(~215 B)
Rust in de tent

Rust in de tent

Vandaag is Skyler voor het eerst een hele dag naar het kinderdagverblijf en na een vermoeiende nacht waarin hij om de twee uur wakker was, vond ik het helemaal niet erg om hem even bij anderen achter te laten en tijd voor mezelf te krijgen op deze maandag. Ik heb in stilte mijn ontbijt gegeten, ben lekker anderhalf uur wezen sporten en probeer de rest van de dag even goed te werken aan mijn sites om zo een voorsprongetje te creëren. Het was verleidelijk om lekker de hele dag door de stad te gaan slenteren, maar het is de bedoeling dat ik de momenten dat Skyler weg is, goed gebruik voor mijn werk. Natuurlijk kan ik af en toe even misbruik maken van de situatie en mezelf een dag vrij geven, maar voor nu wil ik me nog even netjes gedragen.

Skyler is de hele dag naar het kinderdagverblijf en…

… hij was precies vijf minuten voor de wekker wakker, was super vrolijk en leek wel te weten waar hij naartoe zou gaan.

… terwijl de andere kindjes slaperig op het bankje zaten of aan tafel in de stoel plaats hadden genomen, dook Skyler op de speelgoedkisten af om lekker even de boel op stelten te zetten.

… is de auto voor ieder stoplicht afgeslagen omdat ik weer de zenuwen had. Wat nou als ik op een krap plekje moest inparkeren? Maar uiteindelijk was er niks aan de hand en kon ik de auto voor de deur kwijt. Beter gezegd: er stonden geen auto’s en ik was de enige.

… ik weet niet zo goed wat ik aan moet met die stilte in huis en heb muziek op staan.

… ik kan opeens rustig naar de wc. Met de deur open. Zonder een kind dat me aan zit te staren terwijl ik mijn behoefte probeer te doen. Goodbye pottenkijker.

… ik heb lekker lang onder de douche gestaan zonder gestoord te worden door een aandacht vragende, gillende keukenmeid.

… mijn telefoon ligt continu naast me en bij ieder geluidje schrik ik op. Zou er iets aan de hand zijn met Skyler?

… Muis (ons hondje) komt ook even helemaal tot rust. Geen klein terroristje om hem heen dat de hele dag lachend en schreeuwend achter hem aan kruipt omdat ‘ie wil spelen met de levende knuffel.

… ik heb net gesport zonder maar op de klok te hoeven kijken wanneer Skyler moest eten of slapen.

… ik heb al drie keer Woezel & Pip geluisterd omdat dat dagelijkse kost is hier in huis en ik anders afkickverschijnselen krijg.

… het huis is netjes, ik struikel niet over blokjes en ik hoor niet 73736622 keer het liedje van Bumba omdat de knuffel op ‘uit’ staat en opgeruimd is.

… stiekem hoop ik al dat hij met zijn eerste tekening voor mama thuis komt.

… steeds denk ik dat ik Skyler hoor huilen in zijn bed en dat hij gewoon even een slaapje deed waardoor het zo rustig was.

… mijn stem wordt gespaard omdat ik nog geen enkel woord heb gezegd. Vooral ‘nee Skyler!’ mis ik even echt niet.

… ik zou stiekem wel eens mee willen kijken met een cameraatje wat hij aan het doen is. Niet omdat ik het kinderdagverblijf niet vertrouw, maar gewoon om te zien hoe hij zich daar gedraagt en hoe het eraan toe gaat.

… ik vraag me steeds af hoe het met slapen daar gaat. Zit zijn eerste slaapje er al op? Succes, leidsters.

… ik dacht dat ik veel meer zou doen maar stiekem geniet ik even van de rust en doe ik alles op mijn gemak en surf ik doelloos op internet. Hé, mama heeft ook een wendag!

… ik vind het jammer dat ‘ie nog niet kan praten want zou dolgraag horen hoe hij deze dag beleefd heeft als ik hem ophaal.

… ik bedenk nu al een to do-lijst voor volgende week.

… ik hoop van harte dat ze zoveel energie uit hem trekken, dat hij om 19:00 uur voor pampus ligt en de hele nacht doorslaapt.

… ik tel toch wel de uren af tot ik mijn poppetje weer op kan halen. Ik mis die kleine draak!

1662899_794113087312771_616087730_n

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 22 september 2014 / 13:21

  Aaaw lieve Shir! Wat zal het inderdaad wennen zijn voor jullie! Helemaal niks mis mee om even bewust van de rust in huis te genieten en jezelf niet zoveel op te leggen. En straks haal je inderdaad waarschijnlijk weer een moe, maar heel voldaan mannetje op!

 2. 22 september 2014 / 13:23

  Ah gos! Wat moet het vreemd zijn om hem even niet bij je te hebben, maar ook wel lekker lijkt me. Zeker als hij het daar zo leuk heeft! En wat een guitige foto!

 3. 22 september 2014 / 13:25

  Leuk om te lezen! Die eerste dag is vast wennen, maar het komt allemaal goed. Ik hoop dat Skyler veel plezier heeft vandaag en dat hij vanavond heel moe is waardoor jullie een goede nacht hebben 😉

 4. 22 september 2014 / 14:34

  Hij zal het vast prima naar zijn zin hebben. Fijn hoor om zo te kunnen doorwerken.

 5. 22 september 2014 / 15:36

  Herkenbaar! Voor mijn oude werk, werkte ik regelmatig een dagje thuis en als ik Olivia dan had weggebracht en het huis weer in stapte moest ik zo wennen aan de stilte. En mezelf een schop onder mijn hol geven om te werken. Ik heb volgende wk twee dagen vrij endan gaat zij nr kdv, kan ik even zwanger bij tanken en niks doen. Benieuwd hoe dat weer voelt haha.

 6. Trang
  22 september 2014 / 16:22

  Herkenbaar. De eerste dag is t ergst, daarna went t langzaamaan en is de tijd voor jezelf ook lekker. 🙂

 7. 22 september 2014 / 16:25

  Wat een herkenning :-). Nout is vandaag ook voor de eerste echte volledige dag bij de kinderopvang. En ja, het is eigenlijk dan voor mij ook een werkdag maar ik merk dat ik nog erg moet wennen. De stilte en rust in huis is heerlijk en heb hierdoor continu behoefte om bij te gaan slapen of lekker heel lang met een kop thee en een boek op de bank te willen gaan zitten. Mijn to do lijst ligt ook klaar en natuurlijk zijn er een paar punten aan het einde van deze dag die ik kan doorstrepen maar ik moet blijkbaar ook nog even echt wennen aan die lieve kleine man uit huis. En kan eigenlijk niet wachten totdat ik hem weer kan ophalen. Geniet van het wennen en straks de vrije tijd voor al je ideeën en plannen.

 8. 22 september 2014 / 16:44

  Oooh wat zou dat wennen zijn! Maar over een kwartiertje kan je hem weer halen. (Of ben je stiekem toch wat eerder gegaan??)

 9. 22 september 2014 / 16:48

  Wat een mooi artikel en wat fijn dat het jullie zo goed doet. En ook wel herkenbare punten, dat het ineens zo stil voelt in huis zonder kindje om je heen, dat het lijkt of je kindje gewoon ligt te slapen, of alleen naar de wc gaan is ook wel een genot ineens haha. Leuk geschreven!

 10. Sintha
  22 september 2014 / 17:31

  Wat een grote stap zeg! Hij heeft het vast erg naar zijn zin gehad! Ik heb een aantal jaar in de kinderopvang gewerkt en ik vind het echt heel leuk om nu de “andere kant van het verhaal” te horen, vanuit jouw oogpunt.
  Het vertrouwen wat je als leidster van mama’s en papa’s krijgt, het zorgen voor hun dieraarste bezit (hun kindje) is prachtig! 🙂

 11. Damanja
  22 september 2014 / 20:29

  Ten eerste wat een heerlijk verhaal!

  Ten tweede: Skyler heeft dezelfde broek, jas en tas als mijn zoontje Noah!! Zo grappig, heel vaak zie ik dezelfde outfits voorkomen die mijn zoontje ook heeft.! :))

 12. 23 september 2014 / 08:55

  Raar is dat hé, als je zo gewend bent dat je Skyler om je heen hebt en dan opeens de verantwoordelijkheid uit handen moet geven. Continu jezelf afvragen of het wel goed gaat en of ze wel goed voor hem zorgen. Ik vond het ook doodeng om hem de eerste keer weg te brengen naar de kinderopvang, maar het went. Wanneer ze wat ouder zijn en kunnen vertellen wat ze die dag hebben meegemaakt en wat voor leuke activiteiten ze hebben gedaan, dan weet je dat het goed zit! Levi komt voortaan thuis met hele verhalen, zo leuk!

 13. 24 september 2014 / 11:11

  Aaaaaah wat een herkenbaar stuk weer! Ik heb de eerste 2 of drie keer enorm last gehad van de stilte. Ook het ‘ok nu moet ik aan het werk’ gevoel was een ramp, want juist dan had ik geen inspiratie. Maar opeens ging het beter en inmiddels ben ik er gewend aan geraakt. En ik vind het zooooo heerlijk om haar op te halen, dat blije bekkie en gelach in de auto onderweg naar huis!

 14. 24 september 2014 / 22:42

  Herkenbaar hoor, wacht maar over een paar weken maak je niet meer druk en is de dag zo voorbij 😉

Secured By miniOrange