(~215 B)




De merken hier in huis

De merken hier in huis

O, wat krijg ik ontzettend veel vragen over waar Skylers fietsje van is! Hij valt natuurlijk best vaak op op de foto’s en omdat we er zoveel plezier van hebben, vertel ik dat jullie heel graag. Maar een heel artikel over een fiets kan ik niet vullen, vandaar dat ik hem aanvul met de andere merken hier in huis. Onze favoriete rompers, luiers, melkpoeder en billencrème. Lees maar mee!

De fiets
Laat ik dan maar gelijk beginnen met de duwfiets. Skyler kreeg hem van opa en oma voor zijn verjaardag. Ik vroeg eerder al om advies en door velen werd ik naar Puky gestuurd. Deze zijn stevig en je kunt er lang plezier van hebben omdat ze goed af te bouwen zijn naar een normaal peuterfietsje. Het is uiteindelijk dit exemplaar geworden, in een limited edition kleur, helemaal zwart. De normale kleuren zijn brons en rood maar ik ben uiteindelijk erg blij met mijn all black variant. Hij duwt soepel, heeft best nog wat opbergruimte voor wat boodschapjes en Skyler zit er goed en stevig in. We wilden er per sé eentje met riempjes omdat Skyler er anders weer vanaf zou vallen of klimmen. Deze is perfect! Hij is dus ook helemaal om te bouwen tot driewielertje en hopelijk hebben we er daarom veel plezier van. Skyler vindt het in ieder geval fantastisch om met de fiets weg te gaan. Als je ook geinteresseerd bent moet je even goed zoeken op internet; de prijzen kunnen best wat schelen. Die van ons was 200 euro.

11051320_918307914857006_1800765422_n

Mijn eigen fiets en het kinderhelmpje
Ook kreeg ik nogal wat vragen over mijn eigen fiets nu deze wat vaker tevoorschijn komt. Hier lees je mijn artikel terug over de aanschaf ervan. Het is de Batavus Mambo LX, met een kinderzitje van Yepp. Het helmpje kocht ik bij de plaatselijke fietsenwinkel en is één van de kleinsten die ze op dat moment hadden. Het is een Polisport Guppy en ik zie dat ze hem onder andere bij Bol.com verkopen.

DSC_0781

11072435_918307931523671_367839781_n

Rompers
Toen Skyler nog heel erg klein was, zweerde ik bij de overslagrompers van H&M. Geen gedoe met het hoofdje en gewoon heel simpel over elkaar vast drukken. De kwaliteit is prima voor de tijd dat ze het aan hebben. Nu Skyler groter is kan alles prima over zijn hoofd en heb ik een paar favorieten. Allereerst de basic witte van Zeeman. Voor 0.99 cent heb je een basic romper die kwalitatief helemaal in orde is. Geen mouwen en daardoor ideaal onder kleding. Daarnaast vind ik de rompers van Hema ontzettend fijn en leuk. Ze blijven mooi in de was, rekken goed mee en hebben ook nog eens leuke printjes. Als laatste wil ik Primark noemen. Laatst kocht ik een set met zeven rompers en die voelen echt heel erg goed en prima! Genoeg stretch, makkelijk aan te trekken en over het algemeen vallen ze (hier) wat langer waardoor het wat lekkerder voor Skyler zit bij de drukkertjes.

Melkpoeder
Helaas is borstvoeding niet gelukt en moest ik naar de drogist voor melkpoeder. Ook prima. Na wat merken te hebben bekeken ging ik uiteindelijk voor HA (hypo-allergeen) Etos eigen merk. Hier heeft Skyler het lange tijd goed op gedaan. Helaas gingen deze pakken uit het assortiment en moest ik voor iets anders gaan. Op advies van de medewerker ging ik voor Hero Baby. Van HA zijn we overgestapt op de normale variant en sinds die tijd drinkt Skyler deze nog steeds. We zijn inmiddels beland bij nummer 4, de peutermelk. Laatst had ik niks meer staan en wilde ik nieuwe pakken halen; uitverkocht. Het was op dat moment niet leverbaar dus ik moest overstappen naar weer wat anders. Gelukkig hadden ze wel Hero Baby 4 in vanillesmaak en ook deze valt in de smaak. We wisselen de normale en vanille smaak dus met elkaar af. Maar vooralsnog dus nog steeds Hero Baby voor het avondflesje. Overdag heeft Skyler eigenlijk geen warme melk meer.

Potjes
Om nog even bij het eten te blijven. Skyler eet geen potjes meer omdat hij gewoon mee eet aan tafel, maar ik wilde het toch even noemen voor de moeders die nog wel in de potjes-fase zitten. Skyler had een sterke voorkeur voor de biologische hapjes van Albert Heijn. Zowel voor fruit als voor groenten vond hij deze het lekkerst. Ze hebben veel keuze, helemaal bij AH XL, dus ik zou ze zeker in gedachten houden. De fruithapjes met yoghurt gingen erin als koek. Daarnaast heeft Etos zelf een aantal potjes die Skyler goed te happen vond. De macaroni, het vispotje en natuurlijk alle soorten fruit. De fruithapjes blijven favoriet en soms trekken we er nog weleens eentje open om de voorraad op te maken die we nog hebben staan.

Pap
Negen van de tien keer starten we de ochtend met een bordje pap. Pap in de fles ’s avonds vond Skyler nooit zo’n succes, maar in een kommetje van Woezel en Pip in de ochtend gaat het maar al te graag naar binnen. We hebben eigenlijk altijd de pap van Bambix gehad. De muesli variant vond hij verschrikkelijk, maar momenteel hebben we de granen voor 12+ maanden. Vaak met vanillesmaak, maar soms ook gewoon de normale versie. Ik merk wel dat hij er een beetje op uitgekeken raakt (niet zo gek naar al die tijd) dus eerdaags maar eens wat anders proberen. Misschien gewoon Brinta?

Drinkbeker
Och, die verdomde tuitbekers! Alles lekt en is echt niet zo stevig als dat men zegt. We hebben er hier al veel gehad. Philips Avent, Etos, Hema, Prenatal. Die laatste twee zijn hier absoluut het beste. Die van Philips Avent sprong gelijk open als ‘ie op de grond belandde en die van Etos lekte als een malle. De gekleurde variant van Hema en Prenatal zijn fijn absoluut lekproof en goed stevig om dicht te draaien. Wij hebben er nu eentje met een clowntje, maar ook de effen gekleurde zijn prima en gewoon hetzelfde.

2015-03-18 10.11.09

Luiers
Ik vond de zoektocht naar goede luiers nog best lastig. Er is veel te koop in verschillende prijscategorieen. De eerste maanden hebben we de luiers van Etos eigen merk gekozen. De prijs was goed, de luiers voelden zacht en Skyler reageerde er goed op. Maar toen hij eenmaal naar maat 5 ging, vond ik ze minder worden. Harder, vaker natte broeken ’s nachts en gewoon niet fijn in gebruik. Sindsdien kopen we Pampers. De Baby Dry variant is hier favoriet. Mijn moeder gebruikt bij hen thuis luiers van Bumblies. Ook die bevallen prima. Albert Heijn vond ik wat hard en ervaring met Kruidvat heb ik (nog?) niet. Voor nu dus Pampers nummertje 5.

Billencrème
Ik heb al vaker over verzorgingsproducten geschreven dus ik wil het niet allemaal gaan noemen, maar billencrème blijft toch wel een dingetje. Skyler heeft enorm veel last van luieruitslag (welke luiers we ook hebben) dus ik ben goed aan het smeren met billencrème. Hier zijn al enorm veel varianten gepasseerd maar uiteindelijk blijf ik toch bij Sudocrem en Dr Leenarts. Al het andere zoals Naif en Weleda smeert wel fijn, maar niks werkt zo goed bij Skyler als de oude vertrouwde grijze pot en de witte verpakking van Leenarts. We smeren enorm veel dus de potten vliegen er doorheen, maar het is wondermiddel.

Hydrofielluiers
Ze lijken allemaal hetzelfde maar toch moet ik even twee favorieten noemen. Allereerst de XL doeken van de Hema. Heerlijk zacht, leuke printjes en supergroot en handig. Ik legde ze vaak in de box of in de wagen. Daarnaast gebruik ik nu met veel liefde de extra grote variant van Mundo Melocoton voor na het badderen of douchen. Ik kan Skyler er helemaal inwikkelen en hem zo goed en zacht afdrogen. De stof is mooi dik, de doek droogt snel en hij is gewoon fantastisch.

Mocht je nog aanvullers óf vragen hebben over bepaalde merken hier thuis; brand los!

DSC_0294

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties

  1. 2 april 2015 / 11:20

    Interessant om te lezen welke keuzes jij maakt. Hier zweer ik bij Kruidvat luiers vanaf maat 3 en de luierbroekjes van Etos. In de maaten 0 (prematuur), 1 en 2 heb ik overigens enkel Pampers gebruikt dus of die goed zijn van andere merken weet ik niet. Hier zijn de stretch rompers van Hema favoriet.

  2. 2 april 2015 / 11:56

    Hier ook Hemarompers en inderdaad die van Primark in zo’n 7 pak! Luiers: Pampers voor de nacht en DM voor gewoon, Difrax alles: speentjes, flessen, potjes om eten in te vriezen. Ik vind de creme van Bepanthen ook heel fijn, hier geen luieruitslag maar af en toe wel een lichtrood billetje en na het smeren van de creme is het bij de volgende luier altijd wel weer weg. Leuk om jouw favorieten te lezen!

    • Shirley
      Auteur
      2 april 2015 / 11:58

      Oja, fles! Hier nog steeds Dr. Brown’s, sinds het begin al 🙂 De speen is van Philips Avent.

  3. Saskia
    2 april 2015 / 13:27

    Leuk om te lezen! Is dat fietsje makkelijk te duwen? Wij hebben er ook een gekregen, maar dat is een vrij gammel ding. Het stuur kan niet vast gezet worden, dus die gaat alle kanten op. Ook de duwstang voelt niet echt stevig. Die van jouw ziet er een stuk degelijker uit!

    • Shirley
      Auteur
      2 april 2015 / 14:44

      Ja, stuurt prima! Je kunt het kleine stuurtje vastzetten waardoor het niet alle kanten op gaat 🙂

  4. manouk
    2 april 2015 / 17:27

    Ik heb ervaring met luiers van Kruidvat, wel kleiner maatje nog. Maatje 4 namelijk, maar ik vind ze echt ideaal! Zo’n fietsje wil ik ook, lijkt me zo fijn.

  5. Julia
    2 april 2015 / 18:10

    Je zal het vast al geprobeerd hebben, maar maizena werkt bij luieruitslag echt perfect. Gewoon op de billetjes poederen, het wordt hier altijd een stuk minder!

  6. Marjolijn
    2 april 2015 / 20:01

    Liam heeft ook vaak luieruitslag en wat bij hem echt super goed werkt is maïzena (gewoon droog op de rode plekken uitsmeren)! Dit was een advies van het kinderdagverblijf en werkt als een malle.

  7. 2 april 2015 / 21:13

    Ik hoorde voor Quinten geboren was dat de Kruidvat luiers enorm goed zijn, dus die heb ik vanaf het begin gebruikt. Ik had in een pakket ook pampers zitten, maar ik merkte niet echt verschil dus lekker met de kruidvat luiers door gegaan, heb ervaring met maat 1 en 2. Vooral groot inkopen als er aanbieding is!

  8. 2 april 2015 / 21:35

    Leuk om te lezen! Hier zijn ook de stretchrompers van de Hema favoriet! En de luiers van de Kruidvat doen het hier ook al 1,5 jaar super.

  9. Lisanne
    2 april 2015 / 22:49

    Hier ben ik begonnen met Pampers luiers maar sinds mijn dochter naar het dagverblijf gaat overgestapt op Kruidvat. Die hebben ze op het dagverblijf en zijn echt perfect voor mijn meisje. Voor rompers: Hema en zeeman vooral. En voor potjes ga ik echt voor de Olvarit. Van alles geprobeerd maar die blijven favoriet, als ik niet zelf kan koken voordat dl honger krijgt. Pap krijgt ze een fles van Nestlé: pyjamapapje. Werkte nl ook heel fijn met borstvoeding voordat ik overstapte op die met kunstvoeding.

  10. 2 april 2015 / 23:18

    Wat een prachtig overzicht, zo fijn om bij andere moeders te zien hoe zij het doen. Je wilt toch het beste voor je kindje en ik merk dat je soms toch niet alles weet/kent! Liefs

  11. mlou
    3 april 2015 / 06:46

    Heb je al eens maïzena op zijn billen gedaan tegen luier uitslag?
    Mijn zoon heeft ook al gauw last van uitslag; vuurrood, soms zelfs kapot etc.
    Sinds ik maïzena gebruik heeft hij er geen last meer van! En t is nog goedkoop ook. 🙂

  12. 3 april 2015 / 18:43

    Niet echt een reactie die bij het onderwerp aansluit, maar: Wat is die laatste foto van Skyler schattig!!

  13. Ilse
    4 april 2015 / 00:13

    Probeer anders eens een rietjesbeker, werkt hier als een tierelier en schijnt beter voor de mondmotoriek te zijn.

    • Shirley
      Auteur
      4 april 2015 / 08:40

      Dat krijg ik hem maar niet aangeleerd, haha. Hij snapt er niks van. Op de crèche zijn ze toen begonnen met een tuitbeker en toen hier maar doorgezet!

  14. Jessica
    4 april 2015 / 11:33

    Hier ook begonnen met pampers (maat 1 en 2) en daarna overgestapt naar Kruidvat, inmiddels heeft mijn zoontje maat 4 en deze luiers bevallen nog steeds prima! De stretchrompers van de Hema zijn hier ook favoriet! Mijn zoontje is 10 maanden en eet al een beetje met de pot mee (aardappels en groente) maar als wij bijv. wraps eten dan krijgt hij een potje, vaak van AH biologisch of Hipp. En we gebruiken sinds hij 4 maanden is de MAM fles (te koop bij Kruidvat) en die bevalt het beste van alles wat we hebben gehad (Avent, Difrax, dr. Browns). Bjj Avent kreeg hij te veel lucht binnen, Difrax lekte altijd zo en Dr. Browns beviel wel maar dan dronk hij heel langzaam. Oh en wat betreft de speen.. helaas wil hij alleen Bibi en laat deze nou net al zo’n halfjaar niet meer verkrijgbaar zijn.. grrr..

  15. jeanine
    8 april 2015 / 07:28

    De kiddyboo antilek beker is heel fijn! Misschien ook wat voor jou. Het is een beker met rubberen ring. Zo leren ze al een beetje uit een beker drinken

  16. Quirine
    19 januari 2016 / 14:56

    Wat leuk ik heb dat fietsje van Puky ook. Maakt die van jou ook een soort klikgeluid als je hem vastzet en vooruit duwt?

    • Shirley
      Auteur
      19 januari 2016 / 15:39

      Nee, eigenlijk niet!

Secured By miniOrange