(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

5 x de geboortekaartjes trends voor 2020

5 x de geboortekaartjes trends voor 2020

Voor de jongens kozen wij heel simpele geboortekaartjes. Skyler had een blauw met bruin kaartje dat precies bij zijn kamer paste en voor Maddox kozen we voor een blauw kaartje dat we vooral uit het oog van Skyler hebben gemaakt met twee broertjes aan de voorkant. Ik hou niet van al te veel poespas en moet eerlijk zeggen dat ik er ook niet al teveel tijd in heb gestoken. Achteraf best jammer maar zoals ik al eerder vertelde ben ik een ramp in kiezen en duizelt de wereld van de geboortekaartjes me een beetje. Zonde, want dat hoeft helemaal niet! Ieder jaar zijn er een paar trends op het gebied van de geboortekaarten en als je daar een beetje jouw favorieten in weet te selecteren, heb je binnen no time een paar leuke geboortekaartjes in optie. Vandaag deel ik met jullie vijf trends voor 2020. Natuurlijk hoef je er helemaal niks mee te doen en bepaal je nog altijd zelf wat het beste bij jullie past, maar op deze manier zie je wel wat er zoal verkrijgbaar is en in welke lijn de kaarten tegenwoordig liggen.

Goudfolie

Dit vind ik echt het meest mooi; geboortekaartjes met goudfolie (of zilverfolie, als dat meer jouw ding is) erin verwerkt. Meestal betaal je dan iets meer voor je kaartje maar het geeft een heel mooie uitstraling. Goudfolie wordt op verschillende manieren verwerkt in het kaartje; de naam, wat kleine details of een heel gedeelte van de kaart kan goud worden gemaakt. Er zijn een hoop mooie designs verkrijgbaar en de Tadaaz geboortekaartjes hebben verschillende goudfolie erop. Prachtig!

Dieren

Dit blijft altijd leuk en lieflijk: dieren op de kaart. Dit zie je in alle vormen terugkomen, van een enkel dier tot een heel dierenthema. Van zwart wit tot alles in kleur en van getekend tot een houten dier óp het kaartje verwerkt. Vooral de proefdruk die ik bij Tadaaz heb besteld vind ik waanzinnig, met het houten vosje erop. De kaart is mega simpel, maar juist door de toevoeging van de vos is het extra speciaal.

Minimalistisch & kraft

De minimalistische trend zagen we vorig jaar al veel voorbij komen, maar ook dit jaar houden we het simpel. Less is more, zullen we maar zeggen! Zoals hierboven al de kaart met het vosje, maar bijvoorbeeld ook de kaart met het goudfolie is relatief rustig en minimalistisch. Eigenlijk zien we dit wel in de verschillende thema’s doorlopen en mag het allemaal wel in een zacht, strak en clean design.

Dan is er nog een trend die we ontzettend veel voorbij zien komen en die heel erg mooi past binnen het minimalistische design, en dat zijn de kraftkaarten. Deze bruinige kaarten doen het perfect met zwarte details en ik vind het altijd heel erg mooi en stijlvol.

Vintage

Vintage past niet helemaal bij onze smaak en stijl, maar als je ervan houdt kun je je hart ophalen. We zien enorm veel vintage kaarten. Typerend voor de kaarten zijn de vaak wat donkere silhouetten, wat ouder speelgoed of de welbekende Volkswagen-busjes die getekend op de kaarten te vinden zijn. Mooie sierlijke letters en vintage kleuren maken de kaart dan compleet.

Andere vormen

Het meest opvallend, letterlijk en figuurlijk, vind ik de geboortekaarten in andere vormen. Denk hierbij aan een kaart die je kunt openvouwen, een vlaggenlijn, een tipitent, een kaart waarvan je het rondje in het midden kunt omvouwen en ga zo maar door. Het is speels, opvallend en zeker weer eens iets anders. Ik word er toch altijd naartoe getrokken als ik ergens ben en zo’n kaart zie hangen. Heel erg leuk en origineel!

Dit artikel is in samenwerking met Tadaaz. Hier vind je kwalitatief mooie geboortekaartjes. Ik heb wat proefdrukken besteld voordat ik dit artikel schreef en ik vind zowel het papier als de designs heel erg mooi. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. Cindy
    10 februari 2020 / 14:20

    Wij hadden het geboortekaartje van Niene via Tadaaz. Nog steeds erg blij met het resultaat, het programma was superfijn om mee te werken, proefadrukken snel geleverd. Echt een leuke site voor o.a. geboortekaartjes!

Secured By miniOrange