Drie droomreizen: Canada, Amerika & Indonesië

Drie droomreizen: Canada, Amerika & Indonesië

Voor aankomende zomervakantie hebben wij inmiddels een sleurhut in een stalling staan. Ik moet nog steeds een beetje lachen (en wennen) aan het idee, maar ik weet nu al dat het ontzettend leuke vakanties gaan worden met de kinderen. Maar hoe je het ook wendt of keert; een vliegvakantie iets verder weg lonkt ook altijd nog. Het is ook zeker niet zo dat we nooit meer het vliegtuig gaan pakken en voor altijd met een caravan achter onze auto campings gaan bezoeken. Dat is iets wat Raymond me moest beloven (de caravan was zijn idee) en hopelijk kunnen we dus de caravan met een leuke vliegvakantie afwisselen. Raymond en ik hebben het soms weleens over onze droomreizen en we hopen dat we er in ieder geval ooit eentje kunnen gaan afstrepen. Er zijn twee reizen die al vaker zijn gevallen hier in huis en dat is West-Amerika en Canada. Een derde, richting Indonesië, maakt ons lijstje met droombestemmingen helemaal compleet. Verwar dit trouwens niet met ons lijstje van steden die we nog graag willen bezoeken. We hebben altijd landen op onze lijst staan waar we nog eens naartoe willen, maar deze drie zijn echte droomreizen van een aantal weken. (nog) Geen plannen voor in de nabije toekomst; wel iets waar ik altijd met veel plezier naar zoek, waar ik blogs over lees en wat ik opzoek op Instagram als ik weer eens zit te scrollen. In een boekje schrijf ik flink wat bestemmingen op, noteer ik alles wat ik online tegenkom, heb ik zelfs als lijstjes met benodigdheden; bepaalde inentingen die noodzakelijk zijn en niet te vergeten de visums voor bepaalde landen. Om Amerika in te komen heb je een visum nodig, maar ook voor Canada is het sinds november 2016 verplicht. Alles over het ETa is hier te lezen, mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn. Vergeet het dus niet, want je komt het vliegtuig niet in zonder ETa en moet het dus van tevoren al hebben geregeld. Online is het super makkelijk aan te vragen en binnen vijf minuten en na betaling van 19,95 heb jij je visum op zak en kun je in ieder geval de reis fijn beginnen.

mommyhood 2

pexels-photo-219972

Canada

Een paar jaar geleden toen ik zwanger was van Skyler, zagen Raymond en ik een onwijs mooie rondreis door het westen van Canada voorbij komen. Op dat moment was de timing niet zo goed voor ons, maar sindsdien blijft het door ons hoofd spoken. De beelden die ik van de natuur tegenkom zijn werkelijk prachtig en misschien wel het mooiste dat ik ooit heb gezien. Als je alleen al zoekt op Jasper National Park of Banff National Park kijk je je ogen uit. Een geplande reis lijkt me prima, maar alles zelf uitstippelen en zo ook een goede balans creëren voor ons zou echt het beste zijn. Ik vind het namelijk ook fijn om iets langer in een stad te verblijven in plaats van alleen maar in al die mooie natuurparken. De vastgestelde reizen komen dan wel aan in Vancouver, maar gaan vaak de volgende dag alweer weg. Hoe heerlijk om wel een route te hebben, maar zelf dingen te kunnen bepalen. In een camper door de prachtige natuur. Misschien wel met zijn tweetjes als de kinderen wat ouder zijn. Ja, heel hoog op de lijst.

Amerika

Als je aan Raymond vraagt wat zijn droomreis is, zegt hij west-Amerika. Sterker nog: hij heeft op de computer eigenlijk alles al uitgewerkt, haha. Van route tot eventuele kosten. We zouden dan van Los Angeles naar San Fransisco gaan via de nationale parken, of misschien wel andersom, van San Fransisco naar Los Angeles. In ieder geval wordt er gestopt bij Grand Canyon, Moab, Bryce Canyon, Las Vegas en Yosemite. Dat zijn de plekken die me zijn bijgebleven van Raymonds droomplanning. En ondanks dat Canada me wel heel erg trekt, klinkt dit me ook echt fantastisch in de oren. Die afwisseling tussen iets meer stad met het natuur staat me wel aan. Ik hoor ook alleen maar heel mooie verhalen van mensen die deze reis gemaakt hebben.

Schermafbeelding 2018-12-04 om 14.39.48

Indonesië

Ik ben nu twee keer in Bali geweest en twee keer vond ik het er heerlijk. Wel merkten we de tweede keer, zo’n vijf jaar later, dat het behoorlijk toeristisch is geworden. Nu vind ik dat niet zo erg en ben ik niet zo’n reiziger die zich daar druk om kan maken maar omdat we dit stukje Indonesië zo geweldig vonden, ben ik wel nieuwsgierig naar meer. Geen rondreis door Bali, maar meer door iets meer Indonesië lijkt me dan ook fantastisch. Ik heb een beetje gekeken naar de reizen die worden aangeboden en de meesten kiezen dan voor de combinatie Sumatra, Java en Bali met het Tobameer, een prachtig natuurreservaat, Jakarta, een (volgens mij) geweldige treinreis, Jogjakarta en als afsluiter Bali. Klinkt echt heel erg mooi en fijn. Ik zet deze droomreis echter wel op de derde plek, omdat die van Canada en Amerika me íets meer aanspreken. Een gevoelsdingetje!

Vertel eens: als je iedere reis zou mogen en kunnen maken, wat wordt dan jouw bestemming?

Schermafbeelding 2018-12-04 om 14.40.33

Share:

14 Reacties

 1. 14 januari 2019 / 13:21

  ik zeg dan NY 😀
  Canada ook helemaal geweldig!! daar kwamen wij vroeger toen ik klein was meerdere malen per jaar omdat wij daar familie hebben wonen maar voor nu NY

 2. Kimberly
  14 januari 2019 / 14:14

  Haha dit is zo toevallig! Ik ben in juni in Canada geweest. Fantastische reis met prachtige natuur. Ik ben daarnaast al vaker in Amerika geweest en heb de Westkust ook gezien. En momenteel zit ik bij de gate op Schiphol te wachten op mijn vluchten naar Jakarta (Java) waar ik samen met Bali 3.5 ga rondtrekken!

  • Shirley
   Auteur
   14 januari 2019 / 14:14

   Oh, wat heerlijk! Heel veel plezier! 🙂

 3. Yvon
  14 januari 2019 / 17:29

  Wij hebben afgelopen zomer met ons dochtertje dat ongeveer net zo oud is als Maddox een rondreis door Canada gemaakt met de camper. Het was een van de mooiste reizen die ik heb gemaakt, en het reizen met de camper is heel goed bevallen. Ze viel heerlijk in slaap tijdens het rijden( in nl nooit!), konden overal stoppen om wat eten klaar te maken en vaak met uitzicht aan een picknick tafel op eten en er zijn veel openbare speeltuinen en andere leuke dingen voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen. Absoluut een aanrader!

 4. Manouk
  14 januari 2019 / 17:41

  Ik zou heel graag een rondreis door Amerika willen doen. Dat lijkt me dus echt super gaaf.

 5. Lydia
  14 januari 2019 / 19:17

  Jaaa! Canada is zooo mooi!! Wij hebben een rondreis in 2016 gemaakt met een camper en kijk er met zoveel plezier op terug! Het was echt een van ons mooiste vakanties, en zou het zeker iedereen aanraden als de mogelijkheden er zijn!

 6. 14 januari 2019 / 20:22

  Lijkt mij allemaal geweldig! Ik ben niet heel vaak naar het buitenland geweest. Ik zou nog graag meerdere steden in Engeland willen bezoeken en ik wil nog eens naar Italië en Mallorca willen gaan.

 7. Mariëlle
  14 januari 2019 / 20:54

  Canada en dan inderdaad de westkant staat bij ons ook op het lijstje. Super mooi! Maar eerst gaan we in oktober dit jaar 4 weken met een camper door Nieuw Zeeland reizen (noordereiland). Ons zoontje is tegen die tijd bijna 3. Ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn!

  • Shirley
   Auteur
   14 januari 2019 / 21:21

   Oh wauw wat tof! Ik vond zelf Skyler met 2.5 jaar in Bali waanzinnig. Heel erg chille leeftijd om mee te reizen. Veel plezier!

 8. 14 januari 2019 / 21:05

  Oeh ja, Amerika en Canada zou ik ook graag eens naartoe willen. In Canada heeft een vriend van mij geloof ik voor 4 jaar gewoond en zulke mooie verhalen over wat je daar kunt zien.

 9. Evi
  14 januari 2019 / 21:23

  Wij hebben net onze zomerreis geboekt en trekken met onze 2 boys naar de Seychellen waar we gaan eiland hoppen. Stond al een tijdje op onze wishlist.

  Miami, Orlando in Amerika staan ook nog op onze wensenlijst. Idem als Canada, Mexico en Bora Bora

 10. Caro
  15 januari 2019 / 07:16

  Ik zou heel graag naar IJsland willen (voor een weekje) of reizen door Scandinavië. Daarnaast staat op ons gezamenlijke lijstje een zonvakantie naar Curacao.

 11. N
  15 januari 2019 / 12:10

  Ik ben inderdaad in San Francisco – LA – Yosemite – Las Vegas en bij de Grand Canyon geweest toen ik op uitwisseling was. Maar ik zou heel graag nog een keer met mijn vriend gaan. Of naar Canada inderdaad! Of Thailand, of een roadtrip door Europa, of, of…………

 12. Ellen
  15 januari 2019 / 21:34

  Als je bij een reisorganisatie voor verre reizen werkt, word je door alle collega’s aangestoken met het reisvirus. Ik ben echt groot Australië en Nieuw-Zeeland fan en zou met beide kindjes heel graag terug naar Australië gaan. Maar ook Yellowstone in Amerika staat heel hoog op mijn verlanglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.