(~215 B)
Vannacht

Vannacht

Lieve Skyler,

Vannacht was weer hels. Ik werd vanmorgen wakker en bedacht me dat ik dit op zou moeten schrijven. Hoe de nacht was verlopen, inclusief de tijden erbij. Zo kun je later zelf eens zien hoe belachelijk het was en dat mama niet voor niets strontchagrijnig was. Want het is echt niet dat ik niet van je hou als ik om half 5 ’s nachts niet met je wil spelen. Mama wil wél slapen, in tegenstelling tot jou. Mama kan niet zomaar een slaapje doen tussen de middag, in tegenstelling tot jou. Mama wil na bijna tien maanden weleens een nachtje doorslapen. Tot hoe ver moeten die wallen nog zakken? Ga je door tot ze mijn enkels raken? Momenteel hangen ze net voorbij mijn knieën dus je hebt nog even te gaan. Maar niet heel lang meer. Volgende week zit ik in New York en slaap je bij opa en oma. Ze zeggen weleens dat als je naar New York gaat, je je hotelkamer bijna niet ziet. Nou, mama waarschijnlijk wel. Mama gaat namelijk slapen. Heel veel slapen. Maar voor het zover is hebben we nog een paar nachtjes samen. En ik hoop echt dat we tot een compromis kunnen komen om deze nachten fijn te laten lopen, om er zo voor te zorgen dat we nog een paar héél gezellige dagen voor de boeg hebben. Oké? Afgesproken? Dan komt hier nog even het schema van afgelopen nacht. Zie je? Mama stelt zich niet aan.

21:00 uur: bedtijd. Later dan gepland maar je was zo lief aan het spelen. Gelukkig was je zo moe dat je gelijk ging slapen, in tegenstelling tot gister dat je van 8 tot 11 aan het kutten was. Maar dat was gisteren, dus dat vergeten we maar.

22:00 uur: huilen. Gelukkig is het alleen je speentje dat uit je mond was gevallen. Erin gestopt en weer verder gaan slapen. Brave jongen.

00:15 uur: huilen. Dit keer was het niet alleen je speen maar zat je rechtop en wilde je niet meer slapen. Toch maar even een beetje drinken gegeven. Na een kwartiertje sliep je weer. Dat was ook nog wel te doen.

01:30 uur: huilen. Weer je speen, weer je sap. Je kan geen dorst hebben. Wilde je aandacht? Weer een kwartier verder sliep je. Mama niet. Mama was even te wakker om te kunnen slapen.

02:45 uur: huilen. Dit keer helpt je speen en het drinken niet en ga je naar het hysterische toe. Tijd voor je nachtvoeding, dus. We maakten een fles en na een half uur drinken sliep je weer. Je ging weer naar je eigen bed.

04:30 uur: huilen. Speen, sap, knuffelen. Je belandde toch maar weer bij mij in bed. En nu slapen!

06:45 uur: huilen. Ik was het zat en was niet zo aardig tegen je. Je huilde nog harder. Tsjah, dat moet mama nog een beetje leren maar dat doet vermoeidheid met je. Gelukkig viel je nog even in slaap na een half uur.

07:30 uur: klaarwakker, rechtop in bed en spelen. Je had de grootste verhalen alsof je de meest awesome nacht had gehad en goed was uitgeslapen. Mama niet. Goedemorgen schatje. Op naar een leuke dag vandaag.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

70 Reacties

 1. Renee
  19 augustus 2014 / 13:19

  Jeetje Shir, wat een hel! Ik heb het echt met je te doen. Het is een heerlijk ventje en zoals ie vorige week aan het flirten was, ja.. dan kan ie alles maken met die mooie blauwe ogen. Maar ik vind dit echt heel heftig voor jullie. Hoop echt (maar dat doe ik al maanden) dat er verbetering in gaat komen.. Knuffel!

 2. CD
  19 augustus 2014 / 13:20

  Shirley ik heb zoveel respect voor je. Hoe jij kan verder gaan met zo weinig slaap… Ik volg mommy to be al van in het begin, wij waren ongeveer samen zwanger. Mijn dochter is begin december geboren. Wij hebben het geluk dat ze een hele goede slaper is. Toen ze de eerste 2 maanden nog niet doorsliep voelde ik me een wrak en ik moest niet eens gaan werken overdag, ik kan me niet voorstellen hoe jij je nu na meer dan 9 maanden moet voelen… Het is zo lastig dat een baby niet gewoon kan zeggen wat er scheelt hé. Ik heb geen raad of tips maar ik wil je zeker een hart onder de riem steken. Jij bent een topmama en een hele sterke vrouw. Ik hoop van harte dat Skyler binnenkort goed begint te slapen! Goede moed en geniet super hard van de goede nachtrust in New York!

 3. 19 augustus 2014 / 13:24

  Pff, die nachten lijken me echt vreselijk. Skyler is zo’n mooi en lief mannetje, maar jammer dat hij zo slecht slaapt. Ik hoop dat er snel verbetering komt voor jullie! Vind het trouwens fijn dat je zo eerlijk bent over het moederschap en alles wat erbij komt kijken. Ik volg verschillende blogs van mama’s en er zijn er veel die alleen maar schrijven over hoe mooi het leven is sinds ze een kindje hebben. Jij durft tenminste toegeven dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, al wens ik het je wel toe.

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:56

   Dankjewel voor het compliment!

 4. Claudia
  19 augustus 2014 / 13:26

  Wat een nacht en dat al zo lang. Ik lees je verhalen altijd en wij hebben ook zo’n monstertje die niet goed slaapt. Hij is nog maar 7,5 week, maar vraag me vaak of of we net als jou ook zo lang lopen k*tten met de nachten. Ik hoop het niet.
  Respect hoe je het doet. Geniet lekker van je welverdiende vakantie in NY

 5. Anne
  19 augustus 2014 / 13:57

  Aaaah 🙁 Vind het echt super vervelend voor jullie! Kan Skyler niet wat vaker uit logeren, zodat jullie een beetje bij kunnen tanken?
  Hoop dat je in NY lekker kunt slapen, ondanks de vele indrukken en geluiden.
  Ik volg je al vanaf het begin van Mommy to be, en mag echt in mn handjes wrijven met zo’n perfecte slaper als onze dochter…. die sliep al door toen ze 2 weken oud was 🙂
  Ik hoop echt van harte dat Skyler gauw wat beter gaat slapen!!!

 6. 19 augustus 2014 / 14:10

  Pfff begrijp je helemaal. Met mijn zoontje was het de eerste 4 maanden drama, ook overdag. Toen was hij van 4 tot 7 maanden een waar voorbeeld voor veel baby’s qua slapen. Nu is het alweer een maand bal. Weet dus wat je doormaakt en ondanks dat je steeds beter gaat functioneren op weinig slaap, op een gegeven moment ben je echt op! Ik hoop echt voor je dat het toch binnenkort beter zal gaan.

  Ik vroeg me nog af; als hij uit logeren gaat, is hij dan ook zo ’s nachts?

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:57

   Ja, als hij bij mijn ouders slaapt is hij ook wel wakker helaas! Ik moet zeggen dat dit wel een extreme was en dat hij soms ook ‘maar’ twee of of drie keer komt, maar dat wordt dan afgewisseld met dit soort fijne nachten…

 7. Ann
  19 augustus 2014 / 14:10

  O jee, ik moet je bewonderen, ik denk niet dat ik dit 10 maanden zou volhouden!

 8. 19 augustus 2014 / 14:26

  Pfff kan me voorstellen dat je soms even niet meer blij kunt doen, hoe lief ze op andere momenten ook kunnen zijn. Die frustratie is zo gekmakend..

  Maar oooh die foto, wat een knapperd zeg 🙂

 9. 19 augustus 2014 / 14:44

  Jezus! Wat een hel lijkt me dit. Alle respect dat je überhaupt nog functioneert. Ik kan me voorstellen dat je het bij tijd en wijlen helemaal gehad hebt. Het is wel een knappe draak maar hij kan er wat van zeg.

 10. Anna
  19 augustus 2014 / 15:15

  Hai shirley,
  Ik volg je nu al een paar maanden en ben zelf ook moeder van een baby van 5,5 maand. Ik lees altijd je verhalen over het moederschap en herken veel dingen, maar oh wat leef ik met je mee met het hele slapen verhaal en hoe hou je dit vol denk ik vaak… Want het lijkt mij dat je inmiddels echt doodop bent.

  Toch nog een vraagje, ben je niet nu op een punt dat je zoiets hebt van dit
  kan zo niet langer…ik heb hulp nodig. Ik heb gelezen dat je al onwijs veel hebt gedaan, maar het lijkt mij ook dat je hier zo graag een ‘oplossing’ voor wilt hebben. Bijv een nacht
  Observatie door deskundigen/ arts om te zien hoe die nachten nou echt gaan.

  Ik wens je in ieder geval heel veel fijne nachten in de toekomst. En ik
  hoop echt dat ze snel beter worden.

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:01

   De kinderarts heeft al het medische uitgesloten dus het wordt afgedaan als ‘slechte slaper’. Tsjah, dat is hij ook. Haha.

 11. louise
  19 augustus 2014 / 15:44

  wat naar zeg!
  mijn zoon van 4,5 maand heeft ook nog geen enkele nacht doorgeslapen, en komt minstens 2x per nacht, meestal wel 4x.. hij krijgt standaard een fles snachts, slaapt dan een uur of 2 verder en huilt dan weer. ik loop tot een uur of half6 naar hem toe, en als ie dan blijft huilen dan mag hij bij ons in bed. dan slaapt ie iig nog even…
  Vreselijk he, die nachten?
  Mijn vriend word er niet wakker van, dus ik sta er alleen voor, helaas.
  Heel veel sterkte!

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:58

   Mijn vriend slaapt dus ook overal doorheen, haha. Hoe doen ze dat?!

 12. Esther
  19 augustus 2014 / 15:48

  Hier een ongeveer eenzelfde nacht achter de rug (mijn mini-monstertje is 8,5 maand), dus ik snap compleet hoe je je voelt. Koffie. En tel die nachten af tot je naar NY gaat en een paar nachten goed kunt slapen! (en dan wel je kind zo erg missen, dat je daar bijna wakker van ligt, maar dat vergeten we maar ff). Maar dat je weet: je bent niet de enige! Op een vreemde manier geeft mij dat soms troost tussen alle ‘mijn-kind-slaapt-zo-goed-van-7-tot-7’ verhalen door.

 13. Daisy
  19 augustus 2014 / 15:55

  Pfff goed zeg dat je het opgeschreven hebt! Vaak ‘denken’ mensen dat het wel meevalt maar als je dit dan leest dan heb ik echt met je te doen! Vermoeidheid doet inderdaad een hoop met je, soms mopper ik ook op mijn dochter Day en daar baal ik dan later weer van! Van New York krijg ik altijd veel energie dus hoop ook dat dat voor jou geldt! Let op dat hij bij opa en oma gewoon slaapt, dat hoor je best vaak! 😉

 14. Yeliz
  19 augustus 2014 / 15:56

  Hi Shirley,

  mijn dochter Sena is nu 1 jaar en 1 maand oud, ze slaapt gelukkig de nachten (bijna) altijd door. Toen Sena even oud was als Skyler hebben wij helaas ook moeten meemaken dat ze ’s nachts huilend wakker werd en het enige wat hielp was haar bij ons in bed nemen. Het waren erg zware tijden, en ben blij dat we er vanaf zijn!! Ik liep als een zombie op werk en maakte helaas steeds meer foutjes…
  Denk echt dat het een sprongetje was en dat Skyler daar nu ook last van heeft.
  Eventjes doorbijten en dan komt het hoop ik zsm goed!
  En je stelt je zeker niet aan, het zijn echt geeeeen leuke tijden!

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:00

   Het is helaas al vanaf de geboorte. Heb er vaker over geschreven 😉 maar thanks!

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 16:59

   Ik ben er al vanaf de geboorte mee bezig helaas. Misschien dat je eens oudere blogjes van me kunt teruglezen. Heb het hele archief volgeschreven over de nachten, haha.

 15. 19 augustus 2014 / 16:11

  Sorry Shirley maar ik lig echt in een deuk hier! Ik vind dit nml een super grappig stukje, zeker aan Skyler laten lezen als hij ouder is!
  Neemt niet weg dat ik het heel rot voor je vindt dat je zelf niet aan slapen toekomt en dat ik het knap vindt hoe je zonder nachtrust alles draaiende weet te houden. Maar hallo, ‘mama niet. Goedemorgen schatje’ , ik lig onder m’n stoel.

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 17:00

   We moeten het ook allemaal nog een beetje grappig en sarcastisch zien om het vol te houden, haha 😉

 16. Linda
  19 augustus 2014 / 16:19

  Erg vervelend voor je dat je niet kan slapen maar ik denk dat Skyler het zwaarder heeft dan jij.

  Er bestaat een foto waarop dtaat ‘my child is not giving me a hard time, my child is having a hard time’

  Hopelijk kunnen jullie snel allebei fijn slapen!

  • Jessica
   19 augustus 2014 / 16:49

   Serieus? Voel je je nu beter Linda?

   • Linda
    19 augustus 2014 / 17:02

    Waarom zou ik me nu beter voelen?

  • Ragna
   19 augustus 2014 / 17:04

   Wat een vreselijke opmerking. Skyler heeft een superlieve mama die gewoon even eerlijk is dat deze nachten haar opbreken. Echt hoor wat een nare opmerking die werkelijk nergens op slaat!

   • Linda
    19 augustus 2014 / 17:09

    Je hebt mij ook nergens horen zeggen dat ik Shirley geen goede moeder vind? Ik bedoel alleen te zeggen dat kindjes het vaak zwaarder hebben dan de ouders. Het is vervelend ja dat je niet kan slapen maar je weet niet wat er allemaal door zon klein hoofdje spookt..

    • Jessica
     19 augustus 2014 / 17:31

     Precies wat Ragna zegt. Als moeder kunnen de meeste zich wel voorstellen, de keren dat je bij een bedje staat, gefrustreerd, en echt niet meer weet wat je moet. Dan heb je steun nodig, iemand die je een hart onder de riem steekt. Niet iemand die je zegt dat je je niet aan moet stellen, want je kind heeft het nog zwaarder. Door dat soort opmerkingen zullen heel voel moeders zich geraakt voelen ja. Onnodig, zeg dan gewoon niets

 17. 19 augustus 2014 / 16:23

  Niks opbeurends van mijn kant, ik had mijn naam eronder kunnen zetten. Nou ja, de aantallenzijn iets lager hier nu, mr het duurt al bijna twee jr. Overigens ‘schrikt’ Olivia ook een, soms twee x wakker tijdens haar middagslaapje van twee of twee en half uur 🙁 Dromenvanger hier ook geen verschil gemaakt btw, hoewel ik echt hoopte dat dat kon helpen. Hij hangt nog wel 😉 Mijn nachtangsten duurden tot ik zes was zeiden mijn ouders 🙁

 18. Cecile
  19 augustus 2014 / 16:28

  Wat heftig Shirley! Weinig slaap kan je echt in een monster veranderen.. Vraagje, heeft hij die nachtvoeding nog nodig? Kan het zijn dat hij rekent op de sapjes? Wat nog wel eens helpt bij dochter is haar voetjes masseren met kokosolie en wat lavendel, zo komt ze goed in haar ‘lijf’ te zitten.. Ze is veel afgeleid en wil alles meemaken. En dit artikel zag ik nog;
  http://www.mamanatural.com/help-your-kids-sleep/
  Sterkte!

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 17:08

   Ik heb er een tijd geleden over geschreven. Hij is vanaf de geboorte al slecht met slapen ’s nachts en toen de nachtvoeding weg was, was het tot hysterisch aan toe. Zo erg, dat we bij de kinderarts zijn geweest om te kijken of hij niet iets medisch had of ergens echt last van had wat we over het hoofd zagen. Nu de voeding terug is ’s nachts zijn de hysterische buien redelijk over en dat is me heel wat waard. Dit hierboven is een helse nacht maar er zitten ook wel redelijk goede nachten tussen, waarbij Skyler slechts 2 of 3 keer wakker is, alleen voor de voeding en een speentje.

 19. Maai
  19 augustus 2014 / 16:34

  Oh meis, wat een hel he? Ik kan alleen maar zeggen, helaas herkenbaar. Hou vol!
  Hoop dat je in ny weer een beetje zal bijkomen en er weer tegenaan kan.
  Dikke knuffel!

 20. Flair
  19 augustus 2014 / 16:47

  Ohnee..wat een rampenterrornacht..
  Ik hoop zo erg dat dit snel verbetert..

 21. 19 augustus 2014 / 17:14

  Jeetje Shirley, wat heftig om te lezen! Gelukkig heb ik er geen ervaring mee, maar ik kan me zo goed voorstellen dat je het op een gegeven moment niet meer ziet zitten en niet meer zo aardig bent tegen je kindje. Waar je je dan later weer schuldig om voelt natuurlijk 🙁 Heel veel sterkte en ik hoop echt dat het snel beter gaat met slapen!

 22. 19 augustus 2014 / 17:19

  Echt te kut voor woorden. Kan je niet je vriend een keer op de ‘nachtdienst’ zetten? Als hij bijvoorbeeld op zondag vrij is kan hij misschien de nacht er voor voor Skyler zorgen en kan jij een keertje doorslapen (met oordoppen in 😉 )
  En misschien ben ik nu een trut hoor, zeg het me gerust, maar als je hem sap geeft ’s nachts beloon je hem een soort van. Hij gaat daar gauw aan wennen en gaat huilen omdat ie dan sap krijgt. En heb je al geprobeerd om ‘m gewoon te laten krijsen? Even kijken of ie een speentje wil, en dan weg lopen en laten gaan. Dan heeft ie gauw door dat ie kan janken maar dat je dan toch niet komt. Ken je de methode van die super nanny? Misschien is dat wat?
  Nouja, ik roep ook maar wat meid, ik vind het allang knap dat je nog functioneert.

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 17:31

   Laten huilen hebben we ook allemaal al geprobeerd en dan presteert hij het om urenlang wakker te zijn. Als ik hem zijn speen geef of in het ergste geval gewoon wat drinken, kan ik na vijf a tien minuten weer slapen. Anders dus helemaal niet. Dan gaan we weer terug naar het hysterische waar ik eerder zoveel blogjes aan heb vuil gemaakt en met de kinderarts hebben we samen bekeken dat dit gewoon de beste optie blijkt te zijn. Evengoed niet leuk, maar beter dan waar we vandaan kwamen, dat ik urenlang met een hysterisch kind door het huis liep.

   • 19 augustus 2014 / 21:42

    Ja, snap het. Denk regelmatig aan jullie, maar kan ook niet verzinnen wat zou helpen. (Vandaar soms loos advies..)
    Lekker bij slapen in NY, zal wel vreemd zijn om weer hele nachten te kunnen slapen!

 23. 19 augustus 2014 / 17:24

  Balen zeg dat het nog steeds niet goed gaat! Het lijkt er inderdaad op dat Skyler ‘gewoon’ een slechte slaper is, anders zou hij waarschijnlijk ook niet zo vrolijk zijn ’s ochtends.. 😉

  Mijn zoon Javian is bijna 5 maanden en komt nog zo’n 3 keer voor voeding ’s nachts. Het leek beter te gaan, vlak voor de zomer. Dacht zelfs dat we van 2 keer naar 1 keer zouden gaan, maar helaas werd het juist weer meer. Overigens ben ik zelf ook altijd een slechte slaper geweest (alleen nu dus ‘opeens’ niet meer, helaas), dus ik kan me goed voorstellen dat Javian het gewoon van mij geërfd heeft om mij te ‘straffen’ voor wat ik mijn ouders aan deed… 😉

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2014 / 17:29

   Overdag is er ook totaal niks aan de hand en is Skyler superblij en vrolijk. Daarom wordt er gewoon gedacht aan een slechte slaper. Vooral ook gezien het feit dat ik blij mag zijn als hij overdag twee keer een half uur zijn ogen sluit. Hij is heel actief en heeft weinig slaap nodig. Mijn vriend sliep vroeger ook niet en heeft nog steeds genoeg aan een paar uur slaap per nacht. Ik denk dat ik een mini-Raymond heb gekregen 😉

   • Esther
    24 augustus 2014 / 14:31

    Maar… Als je vriend genoeg heeft aan een paar uur slaap per nacht en jij niet, waaorm gaat hij er dan niet uit ’s nachts? Je bent toch samen ouder?

 24. anouk
  19 augustus 2014 / 18:52

  Verschrikkelijk. Ik vind het een wonder dat je met zo weinig slaap nog rondloopt

 25. K
  19 augustus 2014 / 19:09

  Tot 7 maanden een soortgelijk verhaal hier. Na bezoek kinderarts, huisarts, huilpoli, osteopaat, alle huis-, tuin- en keukentips, middeltjes en meer alternatieve oplossingen geprobeerd te hebben toch (gecontroleerd) laten huilen ivm ieders (geestelijke) gezondheid, inclusief grote broer. Inderdaad in eerste instantie alleen meer drama en tranen (bij het hele gezin). Na een paar dagen beter, paar weken oké en nu een perfecte slaper. Ik begrijp zeer zeker dat dit niet voor iedereen is, wil absoluut geen discussie aanwakkeren maar mocht iemand zich hier (uiteindelijk) aan willen wagen: the sleepeasy solution. Hoe dan ook, sterkte aan alle moeders van slechte slapers.

 26. 19 augustus 2014 / 19:49

  Jeetje, dit klinkt echt heel naar! Hopelijk wordt het binnenkort toch wat beter, want ik snap heel goed dat dit niet te doen is..

 27. Lies
  19 augustus 2014 / 19:54

  Jeetje, wat kunnen die nachten je opbreken!!
  Mijn kleintje is byna 4 maanden en een erg onrustige
  Slaapster! Ga toch maar beginne met inbakeren!
  Dan slaapt ze zo, en kan ik ook gewoon slapen!
  Mijn vriend zegt ook niks te horen.. Jaja 😉
  Sterkte!!! Hoop dat je in nee york ff tot rust komt
  En kan genieten van t doorslapen!!
  Mooie blog trouwens… Lekker eerlijk! Hou ik van!

  • Anls
   19 augustus 2014 / 20:15

   Sorry even een ‘bemoei’ reactie 😉 Let op dat je niet meer mag inbakeren zodra je kindje gaat rollen. Aangezien je schrijft dat ie bijna 4 mnd is zal dat niet lang meer duren ( wij moesten toen helaas het inbakeren snel afbouwen anders werd t gevaarlijk)

   • Lies
    20 augustus 2014 / 22:19

    Haha geeft niet hoor!! Ik weet t idd.. Maar t kan zo nog een maand duren, en dan heb ik liever een maand dat ze goed slaapt en zichzelf leert slapen, dan nog een tijd aanklooie… En misschien gaat t afbouwen wel makkelijk. Geen idee! Zien we dan wel weer;) maar thanks! 😉

    • Anls
     21 augustus 2014 / 12:21

     Daar heb je helemaal gelijk in! We doen tenslotte Alles voor een goede nachtrust 😉 Succes 🙂

     • Lies
      21 augustus 2014 / 23:09

      Zo is dat! 😉

 28. Anls
  19 augustus 2014 / 20:21

  Ik voel ontzettend met je mee, weet precies hoe t is! Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar huilen en trillen en heb ik me ziek moeten melden 🙁 Ons zoontje slaapt nu door sinds hij ongeveer 16 mnd was dus ik weet heel goed hoe je je voelt. Hier ook een en al hysterie en echt ALLES geprobeerd. Uiteindelijk bleek dat hij vaak oorontsteking had en hij heeft nu sinds juni buisjes en gaat t goed. We hadden t eerst niet in de gaten maar z’n oortjes waren vaak rood en hij zat er soms aan. Maar t huilen was alleen snachts. Kan zijn dat als hij ging liggen de druk op z’n oortjes groter werd. Ook 3 x bij osteopaat geweest in dezelfde periode dus wAt van de twee nou heeft geholpen weet ik niet, misschien wel allebei. Of geen van beide en is t toeval, zullen we nooit achter komen.. Succes meis, ooit komt t goed, hang in there!!

 29. Pinar
  19 augustus 2014 / 21:43

  Skyler doet mij echt aan mijn zoontje denken. Mijn zoontje is 11 maanden oud en slaapt ook nog niet door. Het ging een tijdje goed, maar dat heeft ook niet lang geduurd. Ik heb van alles geprobeerd en niets helpt, dus ik heb het maar geaccepteerd. Ik hoop zowrl voor jou als voor mijzelf dat dit niet lang meer duurt en dat wij ook eindelijk weer eens kunnen slapen.

 30. Nashje
  19 augustus 2014 / 23:04

  Je doet dat goed, Shirley, meer valt er eigenlijk niet op te zeggen! Ik wens je een rustige hotelkamer met een heerlijk bed in NY 🙂

 31. Daan
  19 augustus 2014 / 23:08

  Pff, best heftig lijkt me.. Keer op keer die slapeloze nachten met een verdrietig en gefrustreerd mannetje. 🙁

  Ik weet niet of je nog wel op tips/adviezen zit te wachten aangezien je er al al zo’n 1000 voorbij hebt zien komen maar ik ga je er toch één geven;

  Allereerst; hulp in schakelen van een orthopedagoog/gedragswetenschapper. Kan dat bij jullie via het centrum voor jeugd en gezin?
  Ik weet zeker dat zij ervaringen hebben met slechte slapers en ze willen er vast samen met je naar kijken.

  Ik werk zelf in de jeugdzorg en heb ook zo mijn mening, kijk maar wat je er mee doet. Ik kan me namelijk best indenken dat je klaar bent met goed bedoelde adviezen en je het maar gewoon wilt proberen te accepteren en hopen dat het vanzelf over gaat. Kon ik je maar verzekeren dat dit ook wel gebeurd…

  Oké;
  Kan het zijn dat de moeizame nachten van skyler te maken hebben met het feit dat het hem niet (goed) lukt om zèlf, zonder jou, in slaap te vallen? Ik heb wel eens op je blog gelezen dat Skyler tijdens een voeding (bijna) in slaap viel en overgelegd werd naar zijn bedje.
  Misschien is dát het gene wat hij nog niet geleerd heeft waardoor hij direct ‘roept’ om mama als hij wakker wordt.
  Bij onze dochter heeft het heel erg geholpen door haar altijd moe maar wakker in bed te leggen & altijd direct te reageren op haar huilen door naar haar toe te gaan (knuffelen, speentje, kusje, niet uit hed halen maar wel zorgen dat ze weer rustig is). Ik denk dat ze daardoor geleerd om zelf in slaap te vallen zonder mama/papa mede omdat ze ook heeft ervaren dat als ze huilt/jammert mama wel komt. (Ze is 5 maand, slaapt van 19 u tot 07 u, wordt ook regelmatig nog wakker maar ligt dan wat te kraaien/kijken en het lukt haar dan meestal om zonder ons weer in slaap te vallen ..)

  Ik hoorde laatst dat iedereen ’s nachts wel een aantal keer wakker wordt om vervolgens weer in slaap te vallen zonder dat je het je de volgende dag kan herinneren.

  Als jij ook denkt dat dit een mogelijke oorzaak kan zijn dan heb ik de volgende tips voor je;
  – moe maar wakker in bed leggen (met een kort ritueeltje)
  – Altijd reageren op het huilen van Skyler. Laat de lamp uit, haal hem niet uit bed, (ook geen drinken geven) maar probeer hem met een knuffel, speentje, geruststellende woorden wat rustiger te krijgen zodat hij weer kan gaan tukken. Misschien de eerste paar keren bij extreme hysterie bij hem op de kamer blijven tot dat hij (bijna) slaapt.

  Het klinkt misschien wat ‘makkelijk’ gezegd maar zo bedoel ik het zeker niet. Integendeel..
  Het lijkt me super heftig om bovenstaande vol te houden, met name ’s nachts. Je zult een lange adem nodig hebben..
  Misschien kun je er, als je er een goed gevoel bij hebt, een week voor uit trekken zodat je kunt regelen dat jij overdag kan tukken na je ‘nachtdienst’ met skyler 😉

  Nou dit was het wel..
  Ik hoop dat je er wat mee kunt!
  Ik heb echt respect voor je, Shirley!
  En wat is het toch een lekker ventje, jullie zoon.

 32. Nienke
  19 augustus 2014 / 23:19

  Jeetje, dat is wel heel heftig! Je zult wel helemaal ‘op’ zijn. Misschien een gekke tip, maar ik weet dat ouders soms meerdere speentjes in het bedje van hun kindje leggen. Dit zodat wanneer er 1 valt, het kindje een andere speen snel zelf gevonden heeft. Misschien is Skyler hier nog wat jong voor en is het gevaarlijk, dat kan ik lastig inschatten. Maar anders kan het je misschien 1 of 2 keer per nacht schelen. Een babyflesje met water in bed is misschien ook een optie? Beetje beroep op zijn zelfstandigheid;)

 33. Judith
  19 augustus 2014 / 23:22

  Jemig wat heftig zeg! Iedereen denkt met je mee en voelt met je mee.
  Een vriendin van mij had dit met haar dochtertje.
  Na veel maanden hysterische nachten is ze er achter gekomen dat dochter allergisch is voor vanille. Nu heb ik geen idee wat je Skyler geeft voor het slapen gaan, maar moest dit even delen. De rijstebloem die zij gebruikte is er namelijk in vanille en naturel. Die is dus overgestapt naar naturel… Niks meer aan de hand!

 34. Maike
  20 augustus 2014 / 07:41

  Wat een monsternachten heb je. Hier komen ze gelukkig maar een keer in de zoveel tijd voor. Maar elke nacht, heftig zeg! Hopelijk is het snel voorbij.

 35. Amarens
  20 augustus 2014 / 23:12

  Topper! Alleen maar respect en ik blijf zeggen jij doet wat op dat moment voor jou de beste keus lijkt. En daarmee volg je je hart. Altijd goed 🙂

 36. Ingrid
  21 augustus 2014 / 00:51

  Meis toch… Wanneer laat hij jullie eens een nachtje door slapen..
  Logisch dat je dan niet blij bent hoor!! Troost je dat vergeten ze snel weer…
  Aftellen tot NY! Wie weet ben je zo moe dat je ineens slaapt in het vliegtuig, dag vliegangst!
  Tot zaterdag x

 37. 21 augustus 2014 / 11:34

  Mijn god, wat een hel moet dat zijn voor jullie. Goed dat je het opgeschreven hebt. Hielp het ook om het even van je af te schrijven? Jammer dat je vriend overal doorheen slaapt. Ik kan me goed voorstellen hoe machteloos je je soms moet voelen als je weer aan zijn bedje staat. Waarom doet hij zo? Ik hoop dat je alsnog de antwoorden daarop vindt en dat hij snel hierover heen groeit. Ik wens je alvast heel veel plezier in New York en je ouders heel veel sterkte 😉

 38. mariette
  23 augustus 2014 / 21:37

  Vind het knap dat je je wallen nog beperkt houd tot je knieeen!

  Ennuh: bedankt dat je zo eerlijk bent! Fijn dat er inderdaad eens iemand is die zegt: ik vind mijn kind het allerliefste ventje wat er is, maar na zo’n gebroken nacht wil ik hem achter het behang plakken.

 39. Dani
  23 augustus 2014 / 22:16

  Jeetje heftig hoor! Het eerste jaar van ons zoontje hebben we ook regelmatig klotenachten gehad. Het speentjesprobleem hebben we verholpen door er 4 in zijn bed te leggen en een deken langs de spijlen van het bed te rijgen zodat hij ze er ook niet uit ‘veegt’. Dit doen we vandaag de dag nog steeds en hier werkt het 🙂
  Maar dan heb je nog wel het drinkprobleem…
  Sterkte hoor!

 40. Anls
  24 augustus 2014 / 19:41

  Ja inderdaad meerdere spenen in bed! En speenknuffels er aan vast zodat hij ze makkelijker terug vindt in bed 🙂

 41. sarina
  25 augustus 2014 / 21:24

  omg, wat een helse nacht. sterkte ermee

 42. Kaat
  27 augustus 2014 / 13:46

  Pfff, wat een nacht! Sterkte en lekker
  naar New York! Slapen tot je
  niet meer kunt!!

 43. Femke
  3 september 2014 / 17:28

  Misschien een rare reactie van mijn kant maar ik heb laatst een mama gezien en zij zetten stofzuigergeluid op als het kindje moest gaan slapen. Stofzuigergeluid herkent de baby als harde suizen vanuit de tijd dat hij in de baarmoeder zat en het ruisen van moeders bloed zo dichtbij hoorde. Het is een bekend en rustgevend geluid.Misschien kun je het een uit proberen, op youtube bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=sUbJ4igmrOo Succes lieve Shir!!

 44. Suus
  17 september 2014 / 22:34

  Goh.. Heftig zeg! Hier ook zo’n onrustige slaper de eerste maanden.. Dus ik kan me voorstellen dat je kapot bent.. Ook hier misschien nog een idee ook al zit je daar niet op te wachten. Op advies van onze ‘baby fluisteraar’, een inbaker specialist die we ingehuurd hadden om te helpen, zijn wij gaan inbakeren, maar volgens mij had je dat al geprobeerd toch? Maar aangezien we wilden afbouwen en dat totaal niet lukte hebben we het anders opgelost: hij ligt nu in een normale slaapzak, groot en ruim.. Maar ik heb mijn moeder gevraagd de armen,tijdelijk:), dicht te naaien.. Hierdoor kan hij zichzelf prima opdrukken als hij wel op zijn buik belandt.. Maar heeft hij iets minder ruimte om te bewegen. Ook heb ik een band van een laken die ik strak over zijn heupen span.. Minder bewegings ruimte. Of het hierdoor komt weet ik niet maar het slapen gaat prima.. Succes!

 45. Hayel
  18 oktober 2014 / 21:57

  Oh mijn god wat heb ik een schuldgevoel de volgende dag als ik me bedenk dat ik snachts gewoon boos op haar was maar het is wel zo ben gisteren om 3 uur snachts ook maar met haar naar de woonkamer gegaan tv aangedaan en dacht zie wel hoelang je slaapt en was zelf klaarwakker had haar op me schoot maar wat mdoet mevrouw opee s slaapt rustig door tot 7 uur. Dan voel je je echt voor de gek gehouden

Secured By miniOrange