(~215 B)
De tiptoi van nijntje is hier een groot succes!

De tiptoi van nijntje is hier een groot succes!

Vlak voordat wij met de caravan op vakantie gingen ontvingen wij een superleuk pakket met daarin de tiptoi van nijntje. Ik werd al eerder eens getipt door jullie over tiptoi maar bekend waren we er niet mee. Tot nu! Omdat nijntje dit jaar maar liefst 65 jaar bestaat moet dat gevierd worden. Daarom komt Ravensburger met een tiptoi Starter Set met een geluiden- en prentenboek dat helemaal in het teken staat van het wereldberoemde konijntje en haar vrienden. Kinderen ontdekken met het boek, dat vol staat met prachtige en vrolijke illustraties, spelenderwijs de wereld van nijntje. Door met de bijgeleverde stift op een plaatje of een tekst te tippen, gebeurt er altijd iets. De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. En dat hoef je Maddox geen twee keer te vertellen. Hij is dol op dit boek en na twee maanden kan ik wel zeggen dat het een absolute hit is. We vinden het zo tof, dat tiptoi zeker op volgende wensenlijstjes verschijnt.

Twee maanden een succes

Ik heb even gewacht met het schrijven van deze review omdat Maddox nogal wispelturig kan zijn. Het ene moment is hij helemaal in de ban van een bepaald stuk speelgoed en het andere moment kijkt hij er niet naar om. Iets wat een week lang een hit is, kan de week daarna in de kast belanden en nooit meer het daglicht zien. Maar na twee maanden kunnen we wel zeggen dat dit een succes is bij ons in huis en dat het zeker een paar keer per week tevoorschijn wordt gehaald om mee te spelen. En het is nog heel! Dat is soms best een prestatie met onze rouwdouwer.

Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje

Met de tiptoi Starter Set ‘Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje’ kunnen kinderen direct aan de slag, want bij het boek zit een stift waarop alle audiobestanden staan. Het enige dat je hoeft te doen, is op het symbool tippen dat ervoor zorgt dat het boek wordt geactiveerd. Daarna wijst het zich vanzelf. Het boek zit vol met verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden waarbij kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze kennis maken met nijntje, maar ook met de hele familie pluis, knorretje, betje, snuffie en alle anderen. Je kunt ook een koptelefoon aan de stift koppelen en dat vindt Maddox heel erg leuk. En mama stiekem ook wel een beetje… Dit speelgoed is erg leuk voor thuis, maar is ook heel geschikt om mee te nemen in de auto, in het vliegtuig (zodra dat weer kan) en tijdens overige vakanties. Het werkt altijd en neemt weinig ruimte in beslag. Als wij over een paar weken naar de camping gaan, gaat dit boek absoluut mee.

Verschillende verrassende thema’s

Het boek bevat verschillende thema’s en daarom is er altijd iets nieuws te ontdekken. Sla je het boek open, dan leer je met een zoekspel allereerst iedereen in het boek goed kennen. Daarna beleef je allerlei avonturen. Zo ga je een dagje naar het strand, ga je op safari, vier je samen met nijntje haar verjaardag en speel je met haar vriendjes op één van de speeltoestellen in de speeltuin. Door op één van de symbolen rechtsonder op de pagina te tippen, kies je voor ontdekken (het oog), het spelen van een spel (de dobbelsteen) of het luisteren naar een liedje (muzieknoot). Zo kun je in het safaripark deelnemen aan een zoekspel waarbij je aan de hand van vragen het juiste dier moet aantippen. Of ga naar het strand en tip in goede volgorde op de afbeeldingen die worden gevraagd. Heel leerzaam en vermakelijk allemaal. Door de afwisseling blijft het ook leuk en interessant om het steeds weer te pakken.

Interactieve stift voor meerdere boeken

Wil je eens een ander tiptoi product proberen? Dan hoef je alleen de boeken nog aan te schaffen, aangezien je de stift met deze nijntje-set al in huis hebt. Alle tiptoi producten, voor kinderen van ongeveer 3 tot 10 jaar, hebben stuk voor stuk een thema dat kinderen en ouders aanspreekt. De interactieve stift is te gebruiken voor ieder tiptoi product door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden.

Prijsinformatie

De nieuwe tiptoi Starter Set ‘Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje’ koop je voor € 44,99 en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Een tiptoi stift koop je los of is bijgesloten bij een Starter Set. Met een Starter Set ben je in ieder geval voordeliger uit! Absoluut een aanrader voor de komende feestdagen, die alweer over drie (!) maanden zijn.

Delen:
Secured By miniOrange