(~215 B)
Magneten speelgoed voor jarenlang speelplezier

Magneten speelgoed voor jarenlang speelplezier

Laatst schreef ik een stuk over de Furby die weer terugkwam en dat resulteerde in een blog over het speelgoed van vroeger. We kunnen wel stellen dat speelgoed een enorme verandering heeft ondergaan. Veel dingen blijven, maar we zijn ons als ouders ook steeds meer bewust van het belang van open einde speelgoed, het gevaar van bepaalde materialen en speelgoed dat mee kan groeien. Het mag allemaal wat geluidlozer, duurzamer en langer meegaan. Speelgoed dat je ook nog eens uit kan breiden, zodat het overzichtelijk blijft en je je alleen maar hoeft te richten op een merk of categorie. Vooral dat laatste gaat mijn voorkeur naar uit. Niet meer tientallen merken en verschillende categorieën, maar inspelen op speelgoed dat uitgebreid kan worden zodat je altijd iets te vragen hebt tijdens een verjaardag en het opruimen ook niet tientallen bakken vraagt. Magneet speelgoed is een goed voorbeeld dat bovenstaande dingen allemaal kan afvinken.

Magneten speelgoed

Magneten speelgoed doet het bij ons thuis enorm goed. We begonnen met grote onderdelen waar je verschillende dingen mee kon maken, en eindigden met kleine staafjes en metalen balletjes die aan elkaar bevestigd konden worden. Dit zorgde voor veel plezier en oneindig veel creaties. Iets anders wat ik heel erg aantrekkelijk vind, is magnetic tiles. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt het met de gekleurde magneten. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, van een auto tot robot en van knikkerbaan tot regenboog. Maar dat is het mooie: kinderen maken ervan wat ze ervan willen maken. Dus wordt het geen robot? Helemaal prima. En omdat alle sets met elkaar te combineren zijn, kun je uit de voeten met oneindig veel stukken. Een mooi begin is de startersset, waar je al goed mee uit de voeten kunt. Met de 60 onderdelen bouw je werkelijk van alles.

Het stimuleert de verbeelding van je kind, maar bevordert ook hun ontwikkeling op een leuke en boeiende manier. Ruimtelijk inzicht, creativiteit, hand-oog coördinatie en probleemoplossend. Omdat je er zo veel kanten mee op kunt, zal dit nooit vervelen. Naast de felle kleuren, zijn er ook pasteltinten te koop. Love it! Mocht je helemaal geen kleur willen, of willen uitbreiden met rustige stenen, dan kun je kijken naar de transparante versie. Voor ieder wat wils.

Ik vind het jammer dat ik hier niet eerder in geïnvesteerd heb. Dat had op deze leeftijd van de jongens geresulteerd in een mooie collectie. Voor nu zet ik het op Maddox’ lijstje. Hem kennende bouwt hij binnen no time de mooiste creaties. Ik weet zeker dat Skyler dit ook nog wel zou doen. Ik denk dat het het leukste is, om dit cadeau te doen aan een kind van 3. Dan zijn ze groot genoeg om er gelijk mee te spelen en kan het jaren mee!

Alle sets hierboven komen van magnetenspeelgoed.nl.

 

Delen:
Secured By miniOrange