(~215 B)
What to expect when you’re expecting #1

What to expect when you’re expecting #1

Mijn lief en ik deden in december een eerste poging. Want als je een aantal jaar heel gelukkig bij elkaar bent, tegen de dertig loopt, een mooi, ruim huis en financieel niets te klagen hebt, waarom dan niet? Eigenlijk was het een halve poging te noemen. Ergens in die week zou het moeten kunnen. Maar de kans was veel groter dat het niet gelukt zou zijn. Toch voelde ik meteen ‘iets’. Ik had krampjes in mijn onderbuik en enorm opgezwollen borsten. Maar beide kwaaltjes had ik vaker gehad en bovendien dacht ik dat het allemaal ‘tussen mijn oren’ zou zitten. Ik heb namelijk last van hypochondrische trekjes, dus wijdde mijn ‘volgens mij ben ik zwanger’-gevoel daar helemaal aan.

Gedurende de twee weken tussen de mogelijke bevruchting en de dag waarop ik mogelijk ongesteld zou worden, heb ik achterlijk veel mama-websites afgestruind. Ik zocht alles over de eerste symptomen van een ontluikende zwangerschap op. Misselijkheid, hoofdpijn en pijn in de onderrug: daar had ik geen last van. Ook las ik vaak dat ‘het ontbreken van de menstruatie’ een symptoom is van een zwangerschap. Tja, dat is inderdaad een hele duidelijke, maar daar moest ik voor mijn gevoel zo tergend lang op wachten! En met oud en nieuw in het vooruitzicht: kon ik een glaasje champagne nemen, of zou ik mijn mogelijke embryo dan meteen verdrinken?

Ik leefde toe naar 10 januari, de dag waarop ik ongesteld zou moeten worden. Mijn cyclus is altijd zo stipt als een militaire operatie, ik ben nog nooit een dag te laat geweest. Ik had 10 januari dus uitgekozen als de dag waarop we duidelijkheid zouden krijgen. Maar met die halve poging in mijn achterhoofd, ging ik er niet vanuit dat het raak was. Heel eerlijk gezegd zou ik het niet eens echt erg vinden, want het proberen was erg leuk en ik was ervan overtuigd dat het met een ‘echte’, fanatieke poging vast meteen zou lukken.

Tien januari. Ik werd wakker met een volle blaas en plaste een plastic bekertje vol, zonder over mijn handen te plassen. Dat vond ik al een hele prestatie. Ik stopte het stokje erin. Direct verscheen er een dikke streep in het controlevakje. Het andere vakje bleef leeg. ‘Zie je wel’, dacht ik, ‘het zat allemaal tussen mijn oren.’ Ik was er niet echt teleurgesteld over, had het min of meer ook wel verwacht. Ik ging mijn handen wassen (ergens toch wel goor, zo’n stokje met urine) en bedacht dat ik eigenlijk wel een afspraak wilde maken bij de dokter. Ik kon namelijk bijna niet meer op mijn buik slapen, zo’n pijn deden mijn borsten.

Mijn liefste wilde het stokje nog even een kans geven. En terecht natuurlijk, want het duurt vijf minuten voordat er een mogelijk streepje te zien is. Samen lagen we nog even in bed te kletsen over niets, het stokje omgekeerd op het plankje boven ons. Na een tijdje durfden we het aan om te kijken. “Zie je, geen streepje”, zei ik. Ik had mijn bril niet op, zag wel ‘iets’, maar ik dacht dat het een schaduw was. “Eh, dat is wel een streepje, schat”, zei mijn lief.

Daarop liep ik met mijn stokje naar het raam. “Goh, ja. Inderdaad. Een streepje.” Dan ben ik dus zwanger.

—–

Ik ben Sanne. eind twintig en nu 8 weken zwanger van ons eerste kind. Ik schrijf onder een pseudoniem voor Mommy To Be, omdat zelfs mijn eigen familie en vrienden nog niet op de hoogte zijn van de groeiende boon in mijn buik. Iedere donderdag kunnen jullie van mij een stukje verwachten over mijn prille zwangerschap. De onzekerheden, de eerste kwaaltjes, het glashard liegen tegen mensen uit mijn omgeving:ย  het zal allemaal aan bod komen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en ik hoop vooral leuke meiden te leren kennen die ook (net) zwanger zijn. Wie weet kunnen we elkaar tot steun zijn, als we weer eens misselijk naar adem happen.

Shirley: ‘Ik miste de zwangerschapsverhalen op Mommy To Be en omdat ik nu moeder ben en geen pregnant stories meer kan vertellen, draag ik het stokje graag over!’ Kelly en ik zullen schrijven over het moederschap en je zult Sanne kunnen volgen tijdens haar zwangerschap. Stay tuned!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties

 1. 6 februari 2014 / 11:54

  Wat leuk! Welkom Sanne ๐Ÿ™‚ Veel plezier met schrijven en heel veel succes gewenst met je zwangerschap.

 2. Amber
  6 februari 2014 / 12:45

  Goed idee om ook verhalen van een zwangere vrouw aan bod te laten komen! Mooie mix van verhalen…

 3. 6 februari 2014 / 12:56

  Welkom Sanne wat een mooi intro verhaal! Stiekem herken ik me zo in die hypochondrische ik zoek alles op internet op trekjes haha! Gefeliciteerd met je zwangerschap en ik ben heel benieuwd naar je verhalen. Leuk dat je ook voor mommy to be schrijft ๐Ÿ™‚

 4. Annemiek
  6 februari 2014 / 13:03

  Gefeliciteerd! Heel toevallig heb ik ook op 10 jan een zwangerschapstest gedaan die ook positief bleek! We zijn dus exact even ver!

 5. 6 februari 2014 / 13:05

  Leuk zeg! Ben heel benieuwd naar je verhalen ๐Ÿ˜€

 6. 6 februari 2014 / 13:06

  Leuk om weer iets over een zwangerschap te lezen ๐Ÿ™‚ Nu staat het voor mij niet op de planning, beter gezegd wil ik eigenlijk helemaal geen kinderen. Maar lezen erover vind ik wel leuk ๐Ÿ™‚

 7. 6 februari 2014 / 13:17

  Heel herkenbaar! Wat leuk! Ben benieuwd naar het vervolg en alle mijlpalen die (hopelijk) gaan plaatsvinden. Geniet ervan… Hier begint de tijd inmiddels te vliegen terwijl het mij in het begin niet snel genoeg kon gaan.

 8. Justine
  6 februari 2014 / 13:34

  Wat leuk dat er nu ook terug over zwangerschap geblogt wordt op mommytobe!
  Ik ben ook net 5 weken zwanger dus ik kijk al uit naar de volgende blog! ๐Ÿ™‚

 9. 6 februari 2014 / 14:16

  Leuk om al je zwangerschapsverhalen mee te mogen lezen Sanne. Wat ga je een bijzondere tijd tegemoet. X

 10. 6 februari 2014 / 14:28

  Leuk dat we mee kunnen genieten van je zwangerschap. Gefeliciteerd!

 11. 6 februari 2014 / 14:30

  Superleuk om weer een mommy2be hier te hebben! En idd: dat zoeken naar die kwaaltjes en denken dat je ze allemaal hebt. Jij had ze dus ook hihi, ik had ze de eerste maand niet terecht, maar ik zou toch zweren dat het terecht was zeg maar ๐Ÿ˜‰ Ben benieuwd naar jouw ervaringen en … geniet! (tussen het spugen enzo door)

 12. Simone
  6 februari 2014 / 15:02

  Leuk Sanne! Ik ga je avonturen in de zwangerschap volgen. Ik loop zelf iets op jou vooruit, ben op dit moment 20 weken, maar het is wel heel herkenbaar voor mij om te lezen. Wij hebben best lang getwijfeld of we echt aan kinderen wilden beginnen maar bij ons was het toch ook ineens raak en dan is het zo onwerkelijk. Ik heb geloof ik 4 testen gedaan de eerste week voordat ik het echt geloofde dus dat “zie je nou wel, geen streepje” vind ik wel heel grappig om te lezen. Ik wens je een fijne zwangerschap toe!

 13. 6 februari 2014 / 15:30

  Leuk!! Weer verhalen over hoe iemand een zwangerschap ervaart.

 14. Sharon
  6 februari 2014 / 18:42

  Heel erg leuk idee! Welkom ‘Sanne’, ik ben benieuwd naar je verhalen ๐Ÿ™‚

 15. 6 februari 2014 / 18:57

  Gefeliciteerd, ben heel benieuwd naar je verhalen en bevindingen. Het is heel speciaal. Geniet van elk moment. Liefs

 16. Renee
  6 februari 2014 / 19:19

  Superleuk! Gefeliciteerd ๐Ÿ™‚

 17. 6 februari 2014 / 20:03

  Ooh wat geinig.. dus gewoon meteen raak! Bofkont.. Ben benieuwd naar je avonturen, ik ben zelf alweer bijna op t eind met mn 34 weken hihi!

 18. 6 februari 2014 / 20:51

  Heel erg leuk om te lezen! Vooral om eens iets te lezen van iemand die nog niet zo ver in de zwangerschap is. ๐Ÿ™‚

 19. 6 februari 2014 / 22:38

  Leuk om te lezen! Maar ik was even in de war, want in het begin staat er ‘geschreven door Shirley’. Het werd voor mij pas aan het einde duidelijk dat het door Sanne was geschreven haha.

   • Eline
    7 februari 2014 / 22:57

    And here! Al had ik wel gelijk bij ‘mijn lief en ik’ zoiets van hee… zo schrijft shirley niet volgens mij :p Maar super leuk, van harte welkom!! ๐Ÿ™‚

 20. Stien
  6 februari 2014 / 22:43

  Erg leuk!! Gefeliciteerd!!

 21. 7 februari 2014 / 00:41

  Wat leuk, ik ga je zeker volgen. Geniet van je zwangerschap en neem de tijd om het je familie te vertellen.

 22. Claudia
  7 februari 2014 / 08:56

  Wat leuk en herkenbaar, gefeliciteerd!

 23. 7 februari 2014 / 09:45

  Heel herkenbaar. Alles eigenlijk, want zo ging het bij ons ook ๐Ÿ˜‰ veel geluk toegewenst tijdens je zwangerschap.

 24. Laura
  7 februari 2014 / 12:56

  Super leuk dat er weer nieuwe zwangerschapsverhalen zullen komen! Ik ben nu 10 weken dus heel leuk om de ervaringen van andere mommys to be te lezen!

 25. Bo
  7 februari 2014 / 16:23

  Ahh deze ga ik bijhouden.
  Ben zelf ook bijna 8 weken zwanger (morgen)
  En afgelopen woensdag zijn we erachter gekomen dat we een eeneiige tweeling verwachten! Wel even slikken hoor, maar hartstikke leuk.

  Dus tips tegen striae zijn welkom want ik zal wel een hรฉle grote buik krijgen! ๐Ÿ˜‰

 26. Nadia
  7 februari 2014 / 16:56

  Wat leuk om weer zwangerschapsverhalen te lezen! ๐Ÿ˜€

 27. Madelief
  7 februari 2014 / 21:51

  Wat super leuk! En toevallig want ook mijn menstruatie bleef op 10 januari uit! Volgende week krijgen we dan eindelijk de eerste echo. Ik ben zo benieuwd! Ik ga je zeker blijven volgen. Een eigen blog ben ik nog aan het overwegen.. Ik hou wel voor mezelf een dagboekje bij.

 28. 9 februari 2014 / 13:46

  Wat leuk, welkom Sanne! En gefeliciteerd met de zwangerschap ๐Ÿ™‚ Ik ben erg benieuwd naar je verhalen!

 29. lotte
  9 februari 2014 / 16:01

  Super leuk geschreven! Mooie leeftijd om je eerste kindje te krijgen ๐Ÿ™‚

Secured By miniOrange