Winkeltje spelen met PLAYMOBIL

Winkeltje spelen met PLAYMOBIL

– Samenwerking –

Zelf ben ik dol op shoppen. Of ik nu wel of niet iets nodig heb; alleen een rondje winkelcentrum om er even uit te zijn en wat winkels te bekijken vind ik al ontspannend. Soms doe ik dat op maandag of dinsdag als Skyler op de crèche zit, maar het gebeurt ook regelmatig dat Skyler gezellig met me mee gaat. Lekker slenteren, dingen passen en er samen even uit zijn. Skyler is een echte kletskous dus hij heeft op dat soort momenten de grootste verhalen. De complimenten vliegen me om de oren -‘Mooi, mama!’- en als we iets gevonden hebben, betaalt hij maar al te graag. Met mijn pinpas uiteraard, maar de groene knop heeft toch wel een aantrekkingskracht op die kleintjes. PLAYMOBIL heeft nu een nieuwe set geïntroduceerd waarbij je de shopervaring thuis na kunt spelen. We hebben hem hier thuis in gebruik en ik kan wel zeggen dat het een hit is.

DSC_6782

DSC_6784

DSC_6787

DSC_6788

DSC_6790

De PLAYMOBIL Shopping Plaza bestaat uit drie delen; een kledingwinkel, dierenzaak en sportwinkel. Dit is de basisset van het nieuwe thema de Winkelgalerij. Over alles is nagedacht; van een etalage vol met tassen tot jurkjes op een hanger. En van een basketbalnet en een bal, tot tennisrackets en een surfplank in de sportshop. Van potjes eten voor je dieren, tot een hok waar je een hamster en konijntje in ziet zitten. Je kunt met deze set winkeltje spelen en ik weet zeker dat dat bij de meeste kindjes wel in de smaak gaat vallen. De set komt uit de City Life collectie en is geschikt voor kindjes van 5 tot 12 jaar. Je kunt er dus ook heel lang mee doen en eindeloos veel fantasie op loslaten. Skyler is een stukje jonger maar vindt het ook al fantastisch. Ik moet er wel bij zeggen dat er aan enorm veel kleine, leuke details is gedacht maar dat maakt ook dat er ontzettend veel kleine onderdelen bij zitten. Er is over álles nagedacht.

Het enige jammere vond ik, en dat is ook precies de reden waarom ik de set wilde reviewen, is dat het in een felroze doos zit en er daardoor toch wel meer meiden worden aangesproken door dit product. Het is natuurlijk niet zo dat roze alleen maar voor meiden staat (hallo gender neutrale discussie), maar zo werkt dat nu eenmaal in een speelgoedwinkel en met kleine kindjes. En dat is nergens voor nodig, aangezien mijn zoontje Skyler dus ook onwijs geniet van winkeltje spelen en het product voor zowel jongens áls meiden is. De andere PLAYMOBIL sets die niet in deze collectie horen, worden allemaal verkocht in blauwe dozen. Daarbij heb ik echter niet de associatie dat het alleen voor jongens is. Misschien dat ze dit dus ook gewoon in de blauwe dozen hadden moeten verkopen. Maar de inhoud van alle speelwerelden zijn prima voor jongens én meisjes. Echt waar.

DSC_6791

DSC_6792

DSC_6793

IMG_0148

De grote Shopping Plaza set kan nog worden uitgebreid met een cupcake shop, bloemenwinkel en een babywinkel, die laatste hebben wij ook. Dat vindt Skyler nog het leukste, dat hij met de baby kan spelen en deze in zowel de kinderwagen als de autostoel kan zetten. PLAYMOBIL-figuur achter de wandelwagen, tas in de andere hand en shoppen maar. Precies zoals mama momenteel doet, haha. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit bijgesloten. Van babyflesjes tot een babygym. Dat vind ik erg leuk aan deze sets; het is preciés zoals de werkelijkheid en met maar liefst 180 onderdelen in de grote doos en zo’n 90 onderdelen in de kleine dozen, kun je je verhaal spelen zoals jij dat wil. Skyler speelt regelmatig zelf en dan kijk en luister ik naar zijn fantasie. Samen spelen is leuk, maar zien hoe hij zelf plezier heeft en zijn creativiteit gebruikt vind ik misschien nog wel mooier.

IMG_0148

IMG_0149

IMG_0151

IMG_0152

IMG_0156

Zorg dat je de tijd neemt om alles in elkaar te zetten. Het zijn een hoop onderdelen (juist leuk!), veel stickers om te plakken en met een ongeduldig kind dat staat te popelen om te spelen (been there)… Maar eenmaal in elkaar zorgt het voor heel wat uurtjes speelplezier. Hier thuis is PLAYMOBIL een grote hit! De roze doos staat hier vol trots uitgestald zodat Skyler precies alles van de afbeelding kan nabouwen. Want o wee als de brunette achter de kinderwagen van de blonde vrouw loopt…

PLAYMOBIL Winkelgalerij kost 69,99
De uitbreidingsset zoals de babyzaak kost 36,99.

Je vindt de artikelen onder andere op www.playmobil.nl

IMG_0158

IMG_0159

IMG_0161

IMG_0162

IMG_0163

mommyhoodad

Share:

3 Reacties

 1. 12 augustus 2017 / 07:45

  Haha, zo leuk he, als ze precies de volgorde van de doos willen aanhouden.
  Het roze is inderdaad wat misleidend. Ik dacht ook dat het meer meisjes-gericht was.
  Playmobil is altijd een grote hit geweest in ons huis. Vooral degene met de dieren.

 2. Jessica
  12 augustus 2017 / 08:12

  Deze set spreekt vooral mijn dochter aan al zal mijn zoontje er ook wel met mee spelen maar shoppen ja het is toch meer voor de meiden toch?
  Al kan een man er ook plezier aan hebben hoor ik weet het wel.
  Ik twijfelde aan die set (babywinkel) omdat ze al eigenlijk alle items heeft wat er bij zit namelijk bij haar school/kinderdagverblijf maar een buggy meer is altijd wel leuk.
  En enkel dit in roze dozen nee hoor ook de princess en dollhouse sets zitten in een roze doos 😉 maar laat je dat niet tegenhouden eens uit de doos is het leuk voor beide !
  Mooie foto’s trouwens !
  Het leuke is dat jij het heel ruim in beeld brengt zie je toch net ietsje meer op hoe het er uitziet in ’t echt 🙂

 3. Didi
  12 augustus 2017 / 15:17

  Playmobil blijft geweldig! Nu ook weer mee op vakantie waar de buurkindjes er graag mee komen spelen. Playmobilland in Duitsland is ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.