(~215 B)
Skyler, zijn Nintendo Switch en de spellen die hij speelt

Skyler, zijn Nintendo Switch en de spellen die hij speelt

Een paar weken voor Skylers verjaardag had hij nog geen flauw idee wat hij moest gaan vragen. Hij zit in een lastige fase qua speelgoed -vind ik- en hij vindt maar weinig leuk. Op een gegeven moment kwam ik op het idee om een Nintendo Switch cadeau te doen. Omdat we dit behoorlijk veel geld vinden, vroegen we of Skyler het een goed idee vond om aan iedereen geld te vragen, zodat we met zijn allen de Switch voor zijn verjaardag konden geven. Uiteindelijk kochten we het hele pakket; een Nintendo Switch, een mooie beschermhoes, een beschermfolie voor het glas én een spel, Mario Odyssey. Skyler was dolgelukkig toen ‘ie het cadeau kreeg en nu een half jaar later vinden we het nog steeds een enorm goede keuze.

Spellen & filmpjes

Skyler speelt eigenlijk wel dagelijks op de Switch. Alleen, met vriendjes, met Raymond, met mij en soms zelfs met Maddox al. Qua geld is het een goede investering geweest, om een groter cadeau te geven dan allemaal weer losse dingen die uiteindelijk in de hoek belanden. Wat ik nog wel lastig vind, is grenzen stellen. Skyler is er echt dól op, het leeft enorm op school en als hij in een spel zit, vergeet hij alles en iedereen om zich heen. Hij heeft al diverse spellen uitgespeeld en het gaat zelfs zo ver, dat hij via Youtube een aantal helden heeft die de spellen spelen en waar hij dan weer veel van leert en het direct wil toepassen. Aan de ene kant denk ik ‘ach, laat maar gaan’, terwijl ik aan de andere kant soms echt vind dat het te veel uren worden in de week. Daar moeten we nog een beetje een balans in zien te vinden. Afgelopen week liep het de spuigaten uit en heb ik hem gezegd dat de Nintendo even klaar is. Na veel protesteren en gemopper, zat ‘ie vervolgens op de grond enorm lief te spelen. Hij kan zó creatief zijn in zijn spel en zelfs met Duplo nog de meest mooie creaties maken. Ik vind het zonde als dat spel eronder lijdt. Maar ja, de Nintendo is wel echt zijn ding en hij wordt er dolgelukkig van. Lastige zaken waar je mee te maken krijgt als je kind ouder wordt, haha.

Spellen die hij speelt

Regelmatig krijg ik via Instagram Stories de vraag welke spellen Skyler speelt. Mario Odyssey heeft hij inmiddels uitgespeeld en daar heeft ‘ie écht van genoten. Vlak daarna kreeg hij Luigi’s Mansion cadeau via een pr-bureau en dat speelt hij nog vrij regelmatig. Omdat we het zelf heel leuk vinden en ik het fantastisch vind om met de jongens te spelen, schaften we later Mario Kart aan. Dat blijft toch een heerlijk gezellig spelletje! Wat ook een enorme hit hier in huis is, is Pokémon. Skyler speelt dat vaak en geniet daar enorm van. Eerst wilde hij er niks van weten maar het is nu toch wel echt een groot favoriet. Via het PR-bureau ontvingen we aan het begin van de Corona-periode Animal Crossing. Ik heb het een kans gegeven maar ik ben gewoon écht niet van het gamen. Skyler begint het spel nu vooral heel leuk te vinden, nu hij samen met Raymond dingen aan het opbouwen is. Sinds kort kijkt hij daar ook filmpjes over en inmiddels weet hij genoeg om lekker aan de slag te gaan met het spel. Tijdens ons weekendje weg en ons bezoek aan Enschede mochten de kinderen een cadeautje uitkiezen in de speelgoedwinkel. De bedoeling was een aardigheidje, maar uiteindelijk liep Maddox de winkel uit met een helikopter van Playmobil en zwichtten we voor Skyler voor een spel voor zijn Switch; Super Smash Bros. Hij speelde dat regelmatig bij een vriendje en wilde dat ook graag hebben. Zijn grote favoriet is Fortnite. Helemaal niet geschikt voor zijn leeftijd vond ik, maar in de klas is het een hele happening. Raymond speelt dat stiekem al een tijd sinds de Switch in huis is, haha. Skyler heeft heel vaak gevraagd of hij dat mocht spelen en we hebben de boot af gehouden. Tot een paar weken geleden. We vonden wel dat hij het begeleid mocht gaan spelen en inmiddels is ‘ie er dol op. Hij kijkt er filmpjes over, weet een heleboel en geniet heel erg van dit spel. Vind ik het een heel goede keuze? Ach, ik had liever gewild dat ‘ie het bij Mario had gehouden maar soms moet je een stapje opzij doen in je principes. Zeker niet altijd, maar met dit spel vonden we het oké.

Grenzen

Momenteel zijn we op vakantie en hebben we Skyler verteld dat we vaak geen WiFi hebben en dat soms alleen op bepaalde momenten kan. Ik wilde namelijk echt een goede reset voor hem. Lekker veel buiten spelen, je soms ontiegelijk vervelen en daar weer een beetje creatief van worden. We hebben speelgoed mee, we gaan hopelijk vaak zwemmen, momenten weg en daaromheen is er heus wel ruimte voor de Nintendo en een filmpje op de iPad. Ik ben behoorlijk makkelijk en heb er voor de rest geen regels voor, maar het moet wel leuk blijven. Dus ja, het is een heel goede aankoop geweest en ik gun ieder kind zo’n fijne spelcomputer. Ik heb er zelf ook veel waarde aan gehecht toen ik kleiner was en het zorgt echt voor gezellige, leuke momenten met Maddox samen of met ons. Ik vind ook echt dat Skyler er wat van opsteekt qua samenwerken, dingen oplossen, inzicht krijgen en filmpjes kunnen vertalen naar eigen handelingen. Maar, en dan ben ik heel eerlijk: het is wel iets wat in de hand gehouden moet worden. Skyler kan gerust heel wat uren spelen, zodra hij uit school komt tot bedtijd. Op een vrije dag heel wat uren en alleen nog maar over de spellen praten. Dat vind ik lastig, maar als ik zo de ouders om me heen hoor ben ik daarin niet de enige. Het blijft zoeken, grenzen stellen en kijken wat goed voelt. De ene dag kunnen dat uren zijn omdat ik dat prima vind voor hem en omdat het misschien goed uitkomt voor mezelf; op andere momenten vind ik het mooi geweest en mag ‘ie even wat anders doen.

Desalniettemin een tof verjaardagscadeau waar veel gebruik van wordt gemaakt!

Delen:
Secured By miniOrange