(~215 B)
Dubbele luiers

Dubbele luiers

Dames, ik heb jullie ontzettend leuk nieuws te vertellen: lieve Betty is eergisteren bevallen van een zoontje, genaamd Nim. Zodra ze weer een beetje is bijgekomen en de rust is teruggekeerd weet ik zeker dat ze jullie zal bijpraten in een artikel. Dat is namelijk niet aan mij om te doen! Wat ik voor nu wel kan vertellen: er is weer een nieuwe zwangere dame aangesloten bij de club om ons wekelijks op de hoogte te houden van haar zwangerschap. Voor nu is het nog pril en zal ze anoniem schrijven omdat het niet een heel onbekende is onder de mamabloggers en de moeders die actief zijn op Instagram, maar later zal ze zich uiteraard voorstellen en onder haar eigen naam gaan bloggen. Ik vind het erg leuk om weer iemand erbij te hebben die zwanger is en haar verhalen wil delen. Een mooie toevoeging! Helemaal omdat het weer net even een ander verhaal is dan Betty en de mijne. De schrijfster is net 10 maanden bevallen (nee, ik ben het niet haha) en is momenteel zwanger van een tweede. Lees iedere week op donderdag haar ervaringen!

Dubbele luiers, dubbel plezier?

‘Het is geen geheim dat wij graag nóg een kinderwens hadden. Na mijn eerste bevalling, tien maanden geleden, riep ik het gelijk; binnen een jaar ben ik weer zwanger. Hier kwam ik in eerste instantie wel een beetje op terug. De eerste maanden vlogen voorbij en de ene dag ging beter dan de ander. Borstvoeding verliep zoals gewenst en we hadden niet veel te klagen op wat lichamelijke klachten na. Alleen een kind verandert echt je leven. En mijn menstruatie… Tja, die kwam maar niet op gang. Niet dat je dan niet zwanger kunt worden trouwens, wat men toch vaak vergeet. Na zo’n zes maanden na de geboorte van onze zoon werd ik weer voor het eerst ongesteld. Dat had ik totaal niet gemist; was er goed ziek van, net zoals voorheen! Daarnaast zat er ook geen regelmaat in. Al maanden heb ik verschillende afwegingen gemaakt voor anticonceptie. Spiraal, prikpil, de pil, nuva ring. Ik wist het echt niet meer. Het belangrijkste vond ik zelf dat mijn menstruatie weer op gang kwam en daarnaast bleef natuurlijk die kinderwens in ons achterhoofd. Eerst maar op vakantie en dan zien we het wel…

Een paar dagen voor vertrek naar de zon kwam mijn menstruatie om de hoek kijken en bij aankomst weer. Geen fijn, hygiënisch gevoel in de brandende zon van 40 graden. Maar dat mocht de pret niet drukken. De vakantie vloog voorbij; het was gezellig en druk. De dagen dat ik me dus niet helemaal top fit voelde weet ik aan de warmte en drukte. De vermoedens van mijn partner en familieleden dat ik zwanger zou kunnen zijn, wuifde ik weg. Stak mijn kop in het zand, want ik weet dondersgoed dat we het niet altijd veilig hebben gedaan. Toen begon ik een gesprek met mezelf: ‘stel dat ik zwanger ben, kan ik dat allemaal wel aan? Het is wel wat je graag wilt, kinderen die samen groot worden. Als je moet wachten op neefjes en nichtjes zit zoonlief al op de basisschool.’ Na dit “diepzinnige” gesprek heb ik vriendlief ingelicht en afgesproken dat we er bij thuiskomst maar weer over na moesten gaan denken. Aangezien mijn menstruatie spookte had ik het vermoeden dat het een tijdje zou gaan duren. Iets waar we totaal geen ervaring mee hebben, aangezien onze eerste zwangerschap een ongeplande, aangename verrassing was.

Thuis aankomen ging ik weer verder in de dagelijkse routine. Ik werd wel een beetje ziek, aangezien het hier een stuk kouder was dan op vakantie. Zoonlief kreeg koorts met een onbekende uitslag over zijn hele lichaam. Niets erg achteraf, een gevolg van koorts. Echter kon het een of andere kinderziekte zijn, dat invloed heeft op zwangere vrouwen. Die zondag ben ik nog een zwangerschapstest gaan kopen. Nieuwsgierig als ik ben had ik om één uur een positieve test in mijn handen. Vriendlief uit zijn slaap getikt met de test recht voor zijn ogen. Ons geluk kan niet op.

Als moeder van een zoontje van nog geen 1 jaar ben ik bijna 9 weken zwanger van ons tweede kindje. De komende weken zal ik voorlopig anoniem mijn verhaal met jullie delen. Nieuwsgierig naar ons? Volg ons en ik beloof dat wij onszelf kenbaar zullen maken. Wanneer is helaas nog niet zeggen in verband met mijn werk. Daar zal ik het binnenkort ook over hebben.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

41 Reacties

 1. 18 september 2014 / 12:49

  Hmm en nu draait mijn hoofd dus overuren wie je bent 😉 Hihi! Maar los daarvan: wat cool: gefeliciteerd! Ik heb er zelf geen ervaring mee, zo kort op elkaar, want mijn dochter is straks ongeveer 26 maanden als de tweede komt – iets verder uit elkaar dus. Ik weet wel een andere mamablogger die nu 2 kids heeft en die zitten ook net zo snel op elkaar als bij jou – ze vindt het heerlijk! (zover ik weet/lees). Hopelijk voel je je niet al te misselijk enzo, ik weet uit ervaring dat die misselijke dagen met al een kind over de vloer net even pittiger zijn dan zonder kindje over de vloer 😉 Net als de vermoeidheid vd zwangerschap, die lijkt (de hele zwangerschap) dubbel zo zwaar te zijn. Maar ach, het blijft leuk en speciaal – zwanger zijn 😀 Lekker genieten!

 2. EVI
  18 september 2014 / 12:58

  Proficiat, hier ook 2 zoontjes die zo kort op een zaten, terug zwanger op de oudste zijn 1ste verjaardag.nHet is enorm druk en hectisch geweest, maar ook wel genieten want de jongens hebben echt veel aan elkaar. Nu de jongste bijna 2,5 jaar en is ook naar school gaat, wordt het hier terug rustiger.

 3. MamaMM
  18 september 2014 / 13:18

  Ik lees al een tijdje mee op mammytobe maar moet zeggen dat het super vind dat er weer een zwangere dame is. Ik ben zelf momenteel 7 weken zwanger dus nu kan ik een beetjz vergelijken. En ik heb nog een zoontje van 15 maanden lopen in huis.
  Ik kijk al helemaal uit naar je verhalen!

 4. 18 september 2014 / 13:25

  Wat leuk, ik ben heel benieuwd!

  En gefeliciteerd natuurlijk 🙂

 5. 18 september 2014 / 13:29

  Wauw gefeliciteerd! Ik ga het op de voet volgen, leuk!

 6. 18 september 2014 / 13:42

  Betty natuurlijk nogmaals gefeliciteerd met de geboorte van Nim! En deze anonieme dame gefeliciteerd met de zwangerschap van een tweede wonder. Ik ben ook al steeds aan het bedenken wie je kan zijn hihi spannend! Ik ben helemaal benieuwd naar je verhalen, ik houd van zwangerschapsupdates! 🙂

 7. Eva
  18 september 2014 / 14:05

  Oooh kelly ik dacht even dat jij het was! Haha.

 8. 18 september 2014 / 14:40

  Ik dacht eerst aan Kelly caresse, maar die heeft een dochter.. Mmm ben benieuwd wie je bent! Haha. Maar van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Onze zoon was 11 maand toen ik zwanger werd van de tweede. Ik ben over 4 weken uitgerekend van onze dochter. Ons mannetje is gelukkig aardig wijs voor z’n leeftijd, liep met 11 maand enzo, maar kan mij voorstellen als dat niet het geval is dat het best pittig is. Sowieso is een zwangerschap pittiger met een dreumes om je heen. Maar weet zeker dat dat bij jullie ook helemaal goed komt!

 9. Saskia
  18 september 2014 / 15:08

  Gefeliciteerd Betty!
  En leuk dat er weer een nieuwe zwangere vrouw is! Ook ik ben heel benieuwd wie je bent.

 10. 18 september 2014 / 15:08

  Wat een mooi nieuws van Betty. Gefeliciteerd! En ik ben benieuwd naar de verhalen van deze anonieme dame!

 11. Lisette
  18 september 2014 / 15:35

  Betty gefeliciteerd met de geboorte van Nim! Rust goed uit en lekker van genieten.
  En leuk dat er weer een nieuwe zwangere gaat schrijven. Goede stap Shirley!
  Ik ben zelf moeder van 2 dochtertjes en ze schelen precies 1 jr en 3 dgn. De oudste is nu 13 maanden en nog een newborn van 1 maandje, en ik kan je vertellen, het is druk & hectisch soms. En ik vind het soms wel heftig, maar ook deze tijd kom ik wel door.
  En trouwens heel toepasselijk de titel “Dubbele luiers”…haha.
  Ik kijk iig uit naar jouw blogs.

 12. 18 september 2014 / 15:43

  Betty, van harte gefeliciteerd met de geboorte van Nim. Wat een stoere naam. Natuurlijk ook gefeliciteerd met je 2e zwangerschap ‘nieuwe schrijfster’. Stiekem dacht ik ook meteen aan Kelly. Een beetje slimme en bekende dame gaat natuurlijk wat dingen verdraaien in een blog; anders weten de vaste lezeressen het zo. Dus geen zoon, maar een dochter en gewoon vakantie in NL? Anderzijds… je gaat natuurlijk ook trouwen. Hm.. Misschien denk ik teveel na. Hahaha.

  • 18 september 2014 / 16:25

   Ik dacht ook Kelly hoor! Nog geen verdere opties kunnen bedenken hihi.

 13. Amarens
  18 september 2014 / 16:00

  Wow wat leuk! Betty gefeliciteerd en wat een leuke, hippe naam. En natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar deze nieuwe zwangerschapsverhalen. . Je eerste verhaal was leuk om te lezen!

 14. 18 september 2014 / 16:54

  Wat ontzettend leuk: gefeliciteerd met je zwangerschap! Hopelijk verloopt alles zoals jullie dat willen en mogen jullie kindjes samen opgroeien.
  Betty: gefeliciteerd met jullie zoon!

 15. 18 september 2014 / 17:29

  Betty gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Love the name, ben gek op namen die niet vaak voorbij komen. Geniet ervan. Leuk dat de verhalen doorgaan! Spannend, ik lees mee. Gefeliciteerd, hoop dat je een fijne zwangerschap hebt.

 16. Anamaria
  18 september 2014 / 18:23

  Betty gefeliciteerd met de geboorte van je zoon! Wat een prachtige naam! Ik dacht ook meteen aan Kelly haha tot ik zoon las, maar zelfs toen werd ik achterdochtig. Ooh wat erg hahah. In ieder geval gefeliciteerd met je zwangerschap ben heel benieuwd naar updates en verhalen.

 17. Priscilla
  18 september 2014 / 18:34

  Betty gefeliciteerd met je zoon!
  En anoniempje, gefeliciteerd met jullie 2e wonder!
  hier schelen nr 2 en 3 15 maanden,
  ontzettend vlug na elkaar dus.
  Het was even aanpoten maar we hadden onze draai snel gevonden
  lang leve de dubbele kinderwagens!

  • Lisette
   21 september 2014 / 16:29

   Mag ik vragen welke kinderwagen jij had of nog steeds gebruikt en wat je bevindingen zijn? Ik heb een easywalker duo, maar vind hem toch niet zo easy.

 18. Nathalie
  18 september 2014 / 18:40

  Ik dacht ook kelly

  • Nathalie
   18 september 2014 / 18:42

   En Betty natuurlijk gefeliciteerd met Nim.

 19. José
  18 september 2014 / 19:02

  Leuk om weer uit een nieuw perspectief zwangerschapsverhalen te horen! Één moment dacht ik aan Shirley zelf!

 20. lou
  18 september 2014 / 19:23

  Gefeliciteerd Betty, wat een prachtige zoon heb je op de wereld gezet!
  En ik dacht al dat je je zoontje Nim zou noemen, gezien het feit je in een blogpost zei dat DE naam in een van de reacties genoemd was. En ik natuurlijk alle blogpost van je doorlezen, kwam alleen maar de naam Nim tegen, hoezo nieuwsgierig?! haha!

  Ennn ik denk ook dat het Kelly is. Die wil een groot gezin, en mijn gevoel zegt gewoon dat zij het is. Iets met pregnancy glow, ofzo. We zullen zien!

  • 18 september 2014 / 21:14

   Kelly heeft een dochter en deze dame heeft een zoon… Dus ik denk niet dat het Kelly is!

   • louise
    19 september 2014 / 09:23

    klopt! maar anders wordt het wel heeeeel voorspelbaar,als ze niet een beetje zou liegen. Denk echt dat Kelly het is. (Ze is ook niet op zonvakantie geweest)
    Maar we zullen zien!

    • Shirley
     Auteur
     19 september 2014 / 10:31

     Kelly is ook al ruim 11 maanden geleden bevallen in plaats van 10. Ik ga jullie uit de droom helpen en zeggen dat het Kelly ECHT niet is, haha. Ze krijgt er nu wel heel veel opmerkingen over en dat is niet de bedoeling. Degene die het wel is zal zich vast snel bekend maken!

 21. Nadia
  18 september 2014 / 19:27

  Wat leuk, een nieuwe zwangere! Ik dacht ook meteen aan Kelly, wat erg. :p Maar ik volg verder eigenlijk weinig mamablogs, dus het kan ook goed iemand anders zijn. Het lijkt me eigenlijk ook weer niet heel logisch dat het Kelly is, want die is natuurlijk net pas hersteld van HELLP, en of je dan zo snel nog een kind wilt/mag krijgen…?

 22. 18 september 2014 / 20:41

  Allereerst gefeliciteerd Betty! En jaaa nu ben ik wel nieuwsgierig wie jij bent. Leuk! Ik lees weer mee 🙂

 23. 18 september 2014 / 21:16

  Jeeeeej Betty gefeliciteerd! En wat een leuke naam zeg! En voor de ‘grote onbekende’ van harte gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar je verhalen!

 24. Marianne
  19 september 2014 / 10:02

  Ik zat al te wachten op het grote nieuws dat Betty was bevallen! Gefeliciteerd met jullie kleine Nim!

  Ik volg Mommy to Be al sinds de wens voor een kindje er was. Helaas liet dit even op zich wachten maar nu ben ik zelf ook zwanger. Nog maar 5,5 week dus iets minder ver dan de nieuwe blogster maar vind het erg fijn om met haar mee te lezen. Ik zal dan ook uitkijken naar de donderdagen als er een nieuw verhaal komt!

 25. 19 september 2014 / 11:08

  Ik weet het denk ik! Heb er over nagedacht vanochtend een mijn gedachte is: Shirley zelf! Het word dus geen gastblog maar gewoon haar eigen ervaringen!
  Liefs Kelly

   • 19 september 2014 / 17:57

    Hahahaha. Geniaal. Ik heb er ook lang, heel lang, over nagedacht en ik heb een sterk vermoeden. Wat is het toch irritant om zo nieuwsgierig te zijn!

 26. Renee
  19 september 2014 / 19:16

  Jaaaa ik weet het! Ben bijna zeker van m’n zaak, haha. Irritant hoor zo’n blog, je hebt m’n hoofd overuren laten draaien. Nieuwsgierige aap dat ik ben.

 27. 19 september 2014 / 19:23

  Leuk! Ik weet ook bijna zeker wie het is. Van harte gefelicteerd!

 28. 19 september 2014 / 23:19

  Jaaa wist t al van Betty maar ook hier gefeliciteerd met Nim! En ‘anoniem’ gefeliciteerd…

 29. Pinar
  21 september 2014 / 09:42

  Gefeliciteerd Betty! Denk dat het Whtny_ is 🙂

  • Sabine
   23 september 2014 / 21:44

   Dat denk ik ook! Was ook mijn eerste ingeving, zeker ook met de foto’s die ze plaatst op instagram. Snoepen, haar zoontje die geen bv meer wil. Als zij het niet is, zou ik het echt niet weten! Gefeliciteerd allebei!

 30. 21 september 2014 / 17:24

  Gefeliciteerd! Mooi dat jullie 2e kinderwens ook gaat uitkomen 🙂 Hoewel het me ook wel zwaar lijkt hoor, 2 kleintjes opvoeden! Maar goed, het is een weloverwogen keuze van jullie dus dat zal vast goed komen 🙂

 31. lou
  24 september 2014 / 23:24

  Ik denk dat ik het weet. Van gomommygo. Ik ben ook veel te nieuwsgierig. Haha!

 32. Naomi
  26 september 2014 / 21:05

  Mama van denzel? Schreef ook al eerder voor mommytobe

Secured By miniOrange