(~215 B)
De kaart waarvan ik dacht dat ‘ie nooit zou komen…

De kaart waarvan ik dacht dat ‘ie nooit zou komen…

‘Ademt hij nog? Even kijken.’
‘Heb ik hem goed toegedekt? Even kijken.’
‘Beweegt hij nog wel? Even kijken.’
‘Huh, het is al 04:00 uur en ik hoor hem nog niet. Even kijken.’
‘Hoe laat is het? Hij huilt. O, het is al 06:40 uur. Tijd voor een fles!’

Alhoewel ik nog niet echt heb doorgeslapen, continu op de klok aan het kijken was en me steeds zat te bedenken of ik hem écht niet heb gehoord, heeft Skyler er wél een goede nacht op zitten. Een héle goede, om precies te zijn. Het is de eerste nacht dat hij doorsliep. Zonder hysterie, zonder huilen en zonder bij mij te liggen. In zijn eigen bed, van 23:00 uur tot 06:40 uur. Hoera! Vol trots haalde ik hem uit bed om hem de fles te geven, om hem vervolgens lekker bij me te nemen en nog twee uurtjes samen verder te slapen.

Wat was het antwoord vannacht waardoor hij de volledige nacht lekker kon gaan slapen? Ik weet het niet. Het maakt voor nu ook even niet uit. De lamp stond aan, de vollere fles werd gegeven, de medicijnen zijn er goed in gebleven, ik dekte hem heerlijk strak toe met zijn aapje en een doekje van mij en hij viel zonder enige problemen in slaap. Rond vieren hoorde ik alleen wat gemopper en toen ik in zijn kamertje keek, zag ik dat hij zichzelf bloot getrapt had. Ik dekte hem weer goed toe en hij sliep zonder enige protest idoor. Ik hoefde niet met hem heen en weer te lopen, ik hoefde hem niet te troosten en ik hoefde hem niet bij me te nemen. Toedekken, een kus geven en doorslapen. Precies zoals het hoort. Gaat dit het begin zijn van iets heel erg goeds?

Gaan de medicijnen werken? De arts denkt van wel aangezien hij overdag toch aanzienlijk minder spuugt. Is het toch de grote lamp die aanstaat in plaats van een klein nachtlampje? Ik denk het ook. Hij wordt namelijk rustig als ik hem uit bed haal en met hem lichtjes ga kijken als hij overstuur is. Is het de vollere fles? Ook dat speelt absoluut een rol. Hij heeft een betere bodem om de nacht door te halen en is daardoor, denk ik, een stuk rustiger. Hierdoor kan hij ook sneller vanzelf weer in slaap vallen. Ik denk daarom dat we de juiste combinatie voor nu gevonden hebben. Vanavond probeer ik nog even de slaapzak om te kijken of dat nog iets helpt tegen het bloot trappen en voor nu duimen we heel erg dat er veel goede nachten gaan volgen. Na een tijd is het dan een kwestie van dingen weglaten om te kijken of het misschien niet een combinatie van bovenstaande dingen is, maar slechts één ding daarvan. Maar zover zijn we nog niet! Het is slechts een eerste doorslaapnacht maar voor ons een gigantische sprong vooruit. Ik ben trots en duim voor meer van dit soort stabiele nachten!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties

 1. Emma
  7 mei 2014 / 12:33

  Wat super om dit te lezen! Ik hoop voor jullie allemaal dat dit doorzet 🙂

 2. Simone
  7 mei 2014 / 12:38

  Super!!!! Ik hoop op heel veel goede nachten voor jullie 🙂

 3. 7 mei 2014 / 12:47

  Zo fijn!!! Het is trouwens een ‘algemeen gegeven’ dat kindjes rustig worden van lampjes kijken. Het zijn nieuwe prikkels (en werken technisch gezien dus averechts tegen daarna weer verder slapen) en die leiden af vh andere (bijv. huilen). Zelf ben ik geen fan van een lampje in de kamer en een grotere al helemaal niet, maar nu het lijkt te werken bij Skyler: lekker doen! Hopelijk slaapt hij met een slaapzak vannacht ook weer heerlijk. En durf jij ook een beetje door te slapen dan 😉 Ik ben jaloers hihi. Die nachten van 23 tot 6/half 7 heb ik helaas ook maar maximaal 2x per week. De rest spookt (klaarwakker en vrolijk, maar niet beseffen dat het midden in de nacht is) Olivia een uur lang rond half vier 😉

 4. Amarens
  7 mei 2014 / 12:50

  Wauw, super. Hartstikke fijn! Wat een topper die Skyler!

 5. 7 mei 2014 / 13:06

  Wat fijn dat deze nacht er eindelijk is, hopelijk blijft dit ook zo. Wat een knapperd is Skyler!

 6. Stien
  7 mei 2014 / 13:07

  Echt super! ZO fijn ook voor jullie om overdag wat meer energie te hebben. Wat een topventje die lieve Skyler!

 7. Alida
  7 mei 2014 / 13:14

  Wat ontzettend fijn zeg! Heerlijk 🙂

 8. 7 mei 2014 / 13:21

  Wat super om te lezen. Fijn voor jullie. Ik hoop echt dat het doorzet.

 9. 7 mei 2014 / 13:22

  Yeaaahh blij voor jullie..
  Hopelijk het begin van alleen maar goede nachten…

 10. Jackie
  7 mei 2014 / 13:28

  Wat een geweldig nieuws! Heel fijn voor jullie Shirley. 🙂

 11. 7 mei 2014 / 13:44

  Super fijn dat hij de nacht heeft doorgeslapen! Hopelijk zijn jullie heel dicht bij de goede oplossing en gaat dit voortaan werken. 😀 Die ene nacht is in ieder geval geslaagd.

 12. Lilian
  7 mei 2014 / 13:44

  Wat heerlijk! Op naar volgende nachten, hoe fijn was deze nacht!!

 13. Lisette
  7 mei 2014 / 14:14

  Yes!! Super goed van Skyler! En wat fijn voor jou & je vriend.

 14. 7 mei 2014 / 14:29

  Oh wat fijn! Ik ben zo blij voor jou en Skyler. Hopelijk gaat hij deze trend voortzetten. Een goede nachtrust scheelt zoveel!

 15. Janine
  7 mei 2014 / 15:29

  Ik ben blij voor je, super! Haha, ik zou nu meteen willen weten waar het aan ligt, beginnend met de grote lamp uit laten. 😛 Maar doe wat jij denkt dat goed is!

  Wat vond de kinderarts van de ideeën van de osteopaat?

  • Shirley
   Auteur
   7 mei 2014 / 15:42

   Absurd. Haha. Zowel de kinderarts van het Slotervaart als de kinderarts bij het consultatiebureau. Toen ik het gisteren bij het consultatiebureau erover had ging ze opnieuw luisteren. Zijn longen klinken helemaal schoon en een ‘bol buikje vanwege de spanning’ is de grootste onzin want bijna alle baby’s hebben een bol buikje… Nu weet ik dat deze twee wijzen niet met elkaar gaan maar het feit dat de arts geluisterd heeft en beiden het verhaal ontkrachten, plus jouw onderbouwing én het feit dat de osteopaat slechts gevoeld heeft, was voor mij toch iets meer waard. De afspraak voor vandaag heb ik dus gecanceld 🙂 Voor nu hoop ik nog even op wat goede nachten met al deze drie dingen en zodra dat goed gaat, ga ik beginnen met de lamp uitdoen. Dan kijken wat er gebeurt!

   • Janine
    10 mei 2014 / 19:47

    Nog even hier teruggekomen om te kijken of je gereageerd had. Ik had eigenlijk niet anders verwacht, maar was toch benieuwd! 🙂 Het begin is er, nu zo doorgaan!

 16. Niki
  7 mei 2014 / 15:45

  Yessss! Wat een mijlpaal! Hopelijk volgen er nog heel veel goede nachten, ik duim voor jullie!

 17. Ingrid
  7 mei 2014 / 16:14

  EINDELIJK!!!! Joepie!!! Een goed begin meis x

 18. 7 mei 2014 / 17:35

  Haha, heeeeel herkenbaar de eerste zinnen van je blog. Toen mijn zoontje voor het eerst doorsliep heb ik totaal niet geslapen en dacht ik exact hetzelfde als wat jij beschrijft! Ik was soms ook bang dat hij niet meer ademde en ben wel 4x gaan kijken s nachts of alles wel goed ging. Maar dat went ook weer.
  Wat heerlijk voor jou dat hij eindelijk doorslaapt nu. Zal een bijzonder moment zijn geweest. Hopelijk blijft het zo.

 19. Merel
  7 mei 2014 / 19:36

  Wauw super! Op naar nog zo’n goede nacht. Slaap lekker 😉

 20. 7 mei 2014 / 19:51

  WOOOOHOOOOO! Ik lees dit nu pas! Wat een goed nieuws! Nu maar hopen dat jullie vannacht weer zo’n fijne nacht hebben en dat jij langzaam aan een nacht doorslapen kan wennen!

 21. 7 mei 2014 / 19:58

  Heerlijk dat hij eindelijk een nacht heeft doorgeslapen. Nu hopen dat hij het elke nacht gaat doen zodat mama ook der rust gaat krijgen.

 22. Annemarie
  7 mei 2014 / 21:04

  Ik maakte even een klein dansje. Fijn voor jullie! En wie weet dat deze nacht weer anders is maar hij kan het wel. Stoere bink!

 23. Simone
  7 mei 2014 / 21:45

  Jeuhhh!!! Ben echt superblij voor jullie. Inderdaad het begin van iets heel moois. Nu alleen zelf nog relaxt gaan slapen en vertrouwen hebben. Fijn dat je eindelijk zelf ook sinds lange tijd weer aan je rust toe komt, lijkt me ook wel hard nodig. 😉

 24. Fleur
  7 mei 2014 / 23:36

  Fijn zeg!
  Is een slaapzak niks? Dan weet je zeker dat lekker warm ligt…

 25. 13 mei 2014 / 15:36

  Wat fijn! De eerste keer was ik ook verbaasd dat het opeens half 7 was. Verwonderd sprak ik de woorden: “Ik heb vannacht geen fles gegeven!”
  Uit ervaring kan ik vertellen dat een slaapzakje fijn is. Altijd lekker warm. Evie heeft ook een klein lampje van Nijntje. Die gaat na een aantal minuten zelf weer uit. Net genoeg voor haar om in slaap te vallen. Overigens heb ik vaker gelezen dat lampjes helpen, omdat een kleintje zich dan beter kan coördineren ’s nachts.

Secured By miniOrange