CompaTalks: inspirerende talks over kindontwikkeling

CompaTalks: inspirerende talks over kindontwikkeling

Mijn kind zit op het kinderdagverblijf CompaNanny en dat is geen verrassing voor jullie. Wat ook geen verrassing is, is dat ze af en toe een leuke en interessante ‘insight’ avond organiseren voor ouders met een kind op dit kinderdagverblijf. Er zijn er inmiddels vier geweest en bij drie daarvan was ik aanwezig om vervolgens een artikel erover te schrijven op Mommyhood (nummer 1, nummer 2 en nummer 3). Niet gesponsord, maar het betreft altijd onwijs waardevolle informatie waar ik dan weer iets mee kan en waar jullie dan van mee profiteren. Ik ben en blijf een blogger en haal altijd mijn informatie overal vandaan. Maar zit jouw kind nu niet bij CompaNanny, heb je helemaal geen kinderen maar ben je wel geïnteresseerd in dit soort informatie of ben je bijvoorbeeld werkzaam op een kinderdagverblijf, school of andere instantie waar je met kinderen te maken hebt en waardoor je dit soort informatie heel erg fijn vindt? Dan heeft CompaNanny iets leuks; CompaTalks! Dit zijn bijeenkomsten waar actuele visies en trends op het gebied van opvoeding en kindontwikkeling besproken worden voor iedereen. Dat wil zeggen; iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het zijn korte, inspirerende talks waarin de sprekers je meenemen in hun expertise. De eerste editie vond net voor de Kerst plaats in Amsterdam bij de Crazy Kitchen en ik was aanwezig. Want ja, ik vind álles leuk wat CompaNanny organiseert en ben wat dat betreft wel echt een fan. Nogmaals: niet gesponsord, we betalen netjes zelf voor de opvang, maar dit soort initiatieven steun ik graag. En vandaag wil ik jullie een indruk geven.

CompaTalks wordt het komende jaar vaker georganiseerd, maar een exacte datum voor de tweede editie is nog niet bekend. Je kunt de Facebook-pagina in de gaten houden. Of gewoon mij volgen, want ik zet het hoogstwaarschijnlijk wel even op Instagram als het zover is. De eerste editie vond ik heel waardevol en interessant dus als je erbij kan zijn, zou ik zeker eens een kijkje komen nemen.

Anyway; tijdens de eerste CompaTalks waren de twee sprekers Marilse Eerkens en Eva Bronsveld. Marilse is psycholoog, auteur en journalist bij De Correspondent en is gespecialiseerd op het gebied van hechting, hersenen en kinderopvang. Zij vertelde een heel interessant verhaal over hoe cruciaal de eerste twee jaar van het kinderleven zijn als je het hebt over een goede band opbouwen en een goede en veilige plek voor je kinderen. Ze zet zich heel erg in om dit beiden hoger op de politieke agenda te krijgen en legde haar verhaal uit middels goede bronnen en een heldere presentatie.

Eva is opvoed- en onderwijsspecialist, auteur en columnist. De meesten zullen haar misschien wel kennen van het boek ‘Temperamentvolle kinderen’ en dat is dan ook direct waar haar talk over ging. Hoe zorg je voor meer rust, hoe zorg je ervoor dat het emmertje minder snel overloopt, hoe maak je dat emmertje iets leger en hoe kun je in goede harmonie toch zorgen voor liefdevol grenzen stellen en toch rekening houden met het temperamentvolle kind? Of eigenlijk gewoon met alle kinderen? Ik vond dit echt een heel mooie presentatie en veel dingen blijven me nog steeds bij.

Het is natuurlijk vanuit CompaNanny geregeld en dus zullen er veel talks aansluiten op hun visie. Niets meer dan logisch. Maar juist van die visie leer ik iedere keer weer zo ontzettend veel en het heeft me al veel geholpen in bepaalde opvoedkundige zaken. Ik heb veel meer momenten dat ik denk ‘o ja, zo kan het ook!’ en behalve een kinderdagverblijf is het voor mij dan ook een fijne, leerzame en ondersteunende plek.

Gelukkig zijn de talks gefilmd. Als je er niet bij bent geweest, krijg je zo toch een idee! Ik kan er hopelijk de volgende keer weer bij zijn en ben benieuwd naar de sprekers die dan gaan komen. En wie weet zie ik jullie daar ook. Zou leuk zijn!

Share:

3 Reacties

 1. 15 januari 2019 / 07:47

  Veel van deze informatie heb ik geleerd tijdens mijn opleiding, maar het blijft interessant. Misschien zitten er ook wel nieuwe dingen tussen

 2. 15 januari 2019 / 09:16

  wat intressant is dit 😀 en wat goed dat ze eens in de zoveel tijd zoiets organiseren. Daar zullen een hoop ouders baat bij hebben

 3. Kathleen
  9 mei 2019 / 08:00

  De tweede video is niet beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.