(~215 B)
Wat ik leuk vind aan zwanger zijn

Wat ik leuk vind aan zwanger zijn

Voordat ik zelf aan de beurt was, was ik vaak een tikkeltje jaloers op zwangere vrouwen. Het idee dat er zo’n lief baby’tje in aan het groeien was, dat schitterende buikje en alle bewonderende blikken die ze kregen… Dat wilde ik ook wel! Natuurlijk wist ik verder niet zo goed wat me te wachten stond, maar dat het geweldig zou zijn, daar ging ik gewoon van uit!
Inmiddels ben ik al dik over de helft van mijn zwangerschap. Al bijna 6 maanden weet ik hoe het is om zwanger te zijn, om een klein kindje in mij te hebben groeien. Ook weet ik nu wat een zwangerschap met mij doet. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de leuke dingen aan zwanger zijn. Want die heb ik zeker ontdekt!

– Het allerleukste aan zwanger zijn, vond (en vind!) ik het feit dat wij er anderen zo blij mee hebben gemaakt. Natuurlijk vinden we het zelf leuk om straks papa en mama te zijn, maar de dolgelukkige blikken op de gezichten van onze ouders, onze broer en zus en de rest van onze familie en vrienden, zal ik nooit vergeten!

– Het feit dat iedereen met ons mee leeft is natuurlijk superleuk. Tijdens het plannen van onze bruiloft, merkten we al hoe bijzonder het was dat anderen geïnteresseerd waren in de voortgang. Nu, tijdens de zwangerschap, is dat misschien nog wel meer. Overal waar ik kom, wordt mijn buikje bewonderd. We krijgen babykleertjes en speelgoed toegestopt en iedereen vraagt oprecht geinteresseerd hoe het met ons gaat.

– Ik geniet heel erg van mijn groeiende buikje. Soms moet ik wel even slikken, als de weegschaal weer een hoger cijfer aangeeft dan ik had verwacht, maar over het algemeen vind ik het geweldig leuk om er zwanger uit te zien. Ik ben er heel blij mee dat de rest van mijn lichaam hetzelfde is gebleven, maar dat ik er alleen een toeter van een buik bovenop geplakt heb gekregen. Die accentueer ik maar wat graag!

– De schopjes die ik van onze kleine man krijg, vind ik toch wel zó bijzonder! Ik heb echt het gevoel dat we nu al contact met elkaar hebben. Hij vanuit daar binnen, en ik vanaf de buitenkant. ‘s Morgens is mijn favoriete moment. Als ik net wakker ben en nog even in bed lig, leg ik meteen mijn hand op mijn buik. Zoonlief reageert daar dan, zonder uitzondering, altijd op door meteen een paar keer tegen mijn hand aan te kloppen. Wat zal ik dat moment missen, als hij over een paar maandjes ook aan de buitenkant zit! Heel soms ‘vergeet’ ik even dat ik zwanger ben. Totdat ik dan weer gerommel voel van binnen. Dan kan ik alleen maar heel schaapachtig glimlachen.

– Zwangerschap is soms best een goede smoes. Geen zin in een verjaardag, kennissen helpen verhuizen of een andere sociale aangelegenheid? Geen probleem, dan trekken wij gewoon de zwangerschapskaart. “Nee sorry, ik kan je niet komen helpen met het witten van je plafonds. Tja, zwanger he!” waarop de ander begripvol knikt. Sterker nog: laatst wilde ik mijn nichtje helpen met het schoonmaken van haar nieuwe winkelpand, maar daar wilde ze niets van weten. Ik mocht alleen op de opening komen en dan alcoholvrije cocktails drinken. Nou, oké dan!

– Laten we eerlijk wezen: soms is het gewoon heerlijk als mijn lief even een kopje thee voor me zet of me wat lekkers geeft “omdat ik zwanger ben”. Overal waar ik op bezoek kom, word ik behandeld alsof ik een ernstige handicap heb. Je zou het irritant kunnen vinden, ik geniet er stiekem wel van! Heerlijk toch, om deze paar maanden zo extreem in de watten te worden gelegd!

– Een zwangerschap is een periode waarin je soms wat onzeker kan zijn. Vragen als “Ben ik straks wel een goede moeder?”, “Zal mijn kindje gezond ter wereld komen?” en “Wat doet het met mij als ik geen nacht meer door kan slapen?” zullen regelmatig door je zwangere hoofd dwalen. Toch overweegt bij mij het fantaseren over ons kleine mannetje. Ik vouw voor de 300ste keer zijn kleertjes op, ruik in de supermarkt stiekem aan flesjes Zwitsal en probeer me voor te stellen hoe we met Sinterklaas zijn schoentje volstoppen met chocolade Pieten. Er komen nog zoveel mooie momenten aan, dat zullen die slapeloze nachten vast de moeite waard maken!

– Sinds ik zwanger ben, heb ik veel meer contact met mensen die ik voorheen misschien nooit zo intensief zou hebben gesproken. Ik ben bijvoorbeeld heel erg blij met de vriendschap die ik de afgelopen maanden met Shirley heb opgebouwd. We kenden elkaar voor mijn zwangerschap wel wat vaag, maar inmiddels spreken we elkaar heel regelmatig. Zo gezellig! Ook geniet ik van de lange mailtjes die zwangere Manon en ik elkaar vaak sturen en heb ik opeens veel contact met de zwangere vrouw van één van Maran’s vrienden. Die dus ook echt een hele lieve meid blijkt te zijn. Ook vind ik de reacties van alle Mommy to be-lezeressen gigantisch leuk. Het voelt zo fijn dat er een groepje vrouwen is die, zo lijkt het, precies begrijpt wat ik nu allemaal meemaak! Heerlijk om dat zo met elkaar te kunnen delen!

Ik zou denk ik nog wel even door kunnen gaan. Ik ben namelijk zo enthousiast over zwanger zijn. Natuurlijk mis ik soms mijn ‘gewone’ kleding of het feit dat ik niet op hoefde te letten met wat ik at en dronk, maar tot nu toe geniet ik heel erg van die trappelende, kleine man in mijn buik. Ik besef heel goed hoeveel geluk ik heb met zo’n makkelijke zwangerschap (tot nu toe!), want ik weet dat het helaas niet voor iedereen weggelegd is. Daardoor zorg ik dat ik er extra veel van geniet. Nog een maand of drie. Dan ben ik het waarschijnlijk zo zat dat ik een hele andere column voor jullie zal schrijven!

Meer lezen over mij of mijn zwangerschap? Dat kan op Bettyblogt.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 29 mei 2014 / 08:30

  Aaah leukleuk! Ik kan de meeste dingen alleen maar beamen! Ik vind onze mailtjes ook zo leuk, elke keer als er een berichtje van jou in m’n inbox zit dan denk ik jeeeej, leesvoer hahaha.
  Wat kunnen vriendjes/mannen toch lief zijn voor je he. De mijne maakte laatst zomaar een boterham met pindakaas voor me om half 12 ’s avonds alleen maar omdat ik zei dat ik daar zin in had haha. Genietze!

 2. 29 mei 2014 / 08:35

  Ik sluit me er helemaal bij aan! Zo herkenbaar allemaal en leuk om te lezen 🙂 Sinds mijn zwangerschappen ben ik veel socialer maar heb ik ook meer aanspraak op straat haha.

 3. 29 mei 2014 / 09:54

  Wat een heerlijk positieve post. Daar wordt je blij van.

 4. fabianne
  29 mei 2014 / 10:29

  Leuk om weer te lezen.ik ervaar het net zo.inmiddels 21 wk hier.gaat echt snel

 5. Ingrid
  29 mei 2014 / 10:59

  Fijn dat je et zo van geniet! En Shirley is inderdaad een super lieve vriendin!

 6. 29 mei 2014 / 11:23

  ik vind enkel de band met mijn kleine meisje leuk… voor de rest ben ik niet zo graag zwanger en zeker nu niet die laatste weken!

 7. 29 mei 2014 / 15:05

  Heel herkenbaar! Vooral het gepamperd worden, waar ik vroeger niet aan moest denken!, vind ik nu heerlijk! Ook alle bewonderende blikken, opmerkingen doen wat met je, overigens evenals de minder vriendelijke of gewoon onaardige opmerkingen!

 8. Nadia
  29 mei 2014 / 20:20

  Wat leuk dat je er zo van geniet! Ik weet niet hoe het voelt om zwanger te zijn, maar vind het wel ontzettend leuk om je verhalen en ervaringen te lezen! 🙂

 9. Tanja
  29 mei 2014 / 21:01

  Heel herkenbaar! 🙂
  Super leuk!

 10. 29 mei 2014 / 21:51

  De dingen die jij noemt vond ik ook super, helaas overheerste op een gegeven moment de vervelende dingen.. maar hoop in een volgende zwangerschap me vooral op de leuke dingen te concentreren!

 11. 30 mei 2014 / 10:06

  Fijn dat je zo lekker geniet. Ik had best een pittige zwangerschap vooral de laatste 6 weken waren zwaar. Maar desondanks genoot ik altijd van het contact met ons mannetje in de buik. Heerlijk vond ik dat. Dat miste ik ook na de bevalling. Automatisch ging mijn hand soms naar mijn buik.Vooral als ik ’s avonds in bed lag. Best gek, want onze zoon lag een paar meter verderop te slapen, maar die connectie is zo sterk dat ik erg echt aan wennen moest dat hij niet meer in mijn buik zat. Ben benieuwd hoe jij dat straks ervaart 🙂

 12. mama van Fabiënne
  24 januari 2016 / 09:49

  Ik ben het helemaal met je eens. Vond het geweldig om zwanger te zijn! Heb nu al weer 8 weken een heel mooi en lief wonder die ik niet meer kan missen!! Maar het zwanger zijn, dat mis ik stiekem wel een beetje.

 13. 10neke
  6 augustus 2022 / 08:43

  de bevalling is even een momentje spannend en pijn hebben , maar zodra ik mijn baby er uit heb geperst
  wil ik het liefst weer zo snel mogelijk zwanger worden want ik vind het heerlijk om zwanger te zijn
  mooie kleding , grotere borsten ik vind het allemaal geweldig

Secured By miniOrange