Review: Splashers zwemluiers van Pampers

Review: Splashers zwemluiers van Pampers

Voor de vakantie ging ik nog even naar de supermarkt om zwemluiers te kopen. Ik had al een pak van Huggies, de welbekende Little Swimmers, maar had zeker nog een pak nodig. Toen ik even in het vak keek, zag ik Splashers van Pampers staan. Hé, zijn die nieuw? Ik nam direct een pak mee om te testen. Tijdens de vakantie gebruikten we eerst die van Huggies, om vervolgens over te gaan op die van Pampers. Ik ga jullie vandaag vertellen wat ik ervan vind.

De zwemluiers van Pampers zijn, net als die van Huggies, voorzien van een leuke afbeelding. Die van Huggies hebben Nemo of Dory op de luier afgebeeld en die van Pampers hebben een zon (in de maat van Maddox) en andere zomerse afbeeldingen op de luier staan. Lekker vrolijk!

Wat me direct opvalt is de goede elastieken en brede band aan de bovenkant. Ze zijn veel elastischer dan die van Huggies en terwijl die van Huggies best vaak bij ons open gaan tijdens het aandoen vanwege de ‘plakstrip’, moet je die van Pampers echt open scheuren als je je kind wil verschonen. Echt een dikke pré en lijkt me voor het kind zelf ook erg prettig! Dit zijn dan ook de enige zwemluiers met een 360 graden rekbare tailleband, aldus Pampers zelf. Dít blijkt alleen niet helemaal waar want ik hoor van verschillende bezoekers dat die van Kruidvat ook een 360 graden elastieken band hebben. Zelf heb ik daar echter geen ervaring mee en ben ik helemaal niet bekend met deze zwemluiers.

IMG_1878

IMG_1881

IMG_1882

IMG_1883

IMG_1884

IMG_1885

De luiers voelen zacht, hebben een zeer goede pasvorm en, heel belangrijk, doen goed hun werk. Ze zuigen zich niet vol met water en houden de ontlasting goed tegen. De zwemluiers zijn zo gemaakt van bepaalde kwaliteit dat ze ook geen urine opnemen. Doe ze daarom pas om als je daadwerkelijk gaat zwemmen. Ik deed Maddox eens een zwemluier om tijdens het ontbijt en dat was een heel domme actie. Hallo nat pak.

De splashers sluiten goed aan bij de benen (ook bij heel smalle kinderen), lijken heel comfortabel te zitten en hebben dezelfde prijs als de zwemluiers van Huggies; 12 stuks voor een prijs van 7.49. Door de goede band krijg je ze heel gemakkelijk aan en uit. Hierdoor kun je ze ook nog hergebruiken als je bijvoorbeeld maar heel even het water in bent geweest en er geen urine of ontlasting is opgevangen. Wij deden Maddox vaak even een gewone luier aan tijdens het eten of slapen, om vervolgens weer de zwemluier te pakken om het water in te gaan. Toch prettig dat de luier dan niet is stuk gescheurd. Ze zijn immers best prijzig.

Al met al ben ik erg te spreken over deze zwemluiers van Pampers. Ook Raymond was enorm enthousiast want als hij Maddox moest verschonen, had hij altijd ruzie met de Little Swimmers omdat de zijkanten open of kapot gingen, haha.

De zwemluiers van Pampers heten Splashers, zijn verkrijgbaar in de maten 3-4 (6 tot 11 kilo), 5-6 (9 tot 15 kilo) en maat 5 (11 tot 18 kilo). Wij hadden voor Maddox maat 3-4 met een gewicht van 8 kilo. Dit zat echt perfect. Maat 5 bevat 10 luiers, de overige verpakkingen 12. Dit alles voor een prijs van 7,49 per pak.

IMG_1756

Share:

15 Reacties

 1. Carol
  8 juni 2018 / 06:52

  Aaah deze had ik vroeger bij m’n oudste altijd! Of heeft kruidvat hetzelfde ontwerp?
  Ik had Huggies als kraamcadeau gekregen en vond het mega irritant dat je je baby neer moest leggen om de zwemluier aan te doen. Beter even op schoot de beentje erin schuiven als je aan het drukke zwembad of op het strand zit.

  • Shirley
   Auteur
   8 juni 2018 / 07:16

   Ik heb dus geen idee of ze oud of nieuw zijn, haha. Ze vielen me nu pas op!

 2. Eva
  8 juni 2018 / 07:24

  Kruitvat heeft ook een 360 graden elastische band

  • Shirley
   Auteur
   8 juni 2018 / 07:40

   Dat is dan gek, dat Pampers beweert dat ze de enige zijn! Ik zal het zo even aanpassen want heb de informatie van hun eigen website af 🙂

 3. Cindy
  8 juni 2018 / 08:32

  Oh nee, en ik heb die vreselijke Huggies gekocht voor onze vakantie (vandaag) omdat ik niet wist dat Pampers ze ook had.. Volgende keer beter, dan probeer ik die zeker! Of ja mijn zoon dan haha

 4. Mariska
  8 juni 2018 / 09:16

  Wij hebben 2 wasbare zwemluiers 🙂 werkt perfect en omdat je ze kan wassen, heb je er maar 2 nodig.

  • Nicole
   28 juli 2019 / 00:31

   Mijn kind poept meestal 4 of 5 x per dag, een dagje strand of zwembad ga ik dan dus echt niet redden met 2 zwemluiers XD

 5. 8 juni 2018 / 09:28

  ik had ze altijd van het kruitvat en was daar altijd tevreden over

 6. Marloes
  8 juni 2018 / 10:04

  Vind het ergens wel een vies idee dat ze de urine niet opnemen, daarmee weet je zeker dat deze in het zwemwater terecht komt.
  Heb zelf altijd Huggies (met een soort klittenband sluiting of die van kruidvat met idd 360 graden band)

 7. Bo
  8 juni 2018 / 20:28

  Goed om te weten dat ze ook bij smalle kindjes goed zitten, daar loop ik met Noël nog tegenaan. Met z’n bijna 11 kilo en dus smalle lichaam wellicht ook nog de kleinste maat, maar als ze dan niet afzakken ben ik erg blij!

 8. Myrthe
  10 juni 2018 / 10:24

  Deze heb ik ook gekocht. Mijn zoontje was lekker aan het spelen in zijn buitenbadje. Hij viel, moest huilen en ik trooste hem op mijn schoot. Ik voelde niet lang daarna iets warms, hij moest plassen en ik zat er helemaal onder. Ik vind het dus niet zo handig dat ze geen urine opnemen en stap dus weer over.

  • Karen
   25 juli 2019 / 14:59

   Geen enkele zwemluier neemt urine op, anders zou je kindje naar de bodem zinken…

   • Nicole
    28 juli 2019 / 00:34

    Lekker belangrijk ook, beetje plas van je kind op je been. Gewoon zelf ook in het badje springen en je kleren bij de was toch? En idd, geen enkele zwemluier neemt urine op

 9. 12 juni 2018 / 06:17

  Wij moeten ook nog zwemluiers in huis halen maar vind het idd ook raar dat zo’n luiers geen urine opvangen. iel

 10. Muriël
  13 juni 2018 / 10:15

  Hahaha! ZO fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben, die zijn kind ‘alvast’ zijn zwemluier aan heeft gedaan ’s ochtends! Oopsie… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.