(~215 B)
5 tips voor het kiezen van een vakantiepark

5 tips voor het kiezen van een vakantiepark

Het krijgen van kinderen is een van de meest ingrijpende veranderingen in het leven. Het beïnvloedt niet alleen je dagelijkse routine, maar ook hoe je vakanties doorbrengt. Vakanties van alleenstaanden of stellen zijn bijvoorbeeld vaak gericht op ontspanning, avontuur en het ontdekken van nieuwe culturen. Je kunt spontaan beslissingen nemen, onbekende bestemmingen verkennen en genieten van rust. Met kinderen veranderen de prioriteiten vaak naar veiligheid, gemak en kindvriendelijkheid. Een vakantiepark is ideaal in dit opzicht. Hieronder vind je vijf handige tips voor het kiezen van een vakantiepark.

Accommodaties geschikt voor gezinnen

Een kleine tiny house of stacaravan met maar een krappe slaapkamer, ingericht met hippe, totaal onpraktische designmeubels? Dat is niet handig met kinderen. Kies daarom een accommodatie die geschikt is voor gezinnen. Dit betekent ruime kamers of cottages met meerdere slaapkamers, kinderveilige meubels, en eventueel extra voorzieningen zoals kinderbedjes en kinderstoelen. Sommige vakantieparken bieden ook accommodaties met speciale thema’s, een extra leuk element​.

Faciliteiten zoals zwembad of indoorspeeltuin

Kies accommodaties en bestemmingen die veel te bieden hebben voor kinderen (passend bij de leeftijd), zoals zwembaden, speeltuinen en georganiseerde activiteiten. Center Parcs bijvoorbeeld heeft alleen maar parken met zwembaden (het welbekende zwemparadijs Aqua Mundo), en ieder park biedt entertainment voor jong en oud. Fijn is dat deze parken zowel indoor- als buitenactiviteiten hebben, zodat de kinderen zich altijd kunnen vermaken ongeacht de weersomstandigheden (zo verliep het eerste halfjaar van 2024 recordnat en met relatief weinig zon).

Eten en Drinken

Wat volgens velen een van de grootste voordelen van een vakantiepark is, is dat je de beschikking hebt over een eigen keuken in de accommodatie. Een supermarkt op het terrein (zoals je die vindt in alle parken van Center Parcs) of nabij het park kan handig zijn voor het inslaan van snacks en benodigdheden. Maar wil je het jezelf ook graag een keer gemakkelijk maken met eten? Kies dan een park dat kindvriendelijke eetopties biedt. Dit kan variëren van restaurants met kindermenu’s tot een apart kinderbuffet.

Omgeving

Hoewel op sommige parken zoveel te zien en te beleven is dat je er met gemak een week vult, is het ook wel eens leuk wat van de omgeving te bekijken. De locatie van het vakantiepark is daarom ook belangrijk. Kijk of er in de nabije omgeving mogelijkheden voor leuke dagjes uit zijn. Denk aan interessante bezienswaardigheden of activiteiten zoals dierentuinen, pretparken, stranden, of natuurreservaten.

Budget en beschikbaarheid

Tot slot nog een laatste tip als het gaat om beschikbaarheid en budget. Nederlanders hebben namelijk sinds de coronapandemie en ook vanwege de wens een duurzame vakantie te hebben, massaal vakantie in eigen land weer herontdekt. Dit heeft de vraag naar vakantiehuizen gigantisch doen toenemen. Daarbij is ook het aantal toeristen uit vooral onze buurlanden toegenomen. Wil je ruime keuze hebben als het gaat om verschillende parken of type huisjes, en wil je een beetje budgetvriendelijk op vakantie? Boek dan een verblijf op een vakantiepark zo vroeg mogelijk.

Als de kinderen het naar hun zin hebben….

Door deze aandachtspunten in gedachten te houden, kun je een vakantieplek kiezen die voldoet aan de behoeften van zowel jou als je kinderen. Dat levert gegarandeerd een ontspannen en plezierige vakantie op. Geniet ervan!

Delen:
Secured By miniOrange