(~215 B)
Welke vijf dingen maken mij op dit moment het meest gelukkig?

Welke vijf dingen maken mij op dit moment het meest gelukkig?

Op dit moment kan ik zeggen dat het heel erg goed gaat met me. De afgelopen tijd ging het helemaal niet slecht, maar er waren wel dingen die beter konden. Het kabbelde allemaal maar voort en voordat ik wist was er weer een week voorbij. Omdat ik heel erg goed ben in mijn eigen valkuilen trappen, werd ik me tijdens de Corona-periode enorm bewust van alles. Ik wist ook waar ik mee aan de slag moest en heb een aantal dingen omgegooid. Beweging, voeding, activiteiten, dagindeling, etc. Inmiddels zijn we twee maanden verder na deze omslag en voel ik me heel erg goed. Op Instagram volg ik een account die regelmatig schrijfvragen deelt die je in je dagboek kunt beantwoorden. Ik gebruik ze vaak ter inspiratie voor artikelen en vandaag wilde ik dieper ingaan op de vraag ‘welke vijf dingen maken mij op dit moment het meest gelukkig?’ Mooi om even bij stil te staan!

Gezin & het geweten hoe goed we het eigenlijk hebben

Soms kan ik even stil staan, om me heen kijken en denken: ‘dat hebben we toch maar mooi gedaan!’ Het is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn bij ons thuis, maar we hebben elkaar, we hebben alles om ons heen en dat is eigenlijk altijd genoeg. Thuis voelt echt als thuis, de jongens doen het goed en zijn gelukkig, ik ben trots op de lange relatie die ik met Raymond heb en op alles wat we hebben opgebouwd. Natuurlijk horen hier ook mijn ouders bij. We zien en spreken bijna geen familie meer maar mijn ouders zijn goud waard en ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik dit allemaal heb en dat alles goed gaat met iedereen.

Vriendschappen

Ik heb al vaak gezegd dat ik niet heel erg goed ben in vriendschappen en deze onderhouden. Het gebeurt nog steeds regelmatig dat ik een mooie vriendschap sluit en dat het te oppervlakkig blijft, dat we elkaar niks meer te melden hebben of dat het contact verwatert. Voor sommige mensen wil ik dan echt door het vuur gaan; voor anderen is het mooi geweest. De afgelopen weken waren gek en het was niet mogelijk om alle mensen te zien. In deze tijd ben ik juist de contacten gaan waarderen die ik heb, maar ben ik er ook achter gekomen dat met andere mensen het gemis eigenlijk helemaal niet zo groot is. Soms een pijnlijk besef, soms ook een verademing. Hoe dan ook: de vriendschappen die ik nu heb zijn me ontzettend dierbaar en ik vind het heerlijk met al deze lieve mensen om me heen. Sommigen zie ik dan niet zo veel; ik weet dat ik altijd bij deze mensen aan mag kloppen en het feit dat ze me af en toe in deze gekke tijd een bericht stuurden met de vraag hoe het ging, was iets simpels maar heel belangrijk voor me. Deze vrienden betekenen de wereld voor me en zou ze niet meer willen en kunnen missen.

Het sporten

Had me dit een paar jaar geleden verteld en ik had je keihard uitgelachen. Ik ben vorig jaar mijn frequentie qua sporten op gaan schroeven en haal er heel veel plezier uit. Tijdens de afgelopen weken miste ik het echt dat ik niet binnen kon sporten, maar gelukkig waren daar de groepslessen buiten. Het deed me ontzettend goed, ik kon goed ontspannen en knapte er echt van op. Ik werd er zelfs gelukkig van. Tel daar bij op dat ik ook heerlijk aan het wandelen ben waar ik veel waarde aan ben gaan hechten en je zult begrijpen dat het sporten en het wandelen bijdragen aan het geluksgevoel. Het is echt de tijd voor mezelf. Muziek op en gaan.

Mommyhood & wat dat allemaal met zich meebrengt

Mommyhood is voor mij niet alleen maar een blogje waar ik wat op schrijf. Het betekent ontzettend veel voor me dat ik een plek heb waar ik alles kan delen wat ik maar wil. Het betekent veel voor me dat dat beloond wordt met een salaris en dat ik de afgelopen maanden weer leuke opdrachten heb binnengesleept. Maar ook de volgers zijn me heel dierbaar geworden. De lieve berichten via Instagram zorgen echt voor dat extra geluksgevoel. Mijn boekcontract heb ik te danken aan Mommyhood en zelfs wat vriendinnen die mij volgden en waar ik mee ben gaan afspreken. Ik roep wel vaak dat ik graag een stabiele baan ernaast wil en daar ben ik zeker nog mee bezig, maar ik zou nooit zomaar de stekker uit mijn kanalen kunnen trekken. Ik heb veel inspiratie, zit in een goede flow en dan word ik echt gelukkig van mijn werk en dat het me tevens de vrijheid geeft om te sporten, met vrienden af te spreken en mijn eigen ding te kunnen doen. Dat heb ik toch maar mooi opgebouwd.

De rust die ik nu ervaar

Het klinkt misschien stom maar de rust die ik momenteel ervaar is heel belangrijk voor me. Ik ben vaak onrustig, ontevreden, chaotisch in mijn hoofd, onzeker. Momenteel voel ik me goed, ben ik blijer, positiever en zit ik erg goed in mijn vel. Dat zorgt bij mij dat ik lekker op de rit ben met mijn eten, met het sporten, met contacten onderhouden, met de kinderen, inspiratie voor de site, mijn huid. Natuurlijk heb ik als pessimist altijd wel iets te zeuren en te klagen, maar ik denk wel dat ik kan zeggen dat het lang geleden is dat ik deze rust ervaren heb. Misschien wel jaren? We beginnen een beetje uit de tropenjaren te stappen en er is meer ruimte voor mezelf. Dat doet me goed.

Delen:
Secured By miniOrange