Review: Nuna Aace autostoel groep 2/3

Review: Nuna Aace autostoel groep 2/3

In de afgelopen vijf jaar dat Mommyhood online staat, heb ik al een aantal autostoelen mogen testen. Een merk waar ik steeds weer tevreden over ben, is Nuna. Voor zowel Skyler als nu voor Maddox gebruiken we de Rebl (Plus) en ik vind het een heerlijke stoel. Toen ik een bericht kreeg over de Nuna Aace en deze mocht gaan testen, was ik direct enthousiast. Ik koos de kleur caviar (zwart is altijd goed) en momenteel zit de stoel alweer een paar weken in de auto.

De Aace gebruiken we voor Skyler aangezien het een groep 2/3 stoel is. Hij is geschikt voor kinderen van een jaar of 4 tot en met 12. Ook wel 15 tot en met 36 kilo. Je kunt er dus héél erg lang mee uit de voeten en ik zal je vertellen waarom. De stoel kan namelijk 3D meegroeien;

Groei in de lengte: met één hand verstel je de hoofdsteun naar 11 verschillende standen.
Groei door: de zitting met 3 dieptes zorgt voor voldoende ruimte en ondersteuning van groeiende benen.
Groei in de breedte: het schoudersysteem werkt samen met de hoofdsteun en wordt breder als je langer wordt.

Schermafbeelding 2018-08-02 om 12.00.12

IMG_4242

IMG_4243

IMG_4245

IMG_4246

IMG_4247

IMG_4248

De foto’s zijn in de felle zon gemaakt, er is dus niks beschadigd of vervaagd, haha.

Er is dus goed over nagedacht en omdat ‘ie flink te verstellen is, kun je met de Aace jaren uit de voeten. De gordel gaat tussen de hoofdsteun en de zijkanten heen waardoor er geen irritatie is en met de armleuningen is het voor je kind lekker comfortabel zitten. De bijgeleverde cupholder valt bij Skyler heel erg in de smaak en komt tijdens de vakantie van pas. Kan hij mooi zijn drinken bewaren in plaats van het steeds aan mij terug te moeten geven. De auto is gemakkelijk in de auto te plaatsen met het bekende isofix systeem.

Skyler zit heel erg prettig in deze autostoel van Nuna. Het design is strak, het neemt niet al teveel plek in op de achterbank en door alle wisselende standen weet je zeker dat jouw zoon of dochter perfect en veilig in de stoel zit. Zo hoef je ook geen zitverkleiner aan te schaffen en kun je jarenlang met deze veilige stoel uit de voeten. De Aace heeft laatst nog de algemene score “GOED” gekregen van de wereldberoemde Stiftung Warentest en ADAC. Getest met 23 verschillende merken autostoelen, werd de Aace beoordeeld op veiligheid, hantering, ergonomie en schadelijke stoffen en scoorde in de laatste categorie zelfs een algemeen “zeer goed”. De luchtdoorlatende, wasbare stof en de ventilatiesleuven in de kuip zorgen ook tijdens de langste reizen voor een aangename temperatuur. Heel erg prettig en het zorgt ervoor dat je producten als een zit van Aeromoov voor deze stoel niet nodig hebt.

Al met al vind ik dit een fantastische autostoel. We hadden er eerst een van een ander merk en die volstaat prima, maar deze van Nuna is wel echt een parel en kunnen we véél langer gebruiken. Van kleine kleuter tot je kunt wel zeggen pre-tiener!

De Nuna Aace is verkrijgbaar in twee kleuren (caviar zwart en slate grijs) en kost 219 euro.

IMG_4257

IMG_4258

IMG_4261

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.