Waarom maandag mijn favoriete dag is

Waarom maandag mijn favoriete dag is

Morgen is het weer maandag en sinds een tijdje is dit mijn favoriete dag. Terwijl de meesten op maandag lopen te zuchten dat ze weer naar hun werk moeten en ik op Instagram de ene negatieve maandag-quote na de andere tegenkom, word ik deze dag altijd blij wakker. Dat was al het geval toen Skyler nog op het kinderdagverblijf zat, maar dat gevoel is nog eens extra versterkt sinds ik een nieuw ritueel heb. En dat is buiten de deur werken. Ik was er altijd heilig van overtuigd dat thuis mijn lievelingsplek was om artikelen uit mijn mouw te schudden, maar het blijkt dat ik buiten de deur veel liever werk én ook nog eens productiever ben.

Uitgerust van het weekend

Op maandag ben ik zelf uitgerust van het weekend. Hoe slecht mijn nachten ook zijn; ik vind deze twee dagen heerlijk om bij te komen en we plannen dan ook vrij weinig. Lekker thuis met de kindjes. Hangen, spelen, knuffelen. Het is fijn dat we niets hoeven en de dagen kunnen vullen met wat we op dat moment graag willen. Zowel Skyler als Maddox hechten veel waarde aan het weekend en als we weleens voorstellen om iets te gaan doen, krijgen we van Skyler vaak ‘maar het is toch weekend, we zijn toch vrij? Dan hoeven we toch niks te doen?’ te horen. Het is dan ook zo dat behalve ikzelf, ook mijn kids maandagochtend nog vol energie zitten. Skyler voor school; Maddox voor het kinderdagverblijf.

Ontbijt & koffie

We gaan om 08:25 uur van huis, ik breng Skyler naar de klas en vervolgens spring ik met Maddox in de auto voor de volgende stop; het kinderdagverblijf. Ik vertel over ons weekend, heb het over bijzonderheden en terwijl Maddox om 09:00 uur blij in de stoel gezet wordt voor zijn fruithap, verlaat ik het pand. Tijd om naar Hoofddorp te gaan. Ik kreeg als tip om te gaan werken bij Barista Café en dat is momenteel ook direct mijn favoriete spot. Ik loop om 09:20 uur binnen, klap mijn laptop vast open, bestel een overheerlijke latte macchiato en een smoothiebowl en geniet in alle rust van mijn ontbijtje op de maandagochtend. Ondertussen doe ik alvast mijn mail en pak ik mijn to do-lijstje erbij. Het lijstje dat ik zondag al heb gemaakt want dan is mijn hoofd leeg, staat alles op papier en dat zorgt voor een goede start van de week. Ik heb na een weekend altijd genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan.

Een paar uur productief

Voordat het 10:00 uur is heb ik mijn eerste artikel af. Ik plan hem in en schrijf verder aan de volgende stukken. Ondertussen beantwoord ik binnenkomende mails, zet ik mijn Bose koptelefoon op die omgevingsgeluid filtert en zet ik een fijn muziekje op. Ik blijf schrijven, bestel nog een koffie en voordat ik het weet is het 12:00 uur. En terwijl ik thuis misschien één of twee artikelen heb geschreven (want: was, troep opruimen, keuken schoonmaken), schrijf ik op zo’n maandagochtend buiten de deur minstens vier stukken. Ik ga nog even door tot 13:00 uur, bestel een sapje en soms nog wat te eten en dan is het voor mij tijd om de laptop dicht te klappen. Mijn to do-lijstje is af en ik heb behoefte aan frisse lucht.

Tijd voor mezelf

Ik gebruik deze tijd even voor mezelf. Ik ben immers mega productief geweest. Ik loop langs de Mango, kijk even binnen bij Costes, wandel vervolgens naar Zara en H&M en sluit af met de boekwinkel. Negen van de tien keer wordt er niks gekocht maar alleen het struinen is al fijn. Heerlijk vind ik dit soort momentjes. Het is misschien hooguit een uurtje maar het voelt als de ultieme me-time. Als ik niet bij Barista Café heb geluncht haal ik een pistoletje met filet americain bij de bakker voor in de auto en vervolgens rij ik naar huis.

Opgeladen

Eenmaal thuis is het tijd voor een wandelingetje met Muis en daarna kruip ik nog even achter de computer om mijn teksten na te lopen, de juiste foto’s in de artikelen te zetten die ik misschien niet op mijn laptop had staan en ik werk de laatste mailtjes weg. Ik wil ook nog weleens gaan sporten, maar de laatste weken schiet dat er een beetje bij in. Om 15:30 uur sta ik, klaar met mijn werk en volledig opgeladen, vrolijk bij school om mijn eerste kind op te halen.

Helemaal compleet

Samen met Skyler wandel ik naar huis. Ik ken geen stress want mijn werk is grotendeels gedaan. Ik luister naar de verhalen van Skyler, we gaan even naar de speeltuin of kijken bij de eendjes en thuis is het tijd voor wat lekkers. We spelen wat en soms wil Skyler iets alleen doen om rustig bij te komen voor school. Ik gebruik deze tijd voor nog wat werk (blijft toch mijn hobby) of voor tijd voor mezelf. Een YouTube-filmpje kijken is altijd fijn en ik bereid vaak wel iets voor voor het avondeten. Als het eenmaal 17:00 uur is stappen Skyler en ik in de auto om Maddox op te halen. Om 17:20 uur lopen we de groep in, komt Maddox mega blij naar ons toe gekropen en heb ik een heel tevreden mannetje in mijn armen. Om 17:45 uur zijn we weer thuis en kan ons avondritueel beginnen. Ik maak het eten af, Raymond komt ondertussen binnengewandeld om daarna met Muis weer naar buiten te gaan en daarna is het tijd om te eten.

Om 18:45 uur beginnen we langzaamaan aanstalten te maken om naar bed te gaan. Skyler zijn pyjama aan, Maddox zijn pyjama en vervolgens gaat Maddox naar bed met een fles en beginnen we aan de boekjes met Skyler. Om 19:15 uur ben ik goed en wel beneden en kan de avond voor ons beginnen.

Veel tijd voor mezelf

Ik vind deze maandag zo heerlijk omdat ik alle tijd heb voor mezelf en voor mijn werk. Ik kan me geen betere start van de week wensen. Oké, het zijn geen hele dagen met de kinderen en het bestaat niet uit allerlei activiteiten voor ons gezin, maar zonder deze maandag zou ik die leuke moeder niet kunnen zijn. Het is voor mij dé basis van een goede, positieve week. Voorheen werkte ik echt alleen maar thuis en bleef ik iedere dag weer achter de feiten aanlopen. Ik gestrest, kinderen gestrest. Door deze frisse, positieve start heb ik een voorsprong qua werk en kan de rest van de week rustig verlopen. Op dinsdag heb ik zo’n soortgelijke dag, maar dan probeer ik thuis productief te zijn. En nee, dat verloopt niet zo lekker als de maandag. Misschien moet ik daar ook maar eens een ‘buiten de deur’-dag van maken. Wie weet hoe mooi de rest van de dagen dan zijn.

Ik heb nu al zin in morgen!

Schermafbeelding 2018-03-23 om 15.37.08

Share:

2 Reacties

  1. 25 maart 2018 / 10:40

    nou ik vind de maandag ook heerlijk hoor!! alles weer aan het werk en op school en ik mijn ding doen en op maandag is het altijd de drukste dag hier.

  2. 28 maart 2018 / 10:14

    I love maandag! Nieuwe week, nieuwe kansen en idd weer opgeladen (zondag is hier het ultieme gezinsdagje!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.