(~215 B)
Skylers acht maanden abc-tag

Skylers acht maanden abc-tag

Een tag is een leuke manier om iets te weten te komen over iemand. Toen Skyler net een paar weken was maakte ik de baby abc-tag om hem te omschrijven voor jullie aan de hand van het alfabet. Dit is alweer een tijd geleden en omdat Skyler gisteren precies acht maanden was, leek het me leuk om hem opnieuw voor jullie in te vullen. Laatst schreef ik al een update over hoe het gaat met eten, slapen en zijn ontwikkeling, maar aan de hand van de letters van het alfabet kom je toch net weer even een stukje meer te weten. En ik vind het gewoon net even leuker en lekkerder lezen dan een hele lap tekst. Dus bij deze! Skyler is acht maanden; hoe gaat het nu?

Aap
Een tijd geleden sliepen Skyler en ik bij mijn ouders omdat Raymond een weekend weg was en toen kreeg Skyler van mijn moeder een knuffelaap cadeau. Sindsdien zijn ze dikke maatjes en is de aap niet meer weg te denken uit zijn leven. Hij slaapt er mee en negen van de tien keer gaat hij overal mee naartoe. Het is een oude variant van Happy Horse omdat mijn moeder hem tweedehands kocht, maar ik hoop nog eens een reserve op de kop te kunnen tikken voor het geval dat we hem kwijt raken. Gelukkig kan hij ook redelijk goed zonder maar het is toch wel een beetje ritueel geworden om hem steeds mee te pakken als we weggaan. Skyler knuffelt ermee en als hij moe is kruipt hij er tegenaan of gaat hij eraan frunniken. Heel erg schattig.

Boef
Skyler is een boef en ik kan wel zeggen dat ik mijn handen vol aan hem heb. Hij wil continu aandacht en zit nu in een fase dat hij alles wil uitproberen. En lukt iets niet? Dan zet hij het op een krijsen. Het is een druk kindje maar daardoor is het opvoeden ook wel weer uitdagend, haha.

Concentratie
Het gaat in ieder geval al iets beter met zijn concentratie. We leggen hem regelmatig weer in zijn box en daar heeft hij genoeg speelgoed in liggen waar hij zichzelf mee kan vermaken. Dat gaat de goede kant op, maar dat ligt ook heel erg aan zijn dag en humeur. Soms speelt hij een uur zonder een kik te geven terwijl het andere dagen na tien minuten niet meer leuk is. Voor de rest is hij heel snel afgeleid en zodra hij iets nieuws ziet, is hij het oude alweer vergeten. Hetzelfde verhaal voor onderweg; dan ziet hij zoveel dat zijn concentratie echt 0 is en dat hij heel erg is afgeleid. Maar ach, dat hoort ook wel weer bij baby-zijn en de wereld ontdekken.

Diksap
In Turkije heb ik Skyler geleerd om ook wat anders dan melk te drinken. Water gaat er (nog) niet in en thee vindt hij ook niet zo lekker, maar diksap valt in de smaak. Vooral de appelsap lust hij maar al te graag. Fijn toen het in Turkije steeds zo warm was want zo kreeg hij genoeg vocht naar binnen. Ook hier thuis vul ik af en toe een flesje. Klein beetje sap en steeds iets meer water. Hij kan nog niet zelf een beker vasthouden maar in zijn flesje vindt hij toch wel erg lekker.

Eten
Skyler voelt zich heel stoer en qua ontwikkeling gaat hij echt heel erg goed, maar met eten is hij absoluut geen held. Van stukjes gaat hij enorm kokhalzen en stukjes brood met beleg krijg ik er echt nog niet in. Bovendien is hij absoluut niet dol op groentehapjes. We blijven stug proberen en het gaat al beter dan eerst, maar nog steeds geeft Skyler toch de voorkeur aan zijn fles. Wat dat betreft is het nog echt een baby’tje. Wel eet hij fijngemalen fruithapjes, sabbelt hij op soepstengels, is hij dol op zijn Nijntje-koekjes en ontbijten we ’s ochtends met een papje met fijn granen en banaan.

Fruit
Ja, daar is hij wel dol op! Ieder fruithapje gaat naar binnen en het potje gaat dan ook helemaal leeg. Echt met stukjes lukt dan nog niet; de hapjes die zijn fijn geprakt tot moes lust hij maar al te graag. Skyler heeft ook geen favoriet: banaan, druif, appel, abrikoos, perzik, peer, bosbes. Alles is prima. Als ik maar opschiet met de lepel en flink blijf doorvoeren.

Genieten
Het is echt waar wat ze zeggen: het wordt alleen maar leuker en gezelliger. Skyler is echt een gezellig mannetje en ik word enorm blij als ik hem zie. Hij lacht super vaak en probeert nu ook mama te zeggen. Trotser kun je me niet krijgen. Hij ontwikkelt goed en iedere nieuwe ontwikkeling zorgt weer voor leuke en grappige taferelen thuis. Momenteel kan hij al goed zitten en kruipen en gaat hij naar de fase ‘optrekken’. We hebben het bed en de box in huis al moeten verlagen omdat hij soms zo tegen de rand aan stond. Met trillende beentjes, want echt stevig staan kan hij nog helemaal niet. Maar o, hij kijkt dan zo trots en blij, dat ik hem wel op wil eten.

Haar
Skyler had al haar bij de geboorte. Heel erg donker, pluizig haar. Super schattig vond ik dat. Momenteel is het flink gegroeid en is hij ontzettend licht geworden qua kleur. Vooral na de vakantie naar Turkije heeft hij een heerlijke bos blond haar op zijn hoofd. Iedere ochtend is het dan ook tijd om ‘gellie’ in zijn haar te smeren. Van Zwitsal is er kindergel op de markt en daarmee doe ik zijn haar in model. Vaak in een zijscheiding, maar soms ook wat warriger of zelfs een klein hanenkammetje. Het is bizar om te zien wat voor verschillende koppies hij krijgt van verschillende haarstijlen. Het maakt zijn look voor die dag echt af en ik vind het fantastisch om ermee bezig te zijn.

Inenten
De eerste keer inenten vond ik verschrikkelijk. Gelukkig hield Skyler zich enorm goed en had hij er, voor mijn gevoel weinig last van. Hij werd niet ziek, maar was alleen wat suf de rest van de dag. De maanden die volgden gingen net zo goed. Gelukkig is hij er nu een tijdje vanaf en moet hij weer als hij 11 maanden is. Ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen. Hoor dat die prik best heftig is dus stiekem zie ik er alweer tegenop.

Jongetjesmama
Voordat ik het geslacht van Skyler wist werd me al gevraagd of ik ergens op hoopte en of ik een jongens- of een meisjesmama zou zijn. Ik had absoluut geen voorkeur en vond alles best. Ik denk ook zeker dat je geen jongens- of meisjesmama bent voordat je een kindje hebt en dat je gewoon in die rol groeit. Nu ik een jongen heb gekregen ben ik absoluut een jongensmoeder maar als je een meisje krijgt, verander je daar weer in mee als meisjesmoeder. Ik ben dus een jongensmoeder en vind het heerlijk. Het is allemaal wat stoerder en je gaat gewoon een heel ander leven tegemoet dan als je een meisje zou hebben. Het maakt me ook echt niet uit wat het geslacht gaat worden van een eventuele tweede. Een jongen is misschien fijn omdat ik nu een echte jongensmoeder ben, maar een meisje zorgt weer voor veel verandering, waardoor ik van alle twee de geslachten iets mee ga krijgen. We zien het allemaal wel!

Kruipen
Skyler kruipt. Big time. Hij maakt het hele huis onveilig en kruipt de hele dag overal naartoe. Ook achter ons hondje aan is natuurlijk reuze interessant. Nu hij dit doet moet ik natuurlijk extra opletten want hij heeft zo hondenbrokken of stekkers in zijn handen. Het is gedaan met de rust in huis!

DSC_0576

Lachen
Zodra Skyler aandacht krijgt van familie, vrienden of zelfs wildvreemden, begint hij die personen direct in te palmen door te lachen. Hij is gelukkig (nog?) niet eenkennig en vindt andere mensen maar al te interessant. Maar dat glimlachen is leuk; echte schaterbuien zijn natuurlijk helemaal fantastisch. Soms met kietelen of rare onverwachtse geluiden kan hij in lachen uitbarsten. Ik krijg daar dan weer de slappe lach van. Heerlijk geluid en zo fijn om je kindje zo te zien.

Mama
Mijn moeder probeert iedere week Skyler te leren praten, haha. Of in ieder geval mama proberen te zeggen. Sinds afgelopen week beweegt Skyler zijn mond heen en weer en zien we soms mamamamamamama zonder geluid of zelfs mamamamamamama met geluid. O, wat leuk! Het gaat niet lang meer duren dat hij mama kan zeggen en dat is stiekem toch wel erg leuk als eerste woordje, toch?

Nachten
Tsjah, natuurlijk moet ik ook nog even over de nachten praten want dat hoort nu eenmaal bij Skyler. Laten we zeggen dat we er goede en slechte nachten tussen hebben. Soms wordt hij om 6 uur ’s ochtends wakker en dan ben ik helemaal tevreden; andere keren moet ik er om 2 uur, 3 uur, 4 uur en 5 uur uit. We hebben nu vier doorslaapnachten gehad in acht maanden tijd en dat is natuurlijk niet veel, maar de hysterie is wél over en zolang we ons eraan toegeven en Skyler de fles geven, blijven de extreme huilbuien uit en slapen we, na de fles, weer lekker verder. Wel is het vaak nog tijdrovend om hem in bed te krijgen. Skyler rolt en zit, en strak toedekken of een slaapzak helpt niet… De ene keer slaapt hij na de laatste fles direct en is er niks aan de hand; een andere keer blijf ik zo een uur heen en weer lopen omdat hij zich verzet en alles wil doen behalve slapen. Skyler is absoluut geen slaapkindje. Nooit geweest en ik denk dat hij het nooit gaat worden ook.

Opa en oma
Ik dacht eerst dat Skyler echt een oma’s kindje was, maar hij trekt nu toch ook wel naar mijn vader toe. Hij vindt het heerlijk als mijn ouders er zijn en dat hij alle aandacht krijgt. Opa en oma verwennen hem, kijken auto’s met hem en maken rare geluiden. Dan ben je in zijn ogen natuurlijk de held.

Peuterspeelzaal
Momenteel ben ik aan het kijken of het voor Skyler misschien leuk is om naar een kinderdagverblijf te gaan, of dat ik hem thuis hou tot hij ietsje ouder is om hem vervolgens naar een peuterspeelzaal te brengen. Het is niet dat ik het echt nodig heb voor mij en voor mijn werk, maar het lijkt me eerder fijn voor hem. Dat hij de ruimte heeft, andere kindjes om zich heen heeft en leert omgaan met anderen. Gewoon even in een andere omgeving en lekker spelen zonder dat een moeder op zijn lip zit. Ik weet nog niet zo goed wat ik wil en óf ik het wil, maar bij deze keuze moet ik even naar Skyler kijken en zien wat voor hem fijn is. Een peuterspeelzaal is pas vanaf een jaar of twee en dat zou betekenen dat Skyler nog wel ruim een jaar thuis is. In dat opzicht is een kinderdagverblijf misschien wel leuk. We kijken nog wel even maar zijn het in ieder geval in optie aan het nemen!

Ritme
Na acht maanden kan ik zeggen dat we een goed ritme hebben gevonden. Ik weet wanneer Skyler ongeveer wil eten, wil slapen en wil spelen. Ook als we op pad gaan weten we dat goed af te stemmen en als Skyler een onrustige nacht heeft óf juist een goede, weet ik daar de rest van de dag goed op in te spelen. Ja, ik kan nu voor het eerst zeggen dat het allemaal vanzelf gaat en goed verloopt! Het is echt waar dat ik negen maanden aan het ontzwangeren ben. Sommige moeders hebben daar meer last van dan anderen, maar ik ben zeker één van die mensen die daar de tijd voor nodig had om aan alles te wennen, alles een plek te geven en aan een nieuw leven te wennen.

Skyler
Natuurlijk moet ik het ook nog even over zijn naam hebben. Opmerkingen als ‘Huh, hoe?’, ‘Wat een aparte naam!’, ‘o, dat heb ik nog nooit gehoord’ en ‘Wat een hippe naam’ vliegen me om de oren. Het is inderdaad niet een naam die je regelmatig hoort, maar echt vreemd is het ook niet. Toch? Ik ben nog steeds superblij met onze keuze en vindt ons kindje ook echt een Skyler. Maar dat is natuurlijk niet zo gek, omdat de naam met het kindje meegroeit. Haha.

Tanden
Nog niet te zien, hoor! We denken al maanden dat ze door gaan komen vanwege al dat gekwijl en het wittere tandvlees, maar nog steeds is er geen tandje te ontdekken in zijn mond. Terwijl hij qua ontwikkeling en groei toch echt wel heel erg goed gaat, blijft dit dus een beetje achter. Ach, ik vind het wel schattig nog zo’n grote glimlach zonder enige tand!

Uitjes
Het is nu nog leuker om op pad te gaan. Rondje door de stad, gewoon een stuk wandelen, naar het park, boodschappen doen. Voor Skyler is het echt een uitje en voor ons is het ook extra gezellig. Ik ben blij dat ik nu mijn fiets heb zodat we vaker weg kunnen om lekker een stuk te fietsen. Bovendien wil ik echt een dezer dagen naar Artis en hoorde ik al dat hij wat uitjes in zijn agenda heeft staan als hij in augustus bij opa en oma is als wij naar New York gaan. Zolang we op pad zijn hoor je Skyler helemaal niet en heeft hij de tijd van zijn leven. Lekker om zich heen kijken, naar de vogeltjes luisteren en de bomen in de gaten houden. Zelfs met zijn kinderstoel op het balkon vindt hij fantastisch omdat hij dan naar beneden kan kijken en auto’s kan spotten. Hij is helemaal in zijn element buiten en in andere omgevingen.

Vakantie
Over uitjes gesproken. Onze eerste echte vakantie als gezinnetje zit erop en we vonden het heerlijk. Het vliegen is ons uitstekend bevallen en Skyler hield zich echt heel erg goed. We hebben geen kind aan hem gehad. Omdat het zo gemakkelijk ging, zien we niet meer op tegen vliegreizen. Sterker nog: in oktober gaan we lekker voor een klein weekje naar Portugal. Als persreis, maar met een dag extra bijgeboekt om nog even optimaal te kunnen genieten. Ik heb er nu al zin in!

Wijs
Dan kom ik toch weer terug op het woord dat ik noemde in de eerste abc. Wijs. Iedereen die Skyler ziet moet concluderen dat het een wijs mannetje is. Hij kijkt je met grote ogen aan en komt heel wijs en intelligent over. Of in ieder geval: ondeugend en uitdagend. Het is geen stilzitter en daardoor vindt Skyler het leuk om alles te ontdekken. Je zou niet zeggen dat hij een maand te vroeg ter wereld kwam. Dat heeft hij ruimschoots ingehaald.

Youtube
Nog iets wat weer terug komt: Youtube. Nog steeds een fijne afleiding hier. Filmpjes van Woezel en Pip zijn nog steeds favoriet en hij kan dan ook zo een half uurtje kijken terwijl ik even iets anders moet doen. Niet meer iedere dag en ook zeker niet zo lang, maar af en toe maken we maar al te graag gebruik van deze online dienst.

Zara
Ik vond Zara al fantastisch voor mezelf, maar nu neem ik regelrecht de lift naar de kinderafdeling. Skylers kast ligt helemaal vol en iedere keer weet ik weer nieuwe dingen te kopen en te bestellen. Skylers kast ís de Zara afdeling. Ik heb bijna alles en krijg er geen genoeg van. Prima kwaliteit, goede pasvorm, betaalbaar en hip. Ik blijf shoppen!

DSC_0789

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 1. 7 juli 2014 / 08:22

  Haha Skyler is ook al fan van de Nijntje koekjes 😀 Leuke tag! Ik ga ‘m zeker ook eens doen.

 2. 7 juli 2014 / 08:24

  Wat leuk om deze tag te doen nu hij wat ouder is! De trots en het genieten stralen er vanaf, wat een lief boefje is die Skyler! Ik vind deze leeftijdsfase ook zo leuk nu het baby eraf gaat (wat ik ook wel mis haha) en ze heerlijk kan ravotten en gaat ontdekken! Lana speelt het liefst op de grond op een kleed, wat een ontdekkingen doen die kleintjes op he, heerlijk!

 3. 7 juli 2014 / 08:33

  Wat een leuke tag is dit. Mooi om hem te zien groeien. Hij kijkt inderdaad heerlijk open en wijs de wereld in.

 4. Stien
  7 juli 2014 / 08:33

  Wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo goed gaat! Maar bij de ‘Z’, ‘ik vond Skyler al fantastisch voor mezelf’, moet dat niet zijn ‘ik vond Zara al fantastisch voor mezelf’??

  • Shirley
   Auteur
   7 juli 2014 / 08:37

   Haha ja, thanks!

 5. 7 juli 2014 / 09:19

  Wat knap dat Skyler al kruipt en zo goed kan zitten 🙂 Lise is over een kleine twee weken 8 maanden en ze zit net maar kruipt nog helemaal niet. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je je kleintje dan voortdurend in de gaten moet houden ja!

 6. 7 juli 2014 / 09:24

  Wat leuk om een update te geven op deze manier!
  acht maandjes alweer wat gaat het ard!

 7. 7 juli 2014 / 09:49

  Och, hou maar op over Zara hahaha. Ik heb ook al dingen in maat 68 gekocht voor m’n ongeboren zoon omdat ik het TE leuk vind en niet kan laten liggen hahaha. En ik vind Skyler een toffe naam. Ik ben er nu ook aan “gewend”. Kindjes met apartere namen die horen gewoon zo te heten, ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat River van mijn vriendinnetje Thomas of Bas zou heten!

 8. 7 juli 2014 / 10:34

  Ik vind Skyler helemaal geen rare naam, ik ben er ook helemaal aan gewend! Zo leuk om te zien dat het echt een mannetje is geworden, helemaal baby af 🙂 de kleding die je hem aan geeft vind ik ook helemaal geweldig!

 9. Sharine
  7 juli 2014 / 10:48

  Jeetje wat gaat het tocht hard met Skyler! En wat is het toch een rap ventje zeg met het zitten, kruipen en staan (althans dat zag ik gisteren op Instagram ;-)!
  Ik ga het super leuke ideetje van de ABC-tag gebruiken voor mijn eigen dochtertje van 7 maanden, vind het een erg leuk idee om wat mijlpalen en leuke ervaringen in te kunnen schrijven en zo te bewaren voor haar! Geniet van je mannetje!

 10. Renée
  7 juli 2014 / 15:16

  Hey, normaal reageer ik nooit, maar ik las het stukje over de aap. Ik heb er hier nog een liggen die niet word gebruikt, precies dezelfde geloof ik. Als je de verzendkosten wil vergoeden dan stuur ik hem naar je op. Liefs

 11. Lisette
  7 juli 2014 / 15:19

  Super leuk om te lezen! En wat doet Skyler het goed, snel met kruipen/staan! Knap hoor!
  En mbt de tandjes: hier een moppie van bijna 11 maanden en nog geen tand te bekennen haha. Ik had zelf ook pas na mijn 1 jaar tanden, en dat is ook goed gekomen 😉

 12. 7 juli 2014 / 17:27

  Leuke manier om zo een update te geven. Als ik zo de foto van hem zie dan is het baby er echt. Ze worden.(te) snel.groot.

 13. EVI
  7 juli 2014 / 20:53

  Knap ventje is het toch!!

 14. KeepingupwithAngela
  8 juli 2014 / 11:32

  super leuk gedaan !!
  weer wat inspiratie 🙂

Secured By miniOrange