(~215 B)
Mijn verloskundige

Mijn verloskundige

Tsjah. Na mijn moeder, mijn vriend, Mika én de kraamhulp mag natuurlijk de verloskundige ook niet ontbreken op Mommy To Be. Hieronder Karlijn aan het woord, die me vrijwel de hele zwangerschap goed heeft begeleid. Juist door zulke lieve en enthousiaste mensen kan ik terugkijken op een fantastische eerste zwangerschap. Ik had het me niet beter kunnen wensen allemaal!

Door Karlijn.

‘Ik leerde Shirley kennen toen ze 12 weken zwanger was. Ik dacht meteen: wat een leuke, hippe meid! We hadden direct een klik. In de loop van haar zwangerschap zag ik Shirley in verschillende stadia. Zij was een van die zwangeren waarbij meestal alles heel goed ging; weinig klachten en als die er al waren, voelde deze als “hoort erbij”. Daardoor spraken we ook over andere zaken zoals haar werk, haar passies. Dit is precies het stuk wat mijn werk als verloskundige zo ontzettend leuk maakt. Je leert een zwangere en haar partner kennen en ziet ze als het ware groeien in hun toekomstige ouderschap. Met alle daarbij behorende vragen, praktische zaken en keuzes.
Hoe leuk is het dan dat je het eindresultaat mag ontmoeten: Skyler! 
Wat een droppie… Omdat ik sinds 1,5 jaar ook moeder ben geworden van een zoon kan ik me nog beter inleven in de verandering die de geboorte van een kind teweeg brengt. 

Shirley haar vliezen braken toen een collega dienst had. De dag erna had ik spreekuur. Direct toen ik klaar was ging ik Shirley en Raymond bezoeken in het Slotervaart Ziekenhuis. Ik liep naar de kraamafdeling waar ik Shirley dacht te treffen met de baby nog in haar buik. Maar wat bleek: ze was enkele uren daarvoor al heel vlot bevallen van hun kleine man. Vervolgens liep ik naar de couveuse afdeling, waar ik Shirley, Raymond en kleine Skyler aantrof. Nog helemaal verrast van de vroege aankondiging van Skyler (ook al had Shirley altijd al een voorgevoel) ontmoette ik hen gedrieën. Wat een mooi moment. Ze waren zo gelukkig met zijn komst.

Omdat Shirley prematuur gebroken vliezen had, werd ze helaas medisch en was ik er niet bij toen Skyler geboren werd. Ze was gelukkig wel in hele goede handen in het Slotervaart Ziekenhuis. Skyler lag daar in een open couveuse. Heel toevallig in hetzelfde bedje als mijn premature zoon, 1,5 jaar daarvoor.

Skyler had wat moeite met zijn suikerspiegel, dus ter ondersteuning werd hij goed geobserveerd. We bespraken de bevalling, welke nog niet helemaal te bevatten was voor Shirley. 
Vol adrenaline, wat geheel normaal is voor pas bevallen ouders, hebben we het over het verloop van de afgelopen 24 uur gehad. Het volgende moment waarin ik de kersverse ouders zag was op dag 5 van het kraambed. Samen thuis, zo snel al! En het ging (eigenlijk zoals de hele zwangerschap en bevalling) heel goed met hen. We bespraken de voedingen, controles en hoe het verder met hen ging. Ik nam afscheid met de wetenschap dat ik Shirley die week niet meer zou zien, omdat ik enkele dagen geen dienst meer zou hebben. We hebben toen afgesproken dat we elkaar op de nacontrole weer zouden zien, ter afsluiting van de begeleiding. 

Waar mijn intensieve werk meestal grotendeels ophoudt 8 dagen na de bevalling, is daar gelukkig de website: mommytobe.nl! Hierdoor kan ik Shirley, Raymond en Skyler blijven volgen en dit ga ik dan ook zeker doen!

Lieve Shirley en Raymond, ik heb jullie leren kennen als zeer lieve, betrokken en bevlogen ouders. Skyler heeft geboft met jullie en andersom. Het ga jullie goed. Jullie zijn een prachtig gezin en door mensen zoals jullie wil ik iedere dag weer aan het werk als verloskundige.

Lieve groet,

Karlijn Janssen 
Verloskunde in West
Amsterdam.’

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 1. 20 november 2013 / 08:17

  Wat ontzettend leuk dat jij als verloskundige ook de keuze hebt gemaakt om wat voor mommy to be te schrijven! Heel erg leuk geschreven verhaal waar de passie voor je werk vanaf spat! 🙂

 2. 20 november 2013 / 08:39

  Wat een super leuk stuk! Ik hoop toch ook echt mama te worden (over een paar jaar!) als ik dit allemaal zo lees van iedereen. En Skyler, wat een plaatje is het ook!

 3. 20 november 2013 / 09:46

  Wat ontzettend leuk om vanuit alle ooghoeken verhalen te lezen. En je verloskundige komt over als een lieve, gezellige vrouw 🙂

 4. Rachelle
  20 november 2013 / 11:30

  Wat leuk om te lezen! 🙂
  Klinkt als een hele lieve verloskundige!

 5. 20 november 2013 / 11:55

  Wat ontzettend lief zeg! zo leuk dat jullie dit ook later dan weer terug kunnen lezen!

 6. Sarah
  20 november 2013 / 12:10

  Super om te lezen. In je introductie vertel je over een stukje dat Mika heeft geschreven. Heb ik die gemist?

 7. 20 november 2013 / 12:27

  Heel leuk om te lezen! Fijn dat je iedereen aan het woord laat.

 8. Jenny
  20 november 2013 / 14:25

  Wat leuk om dit te lezen! Ben ook best benieuwd naar hoe de papa van Skyler alles ervaren heeft, komt daar ook nog een stukje van/over ?

  • Shirley
   Auteur
   20 november 2013 / 15:49

   Ja, gaat hij nog doen! 🙂

   • Jenny
    20 november 2013 / 16:08

    Leuk! Ben heel benieuwd 🙂

 9. Lau
  21 november 2013 / 02:50

  Leuk stukje! En wat een mooie vrouw. En, een beetje laat, maar nog ontzettend gefeliciteerd met de geboorte van Skyler! Komt er ook nog wat van Mika online? 😀

 10. 21 november 2013 / 03:47

  Leuk geschreven! Altijd fijn als er een klik is met de verloskundige. Ik heb er in totaal drie en ben echt blij met hun alle drie. Stiekem wel benieuwd en een lichte voorkeur voor wie er bij de bevalling zal zijn. We zullen het zien. Skyler is gewoon al twee weken! Wauw! Is echt snel gegaan.

 11. 21 november 2013 / 11:11

  Wat ontzettend leuk om te lezen <3. Mijn moeder is ook verloskundige dus ik hoor vaker de verhalen van haar kant (of in ieder geval, de grove lijnen van hoe de begeleiding er uit ziet), maar het is ook ontzettend leuk om dat eens van een ander te horen!

Secured By miniOrange