(~215 B)
Opa- en omadag

Opa- en omadag

Op donderdagen is het opa- en omadag voor Denzel. Mijn vriend brengt hem ’s ochtends rond half 8 naar mijn ouders, die dan al enthousiast bij de deur staan te wachten. Weer een dag fijn samen met hun kleinzoon. Ondertussen laadt mijn vriend de spullen uit de auto. Schone kleertjes, check. Voeding, check. Kinderwagen, zodat mijn ouders bij mooi weer lekker kunnen wandelen, check. Eigenlijk is het elke keer weer een kleine volksverhuizing!

Mijn ouders hebben mijn oude kamer omgetoverd tot een mooie slaapkamer voor Denzel. De muren hebben een nieuw likje (blauwe) verf gekregen en als eyecatcher is op één van de muren STOER! geschilderd. Daarnaast zijn er de nodige accessoires aangeschaft om de kamer leuk aan te kleden. Ja, mijn ouders hebben zich flink uitgeleefd en ik weet dat onze kleine man enorm boft met zo’n mooie kamer bij opa en oma! In de kamer hebben we ons campingbedje met matras neergezet, zodat we geen twee bedjes hoefden aan te schaffen. Het campingbedje nemen we alleen mee als we hem zelf nodig hebben en anders blijft hij daar staan. Ik vind het prima gaan zo. Verder hebben we wat praktische spullen zoals een aankleedkussen en wat hydrofiele luiers voor ze aangeschaft. Die dingen kosten bijna niks en dan hoeven we die niet elke keer mee te slepen.

Via via hebben mijn ouders een box kunnen lenen. Omdat wij zo blij zijn met alle hulp hebben we hiervoor een boxkleed gekocht. En dan het speelgoed. Ha, waar zal ik beginnen? In de maanden dat ik zwanger was, hebben ze al de nodige knuffels en speelgoed aangeschaft. Ook nu betrap ik mijn ouders er nog regelmatig op dat ze weer iets nieuws hebben gekocht. Tsja, kleinkinderen worden nu eenmaal verwend, zullen we maar zeggen… Maar het overgrote deel is speelgoed dat vroeger van mijn zusje en mij is geweest. Ik heb serieus nooit geweten dat mijn moeder boven op zolder nog kratten vol met (baby)speelgoed had staan. Alles is even met een sopje afgedaan, zodat Denzel er weer mee kan spelen in de box. Ik heb natuurlijk, nieuwsgierig als ik ben, alle speeltjes bekeken en sommige herkende ik nog van de tijd dat mijn vijf jaar jongere zusje er mee speelde. Eigenlijk is het pure nostalgie en hoe leuk is dat!

Gedurende mijn werkdag krijg ik regelmatig foto’s en filmpjes doorgestuurd via de app. Ja, de donderdagen zijn ze heerlijk aan het genieten met zijn drietjes! Donderdag rijden mijn vriend en ik allebei vanuit het werk naar mijn ouders. We kunnen dan fijn aanschuiven voor het avondeten. Vaak kletsen we dan nog even bij waarna we naar huis gaan om Denzel in badje te doen. En weten jullie, die donderdag is eigenlijk een soort van traditie in mijn familie. Vroeger gingen mijn zusje en ik namelijk ook altijd naar mijn opa en oma en ook dan bleven we met de hele familie eten.

Er is alleen een klein ‘nadeel’ aan opa en oma. Ze gaan in het voorjaar en in het najaar altijd drie weken met vakantie. Iets wat ik ze natuurlijk hartstikke gun! Alleen wij hebben dan dus geen oppas. Binnenkort gaan ze ook weg en met wat gepuzzel is het gelukt om Denzel die dagen naar de kinderopvang te brengen. We maken dan gebruik van zogeheten ruildagen. Volgende keer vertel ik jullie hier meer over!

Liefs,
Niki

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 6 mei 2014 / 11:37

  Wat leuk om te lezen, geweldig om zo’n leuke opa en oma te hebben voor je kindje! Mijn ouders zijn ook heel enthousiast en hebben een babykamertje voor onze dochter dus als ze oppassen dan kan ze daar goed terecht. Wat een nadeel dat ze soms op vakantie gaan hihi

 2. Shirley
  Auteur
  6 mei 2014 / 11:46

  Mijn ouders hebben hun huis ook helemaal omgetoverd tot babywalhalla, haha. Box, kinderkamer, veel speelgoed, een kinderstoel. Crazy! Maar wel superlief en heel erg fijn voor als mijn nichtje of Skyler daar is!

 3. 6 mei 2014 / 12:03

  Dikke YAY voor de opa’s en oma’s! Fijn he zo’n oppas. Vooral als ze zo trots zijn en je op de hoogte houden van de dag. Nu de 2e op komst is, wil ik onze dochter meer naar oma brengen in het weekend. Zij vinden het geweldig met hun kleinkind.

 4. 6 mei 2014 / 12:18

  De donderdag is bij ons ook de omadag! Mijn schoonmoeder komt dan helemaal vanuit Brabant naar Utrecht rijden (1 1/4 u rijden) en is er al vaak om 8uur. Ze vindt het helemaal geweldig. Als ik en mijn vriend uit ons werk komen is er voor onze zoon van 7 maanden gezorgd, is alles gepoetst en staat het eten vaak ook nog klaar! Echt fijn thuiskomen dus. Volgens mij wil ze bijna niet meer op vakantie omdat ze haar enige kleinzoontje dan moet missen 🙂 Gelukkig hebben we voldoende backup in mijn ouders en zussen…

 5. 6 mei 2014 / 12:26

  Ah, opa’s en oma’s zijn echt de beste, altijd! Zo lief van jouw ouders dat ze dit allemaal doen zeg 🙂

 6. 6 mei 2014 / 14:01

  Heerlijk zo’n opa- en omadag en een win-win situatie voor iedereen. Hier gaat het niet anders, ik ben zo blij met de opa’s en oma’s!

 7. 6 mei 2014 / 14:15

  Ik ben ook blij met de opa’s en oma’s. Mijn ouders wonen helaas te ver weg om echt te oppassen. Mijn schoonouders passen 1 dag in de week op. Kids vinden het geweldig en opa en oma ook. Overigens zou ik niet meer dagen willen. Want dan krijg je dat opa en oma moeten gaan opvoeden. En ik vind het belangrijk dat ze opa en oma kunnen zijn. En daar mag net even iets meer dan thuis.

 8. 6 mei 2014 / 16:15

  Bij ons zullen ook de oma’s gaan oppassen en hebben wij een soortgelijk probleem: mijn ouders willen zelfs wel 2 oppasdagen, maar gaan in voor en najaar steeds 6-8 weken op reis! Waarschijnlijk willen de schoonouders in die weken wel een dagje extra oppassen, de andere dag zal mijn vriend of ik dan thuis moeten werken of vrij nemen. Maar dat zien we wel! Voor alles een oplossing

 9. 6 mei 2014 / 16:29

  Mijn ouders hebben ook zoveel babyspullen. Veel idd wat van ons is geweest ar toch ook stiekem wel veel nieuw. Jammer genoeg werken ze fulltime dus oppassen gaat niet lukken. Mijn schoonouders passen wel wekelijks op maar doen dat bij ons thuis.

 10. 17 mei 2014 / 00:51

  Wat fijn dat je zulke ouders hebt, en dat die donderdag een heerlijke traditie is geworden

Secured By miniOrange