(~215 B)
Skylers mom #5

Skylers mom #5

Afgelopen week is enorm hectisch geweest en dat was wel te zien aan de blogs die online verschenen. Of beter gezegd: die niet online kwamen. Ik had mijn handen vol aan Skyler en was ontzettend veel met hem in de weer. Stiekem zat ik soms een beetje met mijn handen in het haar. Wat wil hij? Net gegeten, een schone broek, geen krampjes volgens mij… Ik liep wiegend met hem door de huiskamer tot ‘ie steeds in slaap bij me viel. Soms in mijn armen maar meestal in de draagzak. Een plek waar hij zijn geborgenheid vindt. Dicht tegen me aan, lekker warm ingepakt en met zijn speentje in zijn mond. Zo slaapt hij het beste en is hij het meest rustig. Ik geef hem die geborgenheid graag. Met de draagzak om is het even improviseren maar ik heb tenminste mijn handen vrij. Zodra hij dan eindelijk slaapt is het me-time en kan ik eindelijk een beetje werken.

Online hebben veel mensen het over het sprongetje van je baby rond week 6 a 7. Ik merk dat Skyler enorm aan het ontwikkelen is en dat dat veel energie vraagt van hem. Zo is hij zijn lichaam aan het ontdekken en spartelt hij met zijn armpjes en benen in de rondte, om vervolgens verbaasd naar zijn handen te staren. Bovendien sabbelt hij veel op zijn vingers en begint hij zijn tong te ontdekken. Ook de traanbuizen zijn aan het ontwikkelen want zodra Skyler begint te huilen, worden zijn ogen vochtig en ziet hij er nog veel zieliger uit dan een paar weken geleden. Ik wist nooit dat dat later ging ontwikkelen. Tot nu.

Naast dit alles begint Skyler krachtig en sterk te worden. Hij zit soms headbangend op mijn schoot en probeert zichzelf naar voren te duwen als hij op zijn buik op de bank ligt. Kleine mannetjes worden groot en wat gaat de tijd dan opeens hard. Woensdag is Skyler 8 weken en de afgelopen periode ging echt als een sneltreinvaart voorbij. Heel erg gaaf om al deze ontwikkelingen van dichtbij mee te mogen maken maar stiekem ook best vermoeiend. Zoals ik al eerder vertelde is de me-time grotendeels even over en ben ik heel veel met Skyler bezig op een dag. Maakt niet uit, ik doe het graag, maar het is wel even schakelen. De eerste weken was hij natuurlijk vooral aan het slapen en riep ik nog heel hard ‘oh, als hij de hele dag slaapt kom ik prima aan werken toe!’ Niet wetende dat de ontwikkeling van een baby zo ontzettend snel gaat.

Qua voeding ben ik nog heel erg zoekende. Zat Skyler eerst prima op de 6 flesjes per dag van 120; nu ben ik weer terug naar 6 x 90 en 1 x 120. Ik merkte dat hij moeite had met de grotere flessen en dat hij echt nog iedere drie uur eten wilde. Ach, dan gaan we lekker ons eigen schema volgen! Af en toe gooi ik er een flesje van 120 doorheen en voor de rest krijgt hij lekker 90. Hij spuugt minder, drinkt goed en is volgens mij helemaal tevreden. Daar gaat het om! Zijn laatste fles is 120 en daar doet hij het vrijwel de hele nacht op. Ik voed hem rond 23:00 uur en zijn volgende fles is vervolgens pas rond 05:00 uur of 06:00 uur. Prima te doen! De rest van de dag komt hij dus om de drie uur. Verschonen, voeden, boeren, knuffelen. Je zult begrijpen dat een baby een dagtaak is.

Omdat Skyler nog veel last van krampjes heeft en de Infacol totaal averechts werkte, heb ik Cinebaby van VSM op aanraden van jullie gekocht. Ik weet nog niet echt of het helpt, eerlijk gezegd. Online vond ik nog de tip om 10 cc water extra bij de fles te gooien. Zo wordt het melk iets verdund waardoor Skyler misschien een betere ontlasting krijgt. Want dat is echt nodig; zodra hij eindelijk gepoept heeft zijn de krampjes een stuk minder. De combinatie druppels van VSM en de 10 cc extra water moet er hopelijk voor zorgen dat het ietsje rustiger in huis wordt.

De melk die Skyler krijgt, Etos eigen merk Hypoallergeen 1, is momenteel niet leverbaar tot week 7. Oh, wat was ik daar boos om! Ik ben een paar weken geleden geswitcht van Nutrilon naar Etos vanwege de goede verhalen, de kosten en het feit dat dit nog ietsje dichter bij moedermelk ligt en deze omschakeling is gelukkig heel goed gegaan. Maar nu moet ik dus weer gaan wisselen. Tot week 7 red ik absoluut niet en ‘even’ omschakelen is geen optie. Online las ik over Friso Comfort 1. Een voeding speciaal tegen krampjes en spugen. Omdat hij daar toch wel veel last van heeft, ga ik het proberen. Momenteel ben ik bezig met wisselen door van Etos 2 schepjes te nemen en van Friso 1. Vervolgens ga ik over naar Etos 1/Friso 2 en daarna hoop ik helemaal over te zijn op Friso. Voor nu zijn de resultaten qua spugen al een stuk verbeterd. Al het eten blijft erin. Fijn! Niet dat hij veel spuugde maar ik vond toch wel dat hij soms wat veel terug gaf. Of het helpt tegen de krampjes weet ik nog niet. Ik ben momenteel zoveel dingen tegelijk aan het doen… Eigenlijk niet zo goed omdat ik dus niet weet wat het resultaat levert. Cinebaby, Dr. Browns fles, 10 cc meer, andere voeding. Oeps. Dat gaan we even anders doen deze week. Zoals je ziet: een newborn mom, die nog heel erg zoekende is voor haar kindje. Andere moeders zullen precies begrijpen wat ik bedoel en waar ik allemaal tegenaan loop.


Dan nog even een andere ontwikkeling die plaatsvindt in deze periode: de glimlach. En ja hoor, ook wij hebben hem hier gespot! Afgelopen vrijdag waren mijn ouders hier en begon mijn moeder met een hoog stemmetje tegen hem te praten. Mijn vader kneep hem in zijn wangetje en binnen no time waren daar de lachjes. Oh, wat is dat genieten! Dat maakt alle onzekerheden helemaal goed!

Voor maandag staat het consultatiebureau op de planning. Eens kijken hoe goed hij weer gegroeid is. En hoe het gaat met de inentingen. Oh, boy…

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. 30 december 2013 / 13:52

  Ik hoop dat Skyler zichzelf snel iets beter voelt en jij iets meer rust krijgt. Wat een schatje is het!

 2. 30 december 2013 / 14:19

  Wat een mooi maar ook herkenbaar verhaal. Ik merk ook dat Lana steeds meer wakkere momenten heeft, en echt wilt ontwikkelen. Ze wil op het boxkleed zichtzelf omhoog duwen (wat natuurlijk nog lastig is) en soms probeert ze al bewegingen die lijken op omdraaien te maken. Overdag ben ik ook veel meer uren met haar bezig als een paar weken terug. Maar zoals je zegt met heel veel plezier.
  Wat stom dat de etos die voeding er zo maar uit gehaald heeft zeg! En echt genieten hoor die mooie foto’s van Skyler! De glimlach hebben wij afgelopen week voor het eerst bij Lana gezien, geweldig! 🙂

 3. Daan
  30 december 2013 / 14:20

  Mijn zoon is nu 5 weken en ik herken de onzekerheid. Zo lastig om die kleine te zien huilen en niet weten waarvoor.

  Vanwege de kraampjes gebruikte ik ook Infacol, maar idd, het werd er alleen maar erger van. Nu aan Cinebaby (ik gebruik het alleen ’s avonds) en dat lijkt te helpen. Hopelijk gaat het bij jullie ook werken.

  Sterkte met de voedingswitch en de inentingen!!

 4. 30 december 2013 / 14:22

  Met je handen in het haar he. Zelf jankend naast het bedje staan omdat je echt niet weet wat er is en je eigenlijk doodmoe bent en net ook even wilde gaan liggen ofzoiets. Pfff! En weet je: het blijft een beetje worstelen 😉 Zelfs hier nu Olivia al ruim 1 is, slaapt ze opeens nog maar een uurtje ’s middags (!) en is 2x slapen not done omdat ze dan ’s avonds niet meer voor half tien (!) wil slapen. En ik maar stoeien en d’r in bed laten in de hoop dat ze toch gaat slapen. Grrr, waar is mijn me-time?! Hier hele goede ervaringen met Cinababy, maar omdat het homeopatisch is, is het wel een soort van kuurtje. Dat je het zeg maar 4x per dag geeft en niet pas als er krampjes zijn. Misschien kun je daar iets mee? Ik heb wel een beetje gelachen toen je wkn geleden typte dat werken en een baby zo goed samen gaan, want oh boy: wat is het zwaar soms. En wat vragen ze toch een boel aandacht op de ‘verkeerde’ momenten 😉 Ik merk het met mijn blog, soms heb ik echt een goed verhaal en wil graag typen en dan smijt Olivia de Duplo door de kamer omdat iets niet lukt (boos!) of hangt aan mijn been te jengelen omdat ze op schoot wil (werkt niet met de laptop erbij) en als ze dan op schoot zit, wil ze weer op de grond. Zucht. Heb je al een rammelaar in de box liggen? Je hebt hele leuke van stof, wij hadden een soort Flinstone-knuppel. Daar kon dochterlief echt ruim een uur druk mee zijn rond die leeftijd, omdat ze hem steeds voorbij zag ‘flitsen’ als ze haar handje bewoog. Succes!!! Enne, op nwjaarsdag heb je een dagje ‘vrij’, want dan is Raymond weer thuis, heerlijk! Ik kijk er stiekem ook al naar uit en moet erg wennen na komende wk om de hele dag weer alleen ‘te draaien’, wat een luxe met die mannen over de vloer soms 😉

 5. ziana
  30 december 2013 / 14:24

  Ik schakelde gelijk over van voeding heb nooit gemengd. En voor krampjes isnindrrdaad nutrilon comfort goed! Voor het spugen gebruikte ik johannesbroodpit . Gelukkig had mijn zoon nooit last van krampjes en poepte.3x per dag 🙂 .

 6. 30 december 2013 / 14:31

  Ahh die smile! Te schattig. Hier nog flink oefenen en altijd te laat om dat al te kunnen vastleggen op foto. Leg het maar allemaal vast in gedachten. Succes op het cb!

 7. 30 december 2013 / 14:33

  Ik herken alles van wat je schrijft. Niet weten wat hij wilt, krampjes, huilen, geen goede ontlasting. Bij mij was het met VSM na een week echt een stukje minder. Een warme kruik wil ook wel eens helpen. Het is allemaal nieuw en je weet niet goed wat te doen, maar zoals ik lees doe je het erg goed! En wat stom van de etos, hoop dat de andere voeding ook goed gaat, teveel switchen is echt niet fijn, maar je kan er niks aan doen.. Ik hoop dat de krampjes bij Skyler gauw minder worden. Liefs

 8. 30 december 2013 / 14:45

  Leuke foto’s van Skyler. Aah vervelend he die krampjes. Ze moeten er allemaal doorheen. Wij gebruiken ook Cinababy voor ons dochtertje Ayumi. Het bleek wel te helpen. En lekker of het buikje wrijven.

 9. 30 december 2013 / 14:53

  Wat stom zeg van de Etos. Nu zit je daar weer mee, maar volgens mij los je het prima op. Het moederschap komt denk ik met heel veel onzekerheden, maar zoals je hier schrijft doe je het volgens mij hartstikke goed. Gewoon luisteren naar je gevoel en je kindje. Dat is het belangrijkste.

 10. 30 december 2013 / 15:13

  Wat een schitterend mannetje hebben jullie toch gekregen! En ik kan me alleen maar voorstellen hoe vreemd het moet zijn dat je leven opeens in het teken staat van zo’n kleintje. Volgens mij ben je goed bezig, door steeds te evalueren wat werkt en wat niet. Succes, en hopelijk werkt z’n schommelstoeltje ook een beetje mee! 🙂

 11. 30 december 2013 / 15:21

  Vervelend dat je weer moet wisselen van voeding zeg! Lijkt me erg onhandig. Zelf nog niet gewisseld nadat hij een week of 3 was (eerst van nutrilon HA naar Nutrilon pepti gegaan). Gaat hier nog prima. Voor zijn ontlasting hebben wij ook extra water bij zijn eten gedaan. wij deden 20 cc extra. Zolang ze niet meer als 1 liter binnen krijgen is er niets aan de hand. Dat hielp bij ons niet, dus hebben wij op aanraden van osteopaat probiotica gegeven. Werkte uitstekend, zeg maar gewoon diarree haha. Maar nu hij vast voedsel krijgt is het echt helemaal opgeknapt en is het gewoon ‘normaal’. Hopelijk gaat het snel beter met de krampjes en ontlasting bij Skyler!

 12. 30 december 2013 / 15:35

  Lijkt me best heftig dan soms zeg! maar het is zo leuk om te lezen hoe je het allemaal ervaart! en tja die fotos zijn ook super cute!

 13. Stien
  30 december 2013 / 16:14

  Wat een schatje!! Zo lief hoe ‘ie kijkt, om op te eten!! Kan soms moeilijk en heftig zijn, maar gelukkig is alles maar een fase. Stien x

 14. Anke
  30 december 2013 / 16:16

  Heftig he! En inderdaad een dagtaak, soms een ontzettende vermoeiende maar wel een hele leuke! Mocht alles nou niet werken, kan je altijd nog eens kijken bij een osteopaat. Met mijn eerste dochtertje hebben we ook eerst een hele tijd “aangemodderd” met hoe we de krampjes weg konden krijgen (ook 4 1/2 week te vroeg geboren) en uiteindelijk bij de osteopaat terecht gekomen. Die man heeft bij ons echt wonderen verricht. Toen mijn tweede dochtertje dus ook veel last kreeg van krampjes zijn we er meteen weer naar toe gegaan, en ook toen waren we erg tevreden. Succes in ieder geval!!

 15. 30 december 2013 / 17:25

  Wat vervelend dat de voeding niet leverbaar is. Lekker onhandig. En wat een ontzettend leuke foto’s weer!

 16. EVI
  30 december 2013 / 21:01

  Vind het echt super dat je ook echt de realiteit weer geeft ipv mierzoete op een roze wolk verhalen. Denk dat bijna iederenen een eerste kindje soms best vermoeiend vind, want je leven staat even op zijn kop. Maar je het met een tweede al zo gewoon bent, dat je meer kan genieten. Want eerlijk een baby is best nog de rust zelve in vergelijk met een grommende peuter 🙂

 17. 30 december 2013 / 21:06

  Oh die geweldige lachende trekjes !

  Ik heb altijd borstvoeding gegeven dus ik kan je niet helpen met de voeding.

 18. 30 december 2013 / 21:41

  Wat een prachtig mannetje heb je! (Vond je blog op zwp) en herken veel in je geschreven verhaal.
  Wat belachelijk trouwens dat die voeding gewoon niet op voorraad is, hier hetzelfde met kruitvat S1, gelukkig verwachten zij die eerder dan week 7, anders moet ik ook overstappen.

  Wens jullie een heel fijn oud en nieuw!

 19. Hanneke Bakels
  30 december 2013 / 21:44

  Inderdaad als “nieuw bakken mama” is het zeker een beetje zoeken. Mijn dochtertje Livia is nu 5 weken en ben ook aan het kijken wat Cinebaby van VSM en Infacol doet met haar krampjes.

 20. stephanie
  5 januari 2014 / 21:10

  Alles is heel herkenbaar. Spugende baby, krampjes en veel huilen. Een baby die nergens wil slapen etc etc..( Ook te vroeg geboren)
  Ik heb omneo comfort gegeven met johannes broodpitmeel..Spugen werd uiteindelijk minder zodra je begint met andere ( vaste ) voeding. Bij krampjes kun je onder zijn voetjes masseren, werkte bij ons goed. Voor de onrust die hij had een boek gelezen van Ria Blom, gaat over rust en regelmaat die baby’s nodig hebben. En echt na een dag huilen en huilen ,sliep hij de volgende dag in zijn bedje en heb ik hem daarna niet meer gehoord. Zeker een aanrader!

  • stephanie
   5 januari 2014 / 21:12

   En door de rust en regelmaat gaat je kindje zich beter voelen en worden de krampen en het spugen ook veel minder!

Secured By miniOrange