(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: Dikkie Dik

Mommy’s boekenhoek: Dikkie Dik

In mijn vorige blog noemde ik hem al: Dikkie Dik. Dit is onder kleine kinderen misschien wel de bekendste poes die er is. De korte verhaaltjes van Dikkie Dik worden al jaren voorgelezen in Sesamstraat (‘’Dag Dikkie Dik’’ – ‘’Miauw’’) Mede hierdoor is deze dikke oranje poes zo enorm bekend geworden.

Je kunt dan ook alles van Dikkie Dik vinden: puzzels, knuffels, slofjes, kalenders, boekensteunen, rammelaars, servies, slingers, spelletjes, rugzakjes, speenclips, dagboeken, oppasboeken, etcetera etcetera! Ik wil het hier toch maar bij de boeken houden!

Voor de allerkleinsten zijn er de knisperboekjes, en dan ook nog met rammelaar eraan vast zodat je kindje het vast kan houden.

boekielezen 150

Dan is er Dikkie Dik gaat in bad, een plastic boekje dat mee in bad kan, inclusief een plastic Dikkie Dikje en een badeendje: dat wordt gezellig in bad!

boekielezen 147

Heel erg leuk is het Dikkie Dik reuzenzoekboek, inderdaad een reuzengroot  boek van 49 bij 32 cm, waarin je kind naar hartenlust op zoek kan gaan naar Dikkie Dik (en andere zoekopdrachtjes).

boekielezen 145

Hee wat hebben we daar, ja hoor het zijn de uitdeelboekjes! Ook van Dikkie Dik zijn er uitdeelboekjes, en wat zijn ze schattig! (Je kunt er natuurlijk stiekem een paar zelf houden!)

boekielezen 149

Tot slot een gewoon formaat boek (ja die zijn er ook nog!) met daarin mijn lievelings-Dikkie Dik-verhaal: Dikkie Dik is jarig. Dikkie Dik is morgen jarig en hij is zo zenuwachtig dat hij niet kan slapen (erg herkenbaar voor kleine kinderen!). En op zijn verjaardag is Dikkie Dik wel heel erg moe…

Veel leesplezier!

boekielezen 151

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. Shirley
  Auteur
  8 mei 2014 / 08:21

  Ik heb zelf het dubbeldikke voorleesboek, die ik hierboven als beginafbeelding heb geplaatst 😉 Erg leuk! De 3d voorkant doet het bij Skyler erg goed en ik ga eerdaags ook de dvd proberen die erbij zit! Voor de verhaaltjes is hij nog iets te klein en ongeduldig (hij kijkt meer graag om hem heen), maar plaatjes kijken doet hem af en toe goed 🙂 Merk wel dat hij echt dol is op knisperboekjes!

 2. 8 mei 2014 / 08:48

  Wij hebben Dikkie Dik gaat in bad. Het zijn leuke plaatjes en mijn dochtertje is er dol op. 🙂

 3. 8 mei 2014 / 08:53

  Ah Dikkie Dik is leuk! Ik had vroeger zelf ook veel boekjes van Dikkie Dik en Dribbel 😀

 4. 8 mei 2014 / 09:20

  Jaaaa Dikkie Dik is leuk! Wij hebben er een aantal boeken van en knuffels. Echt een groot succes dat beest.

 5. 8 mei 2014 / 12:20

  Dikkie Dik blijft leuk! Nadat ik het vroeger zelf heb gelezen, heb ik er nu meerdere voor mijn zoontje. We hebben o.a. Dikkie Dik puzzelfeest. Hij is nog iets te jong om de puzzels te leggen (7 maanden) maar dat komt vanzelf.

Secured By miniOrange