(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

10 x een update over Maddox

10 x een update over Maddox

Echt maandelijkse updates schrijf ik niet meer, maar af en toe vind ik het toch wel leuk om over de ontwikkelingen van de kinderen te schrijven. Maddox groeit als kool en ontwikkelt heel erg snel. Bijna 21 maanden en hij gedraagt zich echt als een peutertje. De ‘nee’ vliegt me af en toe al om de oren en liggend op de grond nephuilen met krokodillentranen is ook al eens voorgekomen. Hoe gaat het nu met hem, met zijn groei, spraak, slaap, eten en favorieten?

1. De woordjes beginnen te komen! Naast papa, mama, ij-e (Skyler haha), op, uit en bal, zegt Maddox nu ook opa, oma, auto, appel, tuttie en keke (cracker). De hele dag hoor ik onverstaanbare dingen, maar er zit eindelijk een beetje schot in de zaak, haha.

2. Dansen, dansen en nog eens dansen. Maddox is helemaal dol op Juf Roos en begint de dag het liefst met een dansje. De wielen van de bus, Hokey Pokey, Hoofd, schouders, knie en teen, Hij kent de dansjes goed uit zijn hoofd en zodra hij de muziek hoort, rent hij direct naar de televisie om mee te doen.

3. De melkproducten gaan steeds iets beter! Kreeg hij eerst nog eczeem en heel veel jeuk van álle producten met koemelk; valt het nu allemaal heel erg mee. Hij eet bepaalde koekjes met melk en heeft zelfs af en toe echte chocopasta op zijn cracker of boterham. Wat een vooruitgang! Producten zoals creme fraiche, yoghurt en gewoon een beker melk zijn nog te puur, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook steeds iets beter gaat. Tot die tijd vervangen we dat soort dingen door soja en dat gaat ook helemaal prima.

4. Maddox is heel erg van het bouw-speelgoed. De houten treinbaan en Duplo zijn nu absoluut favoriet en hij kan daar gerust een uur mee spelen zonder dat ik hem daarbij moet helpen.

5. Op zijn school vertelden ze me dat Maddox opeens kleuren aan het sorteren is en nu ik er thuis op let, valt het me ook steeds meer op. Hij pakt bijvoorbeeld de ene keer alleen maar blauwe ringen en de andere keer wil hij alleen maar rode blokjes stapelen. Echt heel leuk om dit soort ontwikkelingen weer te zien.

6. We hebben totaal geen moeilijkheden met tanden poetsen. Maddox is dol op zijn tandenborstel en vooral op de tandpasta. Hij komt regelmatig zelf met zijn tandenborstel aan lopen en zegt ‘aahhh’ als we beginnen te poetsen. Haha.

7. Over slapen kunnen we kort zijn; de ene nacht wordt ‘ie slechts één keer wakker voor een fles en slaapt hij fijn tot 07:30 uur; een andere keer kan ik er drie, vier, vijf keer uit omdat hij aan het huilen is. Gelukkig zijn die nachten wel zeldzamer dan de goede nachten.

8. Maddox’ favoriete eten is absoluut een simpele pasta met rode saus en gehakt, maar voor de rest is hij dol op nasi, zoete aardappel, broccoli, mandarijnen, reepjes van Nestlé en nog steeds de snoeptomaten. Het is geen grote eter, maar gelukkig krijgen we toch aardig wat naar binnen bij hem op een dag.

9. Qua groei gaat het een beetje op en af. De ene keer groeit Maddox drie ons; de andere keer valt hij drie ons af. Over het algemeen zit er een stijgende lijn in en het feit dat zijn spijkerbroeken steeds iets strakker gaan zitten, stelt ons enorm gerust. Hij gaat ook flink de lengte in! Superleuk om hem zo in een peutertje te zien veranderen.

10. Mijn kleine druktemaker begint ’s ochtends met dansen, gaat vervolgens soep maken in zijn keukentje, bouwt tussendoor een toren van blokken, zit met een trein in zijn handen op de loopauto, geeft me tussendoor een kus en een knuffel en stapt daarna weer af omdat hij een rondje wil rennen. Tussen de middag slaapt hij lekker nog (meestal) twee uur en daarna begint het hele riedeltje weer opnieuw. Het is een feestje om hem op te zien groeien.

Bijna 21 maanden alweer. Nog drie maanden tot zijn tweede verjaardag!

2019-01-08 11.29.40

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. Sandy
    15 januari 2019 / 18:44

    Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met melkproducten! Hier een zoontje die qua eczeem ook gewoon Maddox geweest had kunnen zijn. Hij heeft kma wat zich uit in jeuk en ernstige eczeem. Daarnaast kan hij ook totaal niet tegen parfum en reageert ook met eczeem. We zitten nu midden in het zoeken naar voedingsmiddelen waar hij niet op reageert maar verschillende soorten gaan helaas ook niet goed. (Kwijlen van tandjes helpt ook niet mee ). Het geeft me veel steun om jullie verhaal te lezen. M’n dochter van bijna 2 is ook zo enorm dol op juf roos!

  2. 16 januari 2019 / 09:52

    heerlijk om te lezen dat het wat beter gaat met mijn grote kleine vriendje 😀