(~215 B)
De 10 tofste en mooiste boeken over dino’s

De 10 tofste en mooiste boeken over dino’s

Maddox heeft de laatste weken een favoriet boek: ‘als ik een dinosaurus had‘. Het ligt al maanden in de la onder zijn bed maar af en toe krijgt hij een ingeving, struint hij de la door en pakt hij een boek waar hij vervolgens weken geen genoeg van kan krijgen. Nu is dat dus het boek over een dinosaurus en wat hij nog het meest leuk vindt, is dat er halverwege het boek een gigantische drol staat getekend. ‘De dino maakt grote poepies!’ Hij komt inmiddels meerdere keren per dag met het boek aan gelopen en terwijl ik normaal na een tijd een boek wel zat ben, vind ik dit nog steeds leuk om voor te lezen. Omdat hij ervan geniet, omdat de illustraties mooi zijn en omdat alles op rijm is geschreven. Maar daar houdt Maddox zich niet altijd aan want als we de grote drollen moeten laten rijmen op ‘mollen’ komt daar niet het antwoord uit waar het boek rekening mee heeft gehouden. ‘Poepies’ is steevast Maddox’ antwoord.

Toen ik laatst in de boekenwinkel was en weer heerlijk kon struinen door alle mooie prenten- en voorleesboeken, viel mij op dat er ontzettend veel boeken zijn die in het teken staan van dinosaurussen. Ik merk niet echt grote voorkeuren bij mijn kinderen en heb zeker geen dino-fans gebaard als ik kijk naar speelgoed en filmpjes die ze willen kijken, maar boeken hierover vallen wel in de smaak. Ik ben gaan rondkijken en heb een mooie selectie van boeken gemaakt die over dinosaurussen gaan. Voornamelijk prentenboeken, want dat vind ik zelf zo ontzettend leuk!

Een meisje droomt ervan een huisdier te hebben. Maar welke? Een vis is te nat, een kat te gewoon en een muis is te klein. En dan weet ze het: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier.

Je koopt het boek hier. Dit is echt Maddox’ favoriet. Ook zeer geschikt voor kleine kinderen omdat het vooral heel schattig is en niks engs bevat.

Kinders, pas op voor de gigantosaurus. Hij heeft altijd honger, hij heeft altijd trek. Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen. Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek. Als vier dinokinderen samen gaan spelen belooft een van hen de wacht te houden en de andere te waarschuwen mocht de gigantosaurus komen. Hij maakt er echter een spelletje van en roept iedere keer terwijl er niks aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven komt de gigantosaurus écht hun kant op…

Je koopt het boek hier.

Een hilarische rondleiding door de wondere wereld der dinosauriërs. Voor iedereen van 4 tot 250 miljoen jaar oud. Dit is geen doodgewone kip. Dit is een dino. De Gallus gallus domesticus, jawel! En deze doodgewone kip – pardon – deze dino weet alles over de andere dinosaurussen. Dat zal hij wel even bewijzen!
Dit is een verhaal over twee broertjes die op dinojacht gaan. Nou ja, de oudste en meest stoere broer doet alsof, maar voor de jongste is het allemaal heel serieus. En terecht! Hij ziet wat zijn oudere broer allemaal niet ziet. Als zijn grote broer dan ook nog eens ter geruststelling ‘Dino’s bestaan niet!’ roept, neemt het verhaal een onverwachte wending. Schitterende uitklapplaten tonen keer op keer in welke gevaarlijke situatie de broers zich bevinden, want niets is wat het lijkt en de Grote Gevaarlijke Dino’s liggen overal op de loer. Het is verrukkelijk griezelen in dit ontdekboek. En wie het uit heeft, zal altijd overal wel twee keer kijken, want die bomen… die vormen… die bulten… zijn misschien wel… dinosaurussen!

Joris is kampioen. In alles. En nu wil hij uitpuzzelen hoe een dino in elkaar zit. Hij verstopt zich in de wc van het natuurmuseum en komt ’s nachts tevoorschijn. In de grote dinozaal loopt alles fout. Kan Joris de situatie redden voordat zijn klas de volgende ochtend op excursie naar het museum komt? Joris is een echte puzzelkampioen, maar op dino’s moet hij nog een beetje oefenen… Een nachtelijk avontuur in het museum voor kinderen vanaf 4 jaar, over “de beste willen zijn’.

Je koopt het boek hier!

Ga je mee naar de dinosaurussen? Op de rug van de Tyrannosaurus Rex nieuwe dino’s leren kennen, grappen uithalen met de Stegosaurus, verre landen zien en avonturen beleven? En als er iemand zegt dat dino’s stom zijn… Of dat ze al lang waren uitgestorven voordat er mensen op de wereld kwamen… Laat ze dan dit boek maar eens zien!

Je koopt het boek hier.

Boo is een T-rex als alle anderen. Hij kan brullen en tandenknarsen als de beste, en zijn voetstappen stampen door de jungle. Maar er is één ding dat hem bijzonder maakt… Als de andere T-rexen een sappige T-bone steak verslinden, eet Boo wortelcake! Het vrolijke verhaal van de T-rex die anders durft te zijn: Grrr…

Je vindt het boek hier.

Zeg maar “hallo’ tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek. Een vrolijk boekje voor de kleinere kinderen onder ons. Ik vind de illustraties echt heel erg mooi en ik denk dat ik deze nog ga aanschaffen voor Maddox.

Je koopt het boek hier.

Een prachtig prentenboek over een meisje en een dinosaurus. Om samen met kinderen te dromen van een andere wereld. De wenssterren stralen helder deze nacht, de lucht is vol met dromen,
en een diep slapende dinosaurus lijkt weer tot leven te komen …
Tien kleine dino’s, net uit hun ei gekropen, besluiten samen een eindje te gaan lopen. De tien kleine dino’s gaan op avontuur. Maar wat kunnen zij beginnen tegen een stampende DIPLODOCUS? En een humeurige TRICERATOPS? En een T-REX met grote trek?
Delen:
Secured By miniOrange