(~215 B)
20 weetjes over Maddox

20 weetjes over Maddox

Maddox is alweer ruim 2.5 jaar en ik kan er niet over uit hoe snel de tijd gaat. De eerste maand kon ik wel huilen als er weer een dag voorbij was en alhoewel ik dat een beetje heb los gelaten, kan de heimwee naar deze heerlijke eerste periode me nog steeds overvallen. Ik mis die eerste maand echt wel en zou dat dolgraag nog eens over willen doen. Gaat niet gebeuren, maar ik kijk vaak de foto’s terug om nog even naar dat gevoel terug te gaan.

Maddox is anders dan zijn grote broer. Dat was het rond de geboorte al, maar de verschillen worden steeds meer zichtbaar. Ik hoor van veel mensen dat ‘ie steeds meer op Skyler gaat lijken, maar qua karakter is daar absoluut geen sprake van. Maddox is een heel ander kind met weer zijn eigen karaktertrekken en voor ons weer nieuwe uitdagingen.

Vandaag eens 20 random weetjes over onze jongste spruit hier in huis.

1. Maddox heeft een pigmentvlek op zijn heup zitten. Toen hij net geboren was maakte ik me enorm veel zorgen om die gekleurde vlek, maar het bleek niks ergs te zijn en voor nu is het dus ook gewoon zijn handelsmerk, haha.

2. In tegenstelling tot zijn broer die voornamelijk voor het vlees kiest, vist Maddox als eerste al het groente uit zijn avondeten. Hij eet zeker niet alles maar ik vind het een verademing dat hij veel lust en niet zo kieskeurig is als Skyler nu.

3. Maddox’ favoriete tussendoortje is een hele paprika in reepjes.

4. Toen Maddox nog erge koemelkallergie had was chocola absoluut uit den boze. Nog steeds moeten we een beetje opletten, maar inmiddels kan hij een hoop meer eten. Een ‘piese’-ei is voor hem een enorme traktatie.

5. Maddox is heel erg gek op spelen met poppetjes en auto’s. Daar maak je hem echt het meest blij mee. Duplo en Playmobil zijn groot favoriet, ook al schreef ik laatst dat Playmobil hier in huis niet zo’n succes is. Maddox is er opeens dol op en is constant in de weer met al zijn auto’s en poppetjes.

6. Maddox is heerlijk aan het praten en een van de gekste woorden is ‘amiesh’ voor afstandsbediening.

7. Het meest gelukkig maak je Maddox met een wandeling in het bos. Daar is hij echt op zijn best.

8. Maddox’ favoriete avondeten is macaroni van oma, kroepoek met pindasaus of een bordje met van alles zoals tomaat, paprika en mais. Als ‘ie maar dingen door elkaar kan eten en iedere hap kan kiezen is hij blij.

9. Als je Maddox buiten tegenkomt, heeft hij áltijd iets in zijn hand. Een auto, een poppetje of een muntje voor de kar van de supermarkt.

10. Maddox is héél explosief en ongeduldig. Als ik zeg dat ik zo drinken voor hem maak, kan hij echt woest worden. ‘Mamaaaaa, appap!’ (appelsap)

11. Bij iedere zwarte auto die ook maar enigszins lijkt op een Scoda Octavia moeten we blijven staan en wordt er keihard ‘opaaaaa auto!’ geroepen.

12. Maddox is heel precies. Auto’s moeten in nette rijen, alles moet volgens zijn volgorde en als er ergens verandering in komt, kan hij daar echt een beetje boos om worden. Zelfs het uitpakken van Sinterklaascadeaus moest op een bepaalde manier.

13. Maddox is dolblij als we Skyler uit school halen en rent dan ook direct naar hem toe om hem een knuffel te geven. Hij kan echter ook enorm gemeen zijn naar Skyler toe en wil hem dan heel sneaky slaan om vervolgens zelf een pruillip op te zetten.

14. Als tomatenliefhebber wil Maddox het liefst álles eten met ketchup. Zelfs zijn snoeptomaten.

15. Maddox heeft niet zoveel met snoep. Als je hem toch iets lekkers wil geven, kun je het best Lotus speculooskoekjes voor hem kopen.

16. Maddox wordt héél boos van harde muziek. Als we de radio harder zetten voor een leuk nummer, roept ‘ie keihard ‘neeeee, uit!’ Op een of andere manier kan hij er niet tegen.

17. Maddox kan heel goed fluiten, haha. Ik geloof dat ‘ie dat heeft geleerd van Casper & Lisa op Netflix.

18. Maddox is echt een gezelligheidsdier. Als we ook ergens binnenstappen doet ‘ie de deur open, blijft hij staan en kan hij dolgelukkig even in de rondte kijken met een blik ‘tadaa, hier ben ik!’

19. Als Maddox niet zo goed heeft gegeten, is hij enorm wagenziek. Hij spuugt vaak in de auto en ook tijdens onze vakantie moesten we af en toe een stop maken om hem om te kleden en bij te laten komen.

20. Maddox is áltijd vrolijk. Als hij niet blij en energiek is, is hij ziek of écht heel erg moe.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 3 december 2019 / 09:41

  Jee, ik had je blog al een tijdje niet bezocht, maar door die sprong in de tijd zie ik nu hoe erg Maddox op Skyler is gaan lijken! Grappig hoe dat zo kan veranderen. Leuk om wat karaktereigenschappen van Maddox voorbij te zien komen!

 2. Adel
  3 december 2019 / 09:50

  Leuke weetjes! Tof hé, dat broers zo’n verschillend karakter kunnen hebben.

 3. 3 december 2019 / 11:20

  wat een leuke feitjes en het is echt een heerlijk mannetje 😀

 4. N
  3 december 2019 / 13:10

  Leuk! Misschien raakt hij overprikkeld van de muziek? Ik hou ook echt niet van harde muziek (behalve van m’n eigen harde muziek), het neemt echt m’n binnenste over als het ware. En ik was ook heel precies, ongeduldig en wagenziek

 5. Eline
  3 december 2019 / 22:37

  Wat een heerlijk artikel over een nog heerlijker mannetje ♥️

Secured By miniOrange