kleine accessoires na) in unisex kleuren gekocht met oog op de toekomst.

 8. 22 mei 2014 / 09:51

  Oja, een draagzak of draagdoek kopen wij pas als de kleine man er is, dan kun je tenminste lekker proberen en passen wat goed zit.

 9. Amber
  22 mei 2014 / 10:28

  Heel leuk om te lezen! Mijn man en ik horen ook bij die groep die in zo’n winkel precies weten waar ze voor komen. Dat ligt meer aan mij dan aan mijn man haha! Ik ben een control freak en had alles al helemaal uitgestippeld.

  Wij zijn ook voor een Joolz gegaan! Zwart frame met ecru bekleding. De accessoires zoals parasol en voetenzak hebben we antraciet gedaan. Heel neutraal zoals je leest maar het opleuken van de kinderwagen kun je vervolgens doen met lakentjes en speeltjes voor aan de kap.

  Wat Barbara zegt over de kleur van de kinderkamer etc. ben ik het mee eens. Wij hebben de basis neutraal gehouden voor ons kleine mannetje (zand,wit en grijs) zodat er ook ooit nog eventueel een klein meisje bij kan komen zonder dat we alles opnieuw moeten kopen. De accessoires etc. laten duidelijk zien dat we een jongetje verwachten.

  Wat mij ook heeft geholpen is om lijstjes per kamer of functie te maken. Dus bijv. Slaapkamer/Woonkamer/Op pad/Verzorging. Dan krijg je een duidelijk beeld wat er gekocht moet worden!

 10. Simone
  22 mei 2014 / 12:05

  In het begin voelde ik me ook nogal geïntimideerd door alle babyspullen die op tig uitzetlijsten staan we in huis moesten halen, maar we hebben gewoon iedere keer een beetje gedaan en dan gaat het toch allemaal best wel snel achteraf gezien hoor. Zo’n baby megastore ben ik nooit binnengestapt… denk dat ik een beetje allergisch ben voor zulk soort winkels (heb ik met hele grote kledingwinkels ook altijd) haha. Veel succes met je verdere zoektocht naar de uitzet voor jullie mannetje! Het gaat allemaal echt wel goed komen.

 11. 22 mei 2014 / 12:33

  Ten eerste: laat je niet gek maken! Het is allemaal zo overdonderend. En tegenwoordig is het spul zo goed dat je geen verkeerde keuze kan maken. Het is niet alleen een kwestie van wat je leuk vindt,, maar ook van wat de portemonnee toe laat. Het is allemaal duur zat. Als ik je een tip mag geven: kijk eens op marktplaats. Daar hebben wij onze box, ledikantje en bugaboo gekocht. Prima spul. En voor de helft van wat je er normaal aan kwijt bent 🙂
  Succes ermee!
  ps: zijn slaapkamertje inrichten kan ook nog als hij al geboren is. Waarschijnlijk brengt hij daar de eerste maanden toch nauwelijks tijd door…

 12. 22 mei 2014 / 20:15

  Heel herkenbaar! Gelukkig krijgen we een hoop tweedehands. Kleding winkelen prima, maar de baby uitzet stel ik telkens uit. Eerst verhuizen! Ik heb nog ongeveer drie maanden, tenminste ik hoop dat de kleintjes zolang blijven zitten!

 13. Claudia
  25 mei 2014 / 09:05

  Heel herkenbaar. Gelukkig laat mijn man me gang gaan met de babykamer. We hebben wel samen de meubels , kinderwagen en behang uitgezocht. Maar een naam pff we komen er niet uit en ik ben al 32wk.

 14. 26 mei 2014 / 13:56

  Wij zijn zaterdag geweest. 😀

  Gelukkig worden wij stevig beperkt met wat we kunnen. Geen babykamer, gewoon bij ons op de kamer dus ook niet veel meubeltjes. Geen gekkigheid met kleuren.

  Met de kinderwagen hebben we één grote eis en dat is dat hij makkelijk in hoogte verstelbaar moet zijn. Er zit een dikke 25cm lengteverschil tussen Stefan en mij en hij moet geen last krijgen van zijn rug en het moet makkelijk overpakken zijn zonder 50 hendels over te halen. De kleur heb ik niet over nagedacht, alleen leek zwart me niet zo handig omdat dat in de zon zo heet kan worden?

  • 26 mei 2014 / 13:57

   Oh en wij waren ook onzichtbaar voor de verkopers schijnbaar…. (maar ik vond dat stiekem wel fijn)

Secured By miniOrange