(~215 B)
Lieve Skyler…

Lieve Skyler…

Lieve Skyler,

Toen je nog in mijn buik zat noemde ik je Puck en schreef ik een brief aan je. Ik vertelde daarin over de zwangerschap en mijn verwachtingen van het moederschap. Ik was open over mijn twijfels en onzekerheden en probeerde je te vertellen wat je voor me betekent. En nu, een paar maanden later, lig je in mijn armen te slapen. Ik heb je net de fles gegeven en omdat je al de hele dag last hebt van buikkrampjes, blijf je nog even lekker bij me liggen. Ik kijk naar jou en je lieve koppie. Naar de gezichtsuitdrukkingen die je hebt, naar je haartjes en naar je kleine vingers en tenen. Ik krijg overal kippenvel en de tranen springen in mijn ogen. Stiekem geloof ik het gewoon nog niet. Dat je er bent, dat je hier blijft en dat je van mij bent.

De bevalling kwam uit het niets. Zo zit je te werken en zo breken opeens je vliezen en moet je het ziekenhuis in. Een paar uur later ben je geboren. Omdat het zo ontzettend snel is gegaan duurde het even voordat ik besefte wat er gebeurd was. Ik lag een beetje dromerig in het bed, informeerde iedereen over de bevalling en ondertussen werd jij, samen met papa, naar de couveuse gebracht. Alles ging op de automatische piloot. Alsof ik wekelijks een kind op de wereld zet en er voor de rest niks bij voel. Het besef kwam ’s avonds pas. Toen je papa naar huis was en ik lekker een uur met je heb doorgebracht. Je lag op mijn borst en samen vielen we in slaap. Het voelde zo ontzettend vertrouwd en zo eigen. Alles viel op zijn plek: jij hoort hier op de wereld. Hier bij je papa en bij mij.

Momenteel zijn we alweer twee weken verder. Twee weken waarin ik je heb leren kennen. Ik voed je, ik verschoon je, ik lig met je in bed, ik troost je en ik knuffel met je. Ik doe het alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Als de wekker ’s nachts gaat of als ik wakker word van je gesabbel op je handjes sta ik bijna fluitend op. Ik doe alles met heel veel plezier; of het nu overdag of midden in de nacht is. Het is heel natuurlijk om me over mijn eigen slaap heen te zetten en te zorgen voor je. Je brengt een ander soort energie bij me naar boven. Alsof ik de hele wereld aan kan. Alles eromheen is niet meer belangrijk. Iedere keer krijg ik weer tranen in mijn ogen als ik je vredig zie slapen. Mijn leven draaide de afgelopen twee weken om jou en de komende jaren zal dat niet veel anders zijn. Ik kan me geen mooiere functie in het leven wensen dan voor jou zorgen.

Lieve Skyler. Ik vertrouw op mijn gevoel en probeer te doen wat juist is. Ik twijfel enorm over alles, weet niet zo goed wat ik allemaal doe en tegelijkertijd voelt het juist heel vanzelfsprekend. Het moederinstinct is gelijk met jou ter wereld gekomen en zolang ik mijn gevoel volg en jij goed eet, plast, poept, groeit en vrolijk in de rondte kijkt, komt het vast helemaal goed. Ik beloof je dat ik er alles aan zal doen om je een goed leven te geven. Om te zorgen dat je niks tekort komt en dat je opgroeit tot een sterke persoonlijkheid. Je vertrouwt me zoals niemand anders en nu is het aan mij om te zorgen dat het je aan niets zal ontbreken. Dit alles zal gebeuren met vallen en opstaan want ook ik moet nog een hoop leren. Maar samen komen we er wel. Met zijn drietjes, samen met papa, vormen we een goed team. Vanaf dag 1 voelt dat al perfect en als we zo doorgaan zoals we nu doen, weet ik zeker dat alles goed komt.

Je bent hier, je blijft hier en je bent van mij. Hoe onwerkelijk dat ook nog steeds is; het is het mooiste gevoel wat ik ooit heb gevoeld. Het mooiste cadeau wat ik ooit heb gekregen. Ik beloof je dat ik de beste mama zal zijn die je je maar kunt wensen. Je bent een prachtig kereltje. Lieve Skyler, ik hou van je.

X

image

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties

 1. 21 november 2013 / 08:14

  Wat een ontroerend mooie brief aan Skyler! Zo oprecht en lief! Je eerlijkheid over de onzekerheid, heel mooi om te lezen. Ik herken me precies in je verhaal, de onvoorwaardelijke liefde voor je kleintje en de wens om haar het allerbeste te bieden 🙂 mama liefde is het beste gevoel van de wereld 🙂

 2. judith
  21 november 2013 / 08:56

  Wat een mooie brief.. Prachtig!

 3. 21 november 2013 / 08:58

  Wat een prachtig verhaal over Skyler! Wat lijkt het moederschap me toch enorm mooi.. Ik hoop het op een dag echt mee te mogen maken, want het gevoel dat je omschrijft geeft me vanbinnen al een heel warm gevoel! Het is mooi om te zien hoe goed je over gevoel kunt schrijven Shirley

 4. 21 november 2013 / 08:59

  Wat een mooie brief vol liefde. Skyler mag blij zijn met zo’n lieve, oprechte mama! x

 5. Renee
  21 november 2013 / 09:04

  Wauw! Net m’n mascara opgedaan en dat zit nu dus op m’n kin. Prachtig geschreven. Zo oprecht en mooi..

 6. 21 november 2013 / 09:43

  Mooi om te lezen meid! Heerlijk hé om moeder te zijn. Ik geniet elke dag zoveel van ons dochtertje. Echt geweldig gewoon 🙂

 7. 21 november 2013 / 10:03

  Wauw, mooi om te lezen. Ook al heb je zelf veel twijfels, ik weet zeker dat je allemaal ontzettend goed doet!

 8. Annemarie
  21 november 2013 / 10:45

  Aj, slecht idee om dit onder werktijd te lezen. Met zelf nog een paar weekjes te gaan komen dit soort mooie teksten dubbel aan. Met tranen in mijn ogen zeg ik nog een keer: gefeliciteerd met je prachtige zoon en je gezin. Vanaf een afstandje denk ik dat je het super doet!

 9. 21 november 2013 / 10:48

  Mooi geschreven en mooie foto’s…Echt een fotogeniek mannetje hoor 😉

 10. 21 november 2013 / 11:21

  Wat een ontzettend mooie brief Shirley <3. Ik heb het met tranen in mijn ogen gelezen. Ik vind het prachtig dat je dit soort dingen deelt en schrijft. Ik weet nog goed dat mijn moeder in de eerste weken (of maanden, weet ik niet meer zo goed) ook een dagboekje bij heeft gehouden, en dat is echt ontzettend mooi om te lezen. Hopelijk denkt Skyler daar over een aantal jaar hetzelfde over <3!

 11. pascale
  21 november 2013 / 11:29

  Wat een mooi stukje weer.
  Ik weet zeker dat Skyler de liefste vader en moeder heeft die hij zich maar kan wensen.
  Liefde in overvloed, De twijfels verdwijnen vanzelf.
  Ga uit van je eigen gevoel, dat is vaak het beste wat je kunt doen.
  Skyler zal opgroeien als een prachtig tevreden mannetje.
  Ook ik als oma ben al verliefd op dat kleine dappere mannetje’
  Hij is nu al mijn allergrootste vriend.
  Lieve Skyler, ik hou van je, Knuffel van je Oma .
  XX

 12. Amber
  21 november 2013 / 12:20

  Heel lief mooi en ontroerend stukje

  X

 13. Isis
  21 november 2013 / 14:08

  De tranen spatten in mijn ogen, wat een warme brief aan Skyler. Skyler zal later, als hij dit leest, enorm trots zijn op zijn mama! Ook ik schrijf briefjes aan mijn kinderen, 1,5 jaar en 3 maanden…en het ontroert me als ik ze herlees.

  Geniet van je wondertje, van alles wat je toekomt momenteel en meid, twijfel niet. Je bent een topper, dat zie ik zo.

 14. 21 november 2013 / 15:29

  Heel mooi! Moet er gewoon van huilen, prachtig!

 15. Lara
  21 november 2013 / 16:56

  Het enige wat ik kan zeggen is : echte liefde <3

 16. 21 november 2013 / 17:07

  Wat een ontzettend lief stukje. Blijf genieten van het moederschap en jullie mannetje!

 17. Nadia
  21 november 2013 / 17:47

  Ach, wat een mooi stukje. 🙂

 18. 21 november 2013 / 17:51

  Kippenvel en klapperende eierstokken hier, haha. Mooi geschreven meis!

 19. 21 november 2013 / 18:00

  Wat een prachtige brief! Ik vind het heerlijk dat je zo open bent in alles! Dat bewonder ik en waardeer ik ook zo erg aan mommytobe. Ondanks dat ik de komende jaren nog niet bezig ben met kinderen krijgen (zie al genoeg kindjes op mijn werk hihi), vind ik het heerlijk om te lezen en wie weet steek ik er ook nog wat van op, voor over een paar jaar 😉

 20. 21 november 2013 / 18:26

  De tranen staan in mijn ogen. Wat mooi geschreven!

 21. xPucex
  21 november 2013 / 21:37

  Sorry… De tranen stromen me hiervan over de wangen..

 22. Sanne
  22 november 2013 / 00:14

  Aah wat lief! Heel erg ontroerend en mooi geschreven!

 23. 22 november 2013 / 01:09

  Wowww echt super mooi en onroerend! Echt vanuit je hart gesproken; knap! Ook hier kippenvel! Geniet van je mooie kleintje!

 24. 22 november 2013 / 18:08

  Ooooh wat mooi, Shirley! Ik denk dat Skyler heel veel geluk heeft met jou als z’n lieve mama!

  xoxo,
  Rowan

Secured By miniOrange