(~215 B)
Skylers mom #4

Skylers mom #4

Afgelopen week ben ik weer heel erg zoekende geweest. Skyler is vijf weken oud en bevindt zich momenteel in de eerste groeifase. Ik kon zijn huilerige en hangerige gedrag niet plaatsen en op aanraden van een paar van jullie besloot ik het boek ‘Oei, ik groei’ te gaan lezen. Ik heb al een hele hoop literatuur achter mijn kiezen maar nog niet echt over de groeifases van een baby. En wow, er gaat een wereld voor me open! Wat ik bij het kopje over het sprongetje bij vijf weken las verklaarde een hoop. Skyler wil aandacht, bij me liggen en is wat meer huilerig dan de afgelopen weken. Volgens dit boek is dat volkomen normaal! Baby’s maken in deze periode een snelle rijping door, van stofwisseling en ingewanden tot zintuigen. Ook zijn ze langer wakker en zijn ze heel erg gefocust. En dat klopt helemaal als ik naar Skyler kijk. Hij kijkt me langer en beter aan, observeert alles goed om hem heen, luistert gefocust naar zijn muziekje in de box en is een stuk meer wakker en bewegelijk dan de afgelopen eerste maand het geval was. De sprongetjes gaan gepaard met de drie H’s; Hangerigheid, Huilerigheid en Humeurigheid. Ook dat klopt weer helemaal en ik geef er maar gewoon aan toe. Lekker knuffelen samen, Skyler veel bij me nemen en lekker veel aandacht geven. De komende tijd zullen er nog genoeg sprongetjes komen en als ik hem die geborgenheid kan geven die hij zoekt, is dat alleen maar fijn en ervaart hij vast alles ook veel beter.

Voor de rest is er eigenlijk vrij weinig veranderd afgelopen week. Skyler slaapt overdag heerlijk in de kinderwagen of in de box en zodra we naar buiten gaan is hij helemaal in zijn element en hoor ik hem uren niet. Maar ’s avonds? Na zijn laatste fles is hij 9 van de 10 keer klaarwakker, huilerig en wil hij absoluut niet slapen op zijn eigen plekjes. Ik neem hem dus nog steeds in bed en alhoewel ‘ie dan ook nog 1 a 2 uur klaarwakker en humeurig is, vallen we daarna toch wel redelijk snel en goed in slaap. Zodra hij slaapt is er niks aan de hand en is het een voorbeeldig mannetje; hij komt alleen rond 3 of 4 uur voor zijn flesje en slaapt voor de rest prima door. Eigenlijk al sinds hij geboren is. Nu nog hopen dat zijn ritme snel gekeerd is en we ook ’s avonds heerlijk op tijd slapen. En dat Skyler toch snel in zijn wagen of eigen bedje wil gaan slapen. Ik las in de comments van een paar meiden over de Puckababy en daar ga ik zeker even naar kijken. Bovendien moet ik nog even op zoek naar de ideale draagdoek. Ik heb een zak van Ergobaby die ik momenteel even ga testen, maar een doek staat ook nog steeds hóóg op mijn lijstje.

Qua voedingen gaat alles nog steeds heel erg goed. Skyler doet het prima op kunstvoeding en ook ik heb daar een goed gevoel bij. Wel merk ik dat hij veel last heeft van krampjes. Op aanraden van jullie (again!) heb ik Infacol gekocht bij de drogisterij. Dit geef ik hem nu een week. Ik kan nog niet helemaal met zekerheid zeggen of het heel erg goed helpt maar voor nu wordt hij er lekker gasserig van. En wat eruit is, zit er niet meer in. Toch? Ik ben geswitcht van Nutrilon HA naar Etos HA sinds vorige week en ook dat kan een beetje meespelen. Ik kijk het nog even een weekje aan en hoop dat Skyler dan een stuk minder last heeft. Anders toch maar even informeren of het verstandig is om weer terug te gaan naar Nutrilon. Nog een beetje zoekende, dus!

Afgelopen week was ik weer even naar het weeguurtje bij het consultatiebureau en o, wat vind ik dat leuk! Het is helemaal niet nodig om Skyler iedere week te laten wegen maar ik vind het gewoon echt een leuk uitje en heel interessant om zijn groei te kunnen zien. Afgelopen twee keer was hij 350 en 500 gram aangekomen en ik hoopte dat dat deze week toch ietsje minder zou zijn. Hij heeft even een groeispurtje gehad omdat hij te vroeg is geboren en de schade wilde inhalen, maar iedere week 500 gram is natuurlijk een beetje teveel van het goede. Gelukkig viel het allemaal mee! Deze week woog Skyler 4065 gram en dat betekent dat er 265 gram aan zit. Helemaal netjes volgens de maatstaven. Alweer vier kilo… Ik weet dat het nog niet zoveel is en dat er baby’s van vier kilo geboren worden maar ik vind het allemaal veel te hard gaan. Hij was 2875 gram bij de geboorte en ik wil de groei stopzetten en hem voor altijd zo klein houden. Mag dat?

Wat betreft mama: die heeft zichzelf weer een beetje teruggevonden. Ik ben weer wat meer aan het werk, had afgelopen week mijn eerste afspraak, zit wat minder vaak in mijn kloffie en trek wat leuks aan en vind weer een beetje regelmaat. Sinds vandaag ben ik ook weer begonnen met Weight Watchers. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 12 kilo aan en daar zitten er nog zo’n 5 van vastgeplakt op mijn buik en bovenbenen. Tijd om daar even aan te werken. Maar niet alleen vanwege het afvallen hou ik me aan dit afvalsysteem; ook om te zorgen dat ik gezond en regelmatig eet is het perfect. Sinds ik moeder ben schiet het eten er vaak bij in of ga ik juist voor snel en makkelijk. Ik wil weer een beetje beter voor mezelf gaan zorgen en dat gebeurt met ingang van vandaag dan ook weer prima. Ik schrijf alles in mijn boekje en hou bij wat ik eet en drink op een dag. Eens kijken hoe snel we weer back in shape zijn!

Voor de rest hebben we allemaal ons gangetje gevonden. Papa is lekker aan het werk de hele dag en Skyler en ik vermaken ons met voeden, verschonen, knuffelen en wandelen. Het leven gaat gewoon door en met baby is het allemaal prima te doen. Het wordt er alleen maar leuker op! Zelfs de kaartjes voor de concerten van Anouk zijn in the pocket. Volgende week ga ik heerlijk twee avonden genieten in ’t Ziggo Dome van mijn favoriete artiest. En Skyler? Die is voor het eerst écht alleen thuis met papa. Ik vind het lastig om nu al een paar uur weg te zijn van hem, maar vind het ook heel spannend hoe dat met Skyler en de papa gaat. Ben benieuwd…

DSC_0693

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 12 december 2013 / 18:21

  Aaaaah die foto’s!! Zo lief!

  En inderdaad, dat stomme cliché is echt waar. Het gaat allemaal veel te hard 🙁

 2. 12 december 2013 / 18:31

  Oh wat leuk om te lezen! Mooie foto’s ook alweer (ik val in herhaling, maar Skyler is echt een knap ventje!)

 3. 12 december 2013 / 18:34

  Wat een mooi stuk weer! Heel leuk om je ervaringen als moeder te lezen. Kan me goed voorstellen (ook al heb ik geen kind) hoe erg je zoekende kunt zijn, zeker omdat de kleine je nog niet echt kan vertellen waar hij behoefte aan heeft. Maar zoals je zelf ook zegt: doe vooral ook waarvan jij denkt dat het goed is voor je kindje en lekker genieten en knuffelen met elkaar! Veel plezier alvast bij Anouk en met papa en Skyler zal het vast goed gaan, lekker een mannenavondje 😉

 4. 12 december 2013 / 18:34

  t gaat echt heel snel he! Ongelooflijk! Blij dat het zo goed gaat met jullie!

 5. 12 december 2013 / 18:35

  Jaaa.. die sprongetjes! Je moet er met z’n allen even doorheen. Fijn dat je je ritme te pakken hebt. Skyler groeit als kool 🙂 Ons dochtertje moet volgens het boekje nog 1 sprong. En na die sprongen is het nog lang niet voorbij hoor haha.

 6. 12 december 2013 / 18:39

  Ik heb oei ik groei niet gelezen maar ik herken het sprongetjes verhaal helemaal, Lana heeft dit rond 6 weken ook gehad en als ouder geeft dat een gevoel van machteloosheid maar goed om te lezen dat het er gewoon bij hoort, lekker je rust nemen samen en knuffelen en zo ook een rustmomentje voor jezelf inlassen. Gelukkig gaan dit soort fasen over en zorgt dit voor een verder ontwikkelfase

 7. 12 december 2013 / 18:45

  Wat een prachtmannetje! Em wat kijkt hij al wijs de wereld in! 🙂
  Volgende week gewoom lekker genieten van je Shirley-avondjes en met Skyler en z’n papa gaat het vast helemaal goed!

 8. 12 december 2013 / 18:48

  Heel mooi geschreven! Ik heb het boekje oei ik groei ook, en ik vind het heel fijn. Je kan even terugvallen op het boekje, en negen van de tien keer komt het door een sprongetje. En wat dat betreft, geniet lekker van het samen zijn met hem! Heel veel plezier bij anouk, het is zo fijn om even iets voor jezelf te doen, en daarna is het nog fijner om je kleine man weer in je armen te kunnen houden!

 9. Stien
  12 december 2013 / 19:33

  Hoi!
  Ik snap hoe jij er over denkt dat hij maar groeit en groeit, maar hij is nog even klein en schattig op de foto! Een peuter van 3 jaar is nog steeds schattig dus je kan nog lang genieten!! Er staat je nog zoveel meer te wachten.. Maar ik snap je frustratie van die eerste maandjes die zoveel te snel gaan om alles te beseffen!!
  Xjs Stien

 10. 12 december 2013 / 19:34

  Hoewel ik altijd riep niet van de boekjes te zijn, vond ik Oei ik groei wel erg fijn. Geeft een beetje houvast, Fijn dat het zo goed gaat en dat je alweer op stap bent. En heerlijk zeg, naar Anouk! Veel plezier alvast!

 11. 12 december 2013 / 19:48

  Zo te lezen is Oei ik groei een aanrader. Ik heb nu al een hangerig en huilerig baby elke nacht. Terwijl hij nog morgen pas 2 weken is. Weet me soms geen raad. Spannend om naar Anouk te gaan. Geniet van je avond!

 12. Myrte
  13 december 2013 / 00:28

  Waar is dat grijze dekentje van waar skyler op zit? Super cute foto!

  • Shirley
   Auteur
   13 december 2013 / 00:52

   Koeka!

 13. 13 december 2013 / 11:27

  Ik ben verliefd! Echt wat een knappe vent is het toch!

 14. 13 december 2013 / 14:26

  Lieve foto’s zeg <3 en volgens mij doe je het hartstikke goed als mama! Lekker je eigen ding blijven doen denk ik zo!

 15. 13 december 2013 / 15:42

  Echt heel herkenbaar weer, met je handen in het haar zitten omdat je geen idee hebt wat er aan de hand is met je kleine moppie. Oei ik groei is echt een ideaal boek vind ik. Natuurlijk moet je het lezen met een korreltje zand, want verderop zeggen ze bijv. bij 7 maanden dat je kindje zou kunnen lopen (als het kiest voor die ontwikkeling) en dat is hier met 14 maanden nog niet eens het geval 😉 Maar de herkenning in sommige dingen is zo fijn. En idd: geef je eraan over, knuffel en biedt die geborgenheid, dan gaan de fases het snelst voorbij 🙂

 16. 14 december 2013 / 01:44

  Gaat vast allemaal helemaal goed komen! En tja, ik ben nog geen mama, maar ook ik hoor van genoeg mensen dat het even zoeken is allemaal wat het beste en fijnste is voor je kindje

 17. 14 december 2013 / 21:52

  Haha, ja, die sprongetjes, daar ga je nog veel lol aan beleven *kuch* Hier de beruchte 6 maanden sprong momenteel, pittig, opeens ’s nachts weer wakker terwijl onze dochter al sinds de kraamweek 8 uur achter elkaar sliep, en moeite met in slaap komen. No fun. Maargoed, het helpt idd om je te bedenken dat het een faaaase is 😉
  Nog even een tip: Infacol hielp bij ons averechts, ze raakte er verstopt van. Het enige wat hier hielp tegen krampjes was Sab Simplex, een duits middel. Google er maar eens op mocht de Infacol niet genoeg doen.

  • 18 december 2013 / 20:55

   Grappig, onze buren hadden een huilbaby en dat middel heeft hun leven veranderd!

Secured By miniOrange