Als geld geen rol zou spelen…

Als geld geen rol zou spelen…

Vorig jaar tijdens mijn coachingsessies kwam er een vraag ter sprake: hoe zou mijn favoriete dag eruit zien als álles mogelijk was? Uiteindelijk bleek dat dat niet eens zo veel verschilde van mijn leven nu. Ik zou namelijk heel rustig wakker willen worden en met mijn kinderen de dag opstarten, ik zou ruimte willen om te schrijven en dus zou dat betekenen dat mijn kinderen een paar uurtjes (hoeft niet de hele dag) naar school zouden gaan. Ik wil ’s avonds lekker eten met zijn vieren aan tafel zonder enige strijd (oké, daar moet aan gewerkt worden) en ik zou het fantastisch vinden om ’s avonds nog, het liefst met Raymond, naar een optreden van Anouk te kunnen. Ik neem ook genoegen met Waylon. Zoveel eisen heb ik niet, toch? Ik ben aardig tevreden met mijn leven op dit moment. Maar wat als geld geen rol zou spelen? Als ik álles kon doen wat ik wilde. Zou alles er dan nog steeds hetzelfde uitzien?

Ik denk het eigenlijk wel. Stel dat ik eens ontzettend veel geld ga winnen bij de Staatsloterij… Raymond doet iedere maand fanatiek mee en denkt iedere tiende van de maand weer dat hij miljonair wordt. Maar stel dat die droom werkelijkheid wordt en dat we opeens kunnen zwemmen in het geld, wat zou er dan allemaal veranderen?

Mijn werk zou ik absoluut hetzelfde houden, alhoewel heel veel geld alles wel makkelijker zou maken. Ik vind schrijven ontzettend leuk en zou mijn blog voor geen goud willen missen, maar het levert geen vetpot (meer) op. Ik kan er mijn rekeningen van betalen maar van duizenden euro’s is geen sprake. Hoe fijn dan dat je daar geen zorgen meer om hebt. Dat je je niet meer hoeft te focussen op samenwerkingen en alleen maar hoeft te schrijven. Dat zou enorm veel druk van de ketel halen en voor veel meer vastigheid zorgen.

Als geld geen rol zou spelen zou Maddox evengoed naar het kinderdagverblijf gaan en misschien nog wel een dag extra. Hij bloeit er van op en ik word er een leuker mens van. Voor nu is de investering te groot en blijft hij lekker twee dagen gaan, maar met oneindig veel geld zou ik het absoluut overwegen. Skyler gaat natuurlijk iedere dag gewoon naar school, net zoals nu ook het geval is.

Met meer geld zou ik extra hulptroepen inzetten. Ik zou een schoonmaker nemen, iemand die voor mij alles strijkt (doet mijn moeder heel lief vaak maar dan hoeft dat niet meer), ik zou iemand willen die ons eten ’s avonds bereid en die voor altijd gezonde maaltijden klaarmaakt zonder dat ik hoef te bedenken wat we nú weer gaan eten. Anders gezegd: ik zou mensen inhuren voor alle klusjes die ik zelf zo stom vind. Alle dingen die ik work-wise zo stom vind (Belastingdienst, ugh).

We zouden misschien wat vaker op vakantie gaan. Een extra tripje samen in het weekend, een verre reis maken met zijn vieren, eindelijk alleen naar New York. Ik zou simpelweg overal iets minder lang over na hoeven denken en minder hoeven sparen om bepaalde dromen te bewerkstelligen. Maar voor nu hebben we ook zeker niks te klagen. Ik krijg af en toe eens een tripje voor Mommyhood aangeboden en voor de rest boeken we zelf ook altijd wel ieder jaar een vakantie. Ik had het slechter kunnen treffen.

Maar als ik het zo bekijk, zou er vrij weinig veranderen. Oké, het zou schelen als die huishoudelijke taken worden overgenomen en als er geen zorgen meer zouden zijn over maandelijkse inkomsten (bij mij dan, via Raymond loopt alles prima). Ik kan nog steeds heel slecht tegen die onzekerheid iedere maand. Het is ook wel lekker als ik de Bijenkorf binnen kan lopen en alles heel gemakkelijk kan meenemen wat ik graag zou willen hebben. Maar nog steeds zou mijn favoriete dag er niet heel anders uit komen te zien. Behalve dan dat Anouk misschien wel bij me thuis komt optreden. Of in ieder geval op onze bruiloft. Dat zou echt goals zijn.

Vertel eens: hoe ziet jouw favoriete dag eruit en hoe zou oneindig veel geld je daarbij kunnen helpen?

Share:

5 Reacties

 1. 12 augustus 2018 / 11:06

  hmm geen idee zou denk ik ook wel gewoon hetzelfde zijn alleen liet ik wel mijn boodschappen en huis doen en voor mij koken ahaha oh ja en iemand die mij overal naar toe brengt zodat ik zelf niet hoef te rijden 😀

 2. Carina
  12 augustus 2018 / 15:42

  Als ik oneindig veel geld zou hebben dan zou ik verhuizen naar een woonboerderij. Met eigen moestuin, ruimte voor een paard of twee en een veld waar de honden lekker kunnen rennen en spelen. Oh en een schoonmaker/ hulp in de huishouding die inwoont. Lijkt me ideaal, kan zij/hij schoonmaken en koken enzo en kan ik lekker tuinieren en met de honden en paarden aan de slag.

 3. N
  12 augustus 2018 / 22:32

  Ik ben wel benieuwd wat Raymond dan anders zou doen aangezien hij er wel fanatiek op inzet haha.

  • Shirley
   Auteur
   13 augustus 2018 / 12:13

   Grotere auto, meer voor zichzelf werken en alles wordt een stuk makkelijker zoals vaker op vakantie, grotere uitgaven in het huis 😉

 4. Nicole
  14 augustus 2018 / 20:21

  Ik zou mijn baan opzeggen en vrijwilligerswerk gaan doen in een hospice. Dat lijkt me nu echt zo prachtig.
  Verhuizen naar een klein boerderijtje en verder niet zoveel eigenlijk. Wij hebben ook een staatslot en hebben elke maand hoop hihi! Van dichtbij mee gemaakt dat iemand een hele grote prijs won dus het kan echt…we blijven hopen hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.