(~215 B)
Dikkie Dik Dagen

Dikkie Dik Dagen

Mensen die me al langer volgen weten dat een bezoekje aan Artis hoog op het verlanglijstje staat. Ik vind dierentuinen geweldig en om er samen met mijn eigen kindje heen te gaan, lijkt me echt perfect. Het ultieme moeder-kind uitje waar we alle twee hoogstwaarschijnlijk dolgelukkig van worden, aangezien Skyler ook een liefde voor dieren begint te krijgen en het allemaal maar al te interessant vindt. We zijn al eens naar de kinderboerderij geweest en ook de geitenboerderij is al twee keer bezocht, maar van Artis is nog steeds niks gekomen. Jammer, maar we gaan het snel plannen nu Skyler wat ouder wordt en er wat meer van mee gaat krijgen. Voor dit weekend staat er iets anders, soortgelijks, op de planning; we gaan namelijk, met Raymond, opa en oma én mijn nichtje Beau gezellig naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. We zijn uitgenodigd om daar te komen kijken en wel om een leuke reden; dit weekend zijn de Dikkie Dik Dagen! Heb je dus nog geen plannen voor dit weekend en wil je er graag als gezinnetje tussenuit nu het nog heerlijk weer is? Reis dan af naar Rhenen voor dit superleuke feestje.

Gedurende twee dagen is er een feestelijk programma in het park, boordevol activiteiten rondom de oranje kater. Jet Boeke tekent Dikkie Dik-verhalen en signeert haar boeken, er zijn meet & greets met Dikkie Dik, leuke shows, optredens van Dirk Scheele, speurtochten door de dierentuin, een schminkservice waar je kindje zich kan laten omtoveren naar Dikkie Dik, een voorleesexpress… Noem het maar op! Vooral leuk voor de iets oudere kindjes, maar ik weet zeker dat Skyler en Beau hun ogen uit gaan kijken.

Naast dit alles heb je een Dikkie Dik Plein waar verschillende activiteiten georganiseerd zijn;
· Knutseltent: aan de slag met de leukste knutsel uit Het grote Dikkie Dik-vakantiedoeboek; maak een Dikkie Dik-kroon, of knutsel een Dikkie Dik aan je rietje
· Kleurtent: alle kleurplaten van Dikkie Dik verzameld; kies maar uit en kleuren maar!
· Zoektent: een tent vol zoekspelletjes uit Het Dikkie Dik Reuzen-zoekboek
· Dikkie Dik Markt: met veel Dikkie Dik-boeken, knuffels en meer
· Muziekpodium: maak je eigen videoclip voor Dikkie Dik, zing een lied of doe een dansje; op dit podium ben jij de ster!

Zoals je ziet is er genoeg te doen voor alle kindjes en wordt het een onvergetelijk weekend waar iedereen maandag op school honderduit over zal gaan praten. Ik ben heel benieuwd wat het allemaal gaat worden, maar natuurlijk is het al fijn om als gezinnetje voor het eerst naar een dierentuin te gaan en te kijken hoe Skyler gaat reageren. Uiteraard gaat het fototoestel mee!

Er zijn nog kaarten beschikbaar en hier vind je meer informatie. Wie weet zie ik je daar!

Hieronder zie je een impressie van vorig jaar.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 22 september 2014 / 16:14

  Levi is echt verzot op Dikkie Dik, leuk om dit te combineren met Artis. Standaard voor het slapen gaan moet ik een verhaaltje voorlezen van Dikkie Dik.

  Ik zit alleen van het weekend in Londen, jammer!

 2. 22 september 2014 / 18:29

  Leuk hoor, wij zijn vorig jaar ook geweest. Toen werd het 35 jarig bestaan van Dikkie Dik gevierd. Super dag gehad.

 3. Ingrid
  22 september 2014 / 18:58

  Dat wordt een leuk weekend!!

 4. Lisette
  22 september 2014 / 20:01

  Thnx voor de tip! Mijn dochtertje van 1 is ook gek op dieren en ze vind het steeds interessanter, dus leuk om daar een kijkje te gaan nemen. Leuke combinatie ook, dikkie dik en dierentuin. Ook voor mijn stiefdochtertje van bijna 7 is er genoeg te doen.
  Dus waarschijnlijk gaan we daar zondag een bezoekje brengen!

 5. 22 september 2014 / 21:56

  Leuke tip! En in de buurt. Leuk voor de zondag!

 6. 24 september 2014 / 22:58

  Klinkt erg leuk! Wij moeten ook nog naar artis heb nog kaartjes liggen!

Secured By miniOrange