Zwanger! #27

Zwanger! #27

Omdat op woensdag mijn wisseldag is én ik niet altijd zin heb om dit verslag op woensdag te schrijven –de dag die ik samen met Skyler grotendeels vrij heb- om hem op donderdag te kunnen publiceren, verplaats ik de wekelijkse zwangerschapsupdate naar woensdag in plaats van donderdag. Vandaag wil ik jullie vertellen over week 27. Djeez, ik kan er maar niet over uit hoe snel de tijd gaat. De dagen zelf vind ik eigenlijk niet zo heel snel gaan en voor mijn gevoel duurt een zwangerschapsweek aardig lang maar áls ik dan weer op mijn wisseldag ben aangekomen, schrik ik steeds weer van het aantal weken dat ik al achter de rug heb. We zitten in de 28e week, officieel in het derde trimester en ik praat jullie vandaag bij over de afgelopen dagen. In lijstjesvorm dit keer!

– Baby, wat zit je hoog! Ik heb constant een vol gevoel en weet soms even niet hoe ik moet zitten omdat de baby mijn hele buik in beslag neemt. Geef me wat lucht! Op de buikfoto’s is ook goed te zien dat het kleine mannetje behoorlijk naar boven is gekropen.

– De nesteldrang zorgt ervoor dat ik mijn kledingkast wil opruimen en álles wil weggooien. Gelukkig behoedde mijn moeder me hiervoor want ja, als ik straks niet meer zwanger ben moet ik ook wel wat aan kunnen trekken… Ik heb dus alleen alles eruit gegooid en alles weer netjes opgevouwen en teruggelegd. Het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen.

– Wat ben ik onrustig! Ik kan niet lang stil zitten, blijf maar heen en weer lopen en vooral: heen en weer draaien ’s nachts. Hoe moe ik ook ben.

– ‘Ja, ik denk nog even na over de namen. Doe maar rustig’, aldus Raymond. Rustig? Rustig? Ik wil een naam! Misschien duurt het nog maar negen weken tot ik beval. Wat nou, rustig? We hebben een paar opties en zoeken nu nog naar de perfecte combinatie. Want ja, Skyler heeft drie namen; dan kan de volgende niet achterblijven. Wat hebben we ons op de hals gehaald…

– Wat vind ik avondeten verschrikkelijk. Geef me de hele dag brood, crackers en/of yoghurt en je hoort me niet meer, maar dat avondeten kan me echt gestolen worden. Alleen de gedachte aan boerenkool, een ovenschotel of sperziebonen laat me al kokhalzen. Enige uitzondering; lasagne van di mama. Gisteren liet ik dan ook weer fijn de wraps met kip en groenten staan, om vervolgens over te gaan op beschuit. Met hagelslag.

– Ik wil de kokosballen van Madame Cocos. En laten zij nu net een winkel geopend hebben in Amstelveen. Ik herhaal: in Amstelveen. Om de hoek! Ik ga even een ritje maken…

– Inspiratieeeee? Waar ben je?

2017-01-17 16.35.04

– Och, wat ben ik trots op mijn zwangere buik. Ik kan er wel foto’s van blijven maken! Sorry volgers op Instagram. Het zijn mijn állerlaatste zwangere weken (nope, nog steeds geen derde kinderwens) dus ik neem het er lekker van. Puh. Deze week dan ook een extra buikfoto om mijn punt te maken. Kan mij het schelen. #babybumpoverload

– Ik ben zó nieuwsgierig naar hoe de baby eruit ziet. Volgende week hebben we de 3D-echo en natuurlijk ga ik de foto’s vergelijken met die van Skyler. Zien we overeenkomsten of wordt het een heel ander kindje? De nieuwsgierigheid wordt steeds groter en ik kan niet wachten tot ik de baby kan ontmoeten. Maar dat staat weer haaks tegenover het feit dat ik nog wel een aantal weken zwanger wil zijn om te genieten van dat getrappel en het gepronk met de buik.

– Mijn huid… God, wat is ‘ie slecht. Was ik met Skyler eczeemvrij; is er nu geen hormoonzalf tegenop te smeren. Vlekken in mijn gezicht, in mijn nek, op mijn benen, mijn armen. En dan die jeúk. Om gek van te worden! Betekent dit dat de baby geen eczeem gaat hebben omdat ik nu alles heb? Net als dat ik bij Skyler eczeemvrij was en hij er wel mee te kampen heeft? Als dat zo is; give it all!

– Babykleding, babykamer, babyspulletjes; I’m on a roll.

– Word ik serieus bijna 30? Help?

– Vanaf week 25 kom je zo’n halve kilo per week aan? Nee hoor, hier nog steeds niks. Ik sta nog steeds op -1 kilo en snap er werkelijk geen r**t van. Ondanks dat ik dat voor mezelf wel héél erg fijn vind en de verloskundige zich absoluut geen zorgen maakt, vind ik het toch ergens een beetje gek. Bij Skyler was ik al 7.5 kilo gegroeid. Waar blijft die spurt?

– Komt de baby, net als Skyler, weer een maandje eerder? Dan heb ik nog een week of negen? NEE, dat kan niet kloppen! Of toch wel? Misschien ga ik wel bevallen op 1 april! Ik zet voor nu in op die datum.

– Hormonaal? Wélnee! Sorry, Raymond…

Om het tweede trimester af te sluiten, nog eventjes alle buikfoto’s op een rij. Want hé; #babybumpoverload. Tot volgende week!

Buikfoto's

Share:

8 Reacties

 1. Ingrid
  18 januari 2017 / 07:38

  Prachtige buik, inderdaad showen! X

 2. 18 januari 2017 / 07:52

  Ooh ik maak ook zó veel buikfoto’s. Vind het gewoon te bijzonder om niet te doen. Overigens ook heel leuk om bij anderen te zien, dus mooi door klikken en delen hoor!

 3. 18 januari 2017 / 10:22

  Ideaal toch dat je nog zo weinig bent aangekomen! Het lijkt me wel een raar idee dat je weet dat je voor de laatste keer zwanger bent. Nog maar even flink van genieten!
  Liefs

 4. 18 januari 2017 / 10:58

  Ik vind dit altijd zo leuk om te zien! Wat gaat de tijd snel!

 5. jessica
  18 januari 2017 / 13:46

  Leuk om te volgen en zelf opnieuw herinneringen te krijgen aan mijn zwangerschappen ik leef werkelijk met je mee 🙂

 6. 18 januari 2017 / 18:42

  hahah lekker ding met je avond eten …..ook een surinaamse bami ala rach 😛

 7. 19 januari 2017 / 15:22

  wat een prachtige buik. Ik hoop voor je dat jullie mannetje iets naar beneden gaat zakken dat het nare volle gevoel weg gaat en je weer normaal lucht kan halen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.