(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: vliegen

Mommy’s boekenhoek: vliegen

Alle eerste keren zijn spannend, vooral als je nog heel klein bent. Zo komt er een dag dat je voor het eerst gaat vliegen: Skyler vliegt voor het eerst naar Turkije. Soms is spannend niet zo leuk voor kinderen, en het is fijn als je ze goed kan voorbereiden op wat komen gaat.

En daar hebben we boeken voor! Ik heb voor deze gelegenheid wat boekjes uitgezocht over vliegen. Een leuke manier om je kindje voor te bereiden op zijn of haar eerste vliegreis.

Als eerste hebben we Muis, in het boekje Het vliegtuig van Muis van Lucy Cousins. Ze vliegt zelf, en gaat met haar vliegtuig naar het verjaardagsfeestje van haar vriendje Oscar.

boekielezen 178

In Nijntje vliegt van Dick Bruna maakt ook Nijntje een vliegreis. Haar reis is net als die van Muis niet erg waarheidsgetrouw, maar het verhaaltje is wel leuk om voor te lezen en te bekijken.

Realistischer is Ikke gaat vliegen van Els den Butter, dat gaat over het meisje Ikke dat voor het eerst gaat vliegen, met papa en mama en haar knuffel. De vliegreis wordt op een duidelijke manier beschreven, dus het boek is goed te gebruiken als voorbereiding op het vliegen.

boekielezen 176

Erg leuk is Het vliegtuig vertrekt (schrijver onbekend), waar een opwindvliegtuigje bij zit. Dat vliegtuigje kan bij het boek gebruikt worden (er zitten drie verschillende vliegroutes in het boek), maar je kindje kan er natuurlijk ook gewoon mee spelen.

Veel leesplezier!

Op mijn eigen site www.boekielezen.nl schrijf ik ook over boeken voor oudere kinderen. Kom eens kijken!

boekielezen 174

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 28 mei 2014 / 22:04

    Wat leuk zeg! Vooral die laatste lijkt me erg leuk voor wat oudere kindjes!

Secured By miniOrange