(~215 B)
Skyler alweer vijf maanden

Skyler alweer vijf maanden

Hoera! Skyler is vandaag alweer vijf maanden. Wow, vijf! Ik hoorde van iedereen om me heen dat het ontzettend snel zou gaan en dat is écht waar. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik opgenomen werd met gebroken vliezen en dat ik de volgende ochtend mijn weeën aan het weg puffen was. En nu zit er alweer een klein mannetje van bijna een half jaar naast me in de kinderstoel. Ik heb weer een hoop leuks te vertellen dus hierbij weer een nieuw persoonlijk artikeltje.

In een vorig stuk vertelde ik jullie over de verschillende sprongetjes in het eerste levensjaar van een baby. Skyler zat in de sprong van 4.5 maand en was werkelijk een draak in huis. Ik was continu met hem in de weer en wist gewoon niet wat ik met hem aan moest. Maar het was het allemaal waard, want zoals altijd kwam hij groter uit een sprong dan daarvoor. Hij heeft een grote verandering doorgemaakt en daar ben ik maar al te blij mee; hij kan zichzelf nu wat beter vermaken. Yes! Eerst was hij na een kwartiertje wel weer klaar met een activiteit maar nu vindt hij het vaak heerlijk om op zijn speelkleed te woelen en draaien of om in zijn box met wat knuffeltjes te spelen. Bovendien is hij dol op boekjes en wil hij alles voelen en proeven. Hij heeft een ritme gevonden en daar ben ik maar al te blij mee. Het eten, slapen en spelen begint regelmatiger te worden waardoor ik ook meer dingetjes kan doen thuis zonder continu met hem in de weer te zijn. Ook rolde hij zich van de week voor het eerst om! Skyler is dan echt aan het vechten op zijn kleed maar van rug naar buik lukt hem af en toe prima. De eerste keer was een beetje onwerkelijk. Ik had hem op zijn rug gelegd en ging naar de keuken om eten te maken. Toen ik terug kwam lag hij op zijn buik. Huh? Had ik hem zo neergelegd? Op een gegeven moment ga je aan jezelf twijfelen maar ik moest toch echt concluderen dat hij zichzelf had omgerold. Ik leg hem namelijk niet snel op zijn buik. Een enorme vooruitgang, dus. Een sprong is altijd even een lastige periode maar je weet dat daar iets goeds uit gaat voortkomen. En dat is altijd erg leuk en fijn!

2014-04-01 10.15.51Met slapen gaan we kleine sprongen vooruit. Héle kleine sprongen. Overdag gaat hij nu voor zijn dutjes naar zijn eigen bed. Terwijl hij eerst bij mij, in de box of op de bank wilde slapen weet hij nu goed aan te geven dat het tijd is om naar zijn bedje te gaan. Hij ligt dan heerlijk rustig te slapen. De ene keer is dat een slaapje van een half uur, maar het kan ook wel eens anderhalf uur zijn. Tijdens deze slaapjes kan ik mooi even goed aan het werk. Het is dan helemaal stil in huis en ik geniet echt optimaal van die rustmomentjes. Fijn dat dat nu gelukt is, aangezien het voor hem ook beter slapen is in zijn eigen kamer. Hij slaapt ook wat langer en vaster dus komt echt meer aan zijn rust toe.

’s Nachts is nog steeds een gevecht. Terwijl ik hem eerst altijd bij me had in bed, leg ik hem nu steeds na zijn laatste voeding in zijn eigen bed. Hij valt dan als een blok in slaap en dat belooft steeds iets goeds voor de nacht. Twee keer is het goed gegaan; hij sliep toen tot drie en vier uur. Zonder wakker te worden en zonder te huilen. Helaas is het de andere keren na zo’n twee uurtjes raak. Skyler wordt schreeuwend wakker en hij is dan voor geen mogelijkheid stil te krijgen. Ik hou het lang vol: speentje erin, aai over zijn hoofdje en weer weg. Maar als ik dit vaak heb gedaan en hij helemaal over zijn toeren is dat hij naar adem hapt en begint te spugen, dan pak ik hem er toch uit. Soms geef ik hem dan een flesje; een andere keer wil hij gewoon bij me liggen en valt als een blok weer in slaap. De uren daarna zijn onrustig en worden we ieder uur wel wakker. Hij huilt dan een keer en slaapt direct weer verder. Ik dus niet. Ik ben dan weer klaarwakker en heb hierdoor korte, onrustige nachten. Omdat ik overdag werk en niet zo iemand ben die continu gaat slapen als de baby ook slaapt, kan ik dus wel zeggen dat het enorm vermoeiend is allemaal. Maar we blijven volhouden! Terwijl hij eerst helemaal niet in zijn eigen bed wilde, slaapt hij nu overdag en het begin van de avond al zonder problemen. We komen er wel!

Qua eten zitten we nog steeds op iedere drie uur een flesje. Ik heb geprobeerd om meer te geven zodat het naar iedere vier uur kan, maar hij krijgt dat gewoon niet op en begint te spugen. Alleen ’s avonds krijgt hij een beetje meer in zijn fles in de hoop dat hij iets langer kan slapen. Ook gaven we Skyler een paar avonden pap in zijn flesje, maar dit vond ik geen succes. Skyler werd onrustiger en ik had het idee dat het behoorlijk zwaar voor hem was. Sinds zijn geboorte heeft hij al gevoelige darmen en kampt hij vaak met krampjes. De pap staat dus weer even op een laag pitje. Hetzelfde met de potjes, trouwens. Raymond en ik hebben er een paar gekocht om te testen maar achteraf vond ik het toch nog iets te vroeg. Deze week willen we het toch misschien gaan proberen. Ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.

2014-04-05 12.35.52Voor de rest merk ik dat Skyler zijn eigen willetje begint te krijgen. Hij heeft zo de voorkeur voor bepaald speelgoed en een paar knuffels en wil vooral veel rechtop zitten. Met een paar kussens gaat dat goed. Hij mag dan af en toe een filmpje kijken op de iPad en wordt helemaal wild als Woezel & Pip of Mickey Mouse op staan. Heerlijk om te zien hoe hij daar helemaal in op gaat. Daarnaast ontdekt hij alles met zijn mond en verdwijnt alles naar binnen. Zelfs zijn eigen tenen. In de kinderwagen ligt hij het liefst met de kap open om alles te zien dus volgende maand gaat de andere bak erop waardoor hij meer zit en dus ook meer kan zien. Het is een nieuwsgierig en eigenwijs mannetje. Dit weekend zijn we naar de bibliotheek geweest en heb ik hem ingeschreven voor Boekstart. Ik kan dan af en toe met hem boekjes kijken en dat vond hij afgelopen zaterdag fantastisch. Stoffen boekjes van Muis en Nijntje vindt hij erg leuk en hij vermaakt zich daar goed mee. Bovendien luistert hij aandacht als ik er verhaaltjes bij vertel. Ik ben zeker van plan om wat vaker langs te gaan zodat het gewoon een leuk momentje samen wordt.

Als laatste hebben we hem dit weekend voor het eerst in zijn nieuwe kinderstoel gezet. Ik ga jullie er later meer over vertellen maar laten we het erop houden dat hij zich koning voelde. Heerlijk om te zien hoe hij zich ontwikkelt en hoe groot hij wordt. Volgende maand weer naar het consultatiebureau. Ik ben zo benieuwd hoe hij gegroeid is!

2014-03-31 17.18.59

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 1. Kim
  6 april 2014 / 15:05

  Die laatste foto in combinatie met dat shirtje: fantastisch! Wat een heerlijk ventje!

 2. 6 april 2014 / 15:46

  Wat leuk om een update te lezen, wat fijn dat hij zo ontwikkeld en het leuke vind ik dat je steeds meer kunt met deze leeftijd en dat ze zoveel meer al contact maken enzo 🙂 de tijd vliegt echt als een speer zo snel inderdaad

 3. 6 april 2014 / 16:04

  Je ziet hem gewoon groeien op de foto,s! Wat kijkt hij toch heerlijk open en vrolijk de wereld in. Fijn dat hij zichzelf steeds beter vermaakt. Voor de nachten, heb jij toevallig een slaapzakje voor hem of het bedje al eens verplaatst?

 4. 6 april 2014 / 16:06

  Het word echt al een heel mannetje zeg. Geweldig om te zien hoe hij groeit.

 5. Stien
  6 april 2014 / 17:16

  Zo lief dat Skyler die kaart zelf vasthoud!! Stoer ventje! De nachten komen wel goed!

 6. Roos
  6 april 2014 / 18:09

  Wat fijn dat hij zich zo goed ontwikkelt. Hou vol, het komt allemaal echt goed! Ik vond zelf vroeger een staafmixer ideaal, als je een bijv. een keer wortelen eet, kun je hem ook een paar hapjes geven, om te kijken hoe het bevalt. Mijn jongste had vroeger ook problemen met doorslapen en ik heb op een gegeven moment de babyfoon uit gezet, zodat ik zelf niet bij elk huiltje wakker werd. Ik had dit misschien bij de eerste niet gedurfd, bang dat er iets zou gebeuren en ik het niet zou horen, maar de jongste was de derde en ik wist inmiddels dat als hij echt huilde ik ook zonder babyfoon wel wakker werd.

 7. Ingrid
  6 april 2014 / 20:23

  Jeetje…5 maanden alweer! Ik weet nog goed dat ik op de wc zat vlak voordat ik naar Nederland zou vliegen toen ik las dat je die ochtend was bevallen. Wat wordt het een heerlijk groot mannetje!

 8. 6 april 2014 / 20:36

  Wat groeit Skyler enorm en wat vliegt de tijd! Fijn dat hij zo goed vooruit gaat, al zijn het soms echt kleine stapjes! Elk stapje vooruit is er weer 1

 9. 6 april 2014 / 22:11

  Oh dat slapen! Ik las het net hardop tegen manlief: we waren alweer vergeten hoe dat ging bij Olivia 😉 “Nee, we halen haar er niet uit, gewoon praten, stil blijven liggen, niet toegeven.” Zucht. En dan weer een halfuur over haar wang wrijven door de spijlen vh bedje, in een moeilijke houding en zonder deken over je heen (koud in oktober/november haha). Vermoeiend! Helaas zijn de nachten hier absoluut nog niet wat ze moeten zijn, dus ik herken je vermoeidheid wel. Ooit wordt het beter. Ooit.

 10. 6 april 2014 / 23:43

  Enneh.. waar is het nice to meet you shirtje van? 🙂

 11. 7 april 2014 / 13:08

  Gaat snel zeg.. kan me nog wel herinneren dat ik op je blog las dat je bevallen was en nu is hij alweer 5 maanden! Heerlijk jong heb je en je doet het super goed hoor als mama!

 12. 7 april 2014 / 15:51

  Goh, Skyler wordt echt groot zeg! Niet te geloven hoe zo’n kind groeit op enkele weken tijd…

 13. joy
  14 april 2014 / 11:27

  Jeetje vijf maanden alweer, wat gaat het hard he. Mijn jongste is nu 4 maanden maar het voelt als 4 weken! Snap je vermoeidheid wel hoor. Ik heb wat dat betreft met beide kinderen veel geluk gehad, zowel de jongste als de oudst sliepen na een paar weken al door, in eigen bed.

Secured By miniOrange