Hoera, Maddox is zes maanden!

Hoera, Maddox is zes maanden!

Zo zit je de dagen af te tellen tot de bevalling eindelijk gaat beginnen en zo heb je opeens een baby van zes maanden. Maddox was gisteren een half jaar oud en er zijn weer veel dingen veranderd. Zo hanteren we een vast slaapschema, zijn we begonnen met vaste voeding, heeft Maddox opeens twee tanden, tijgert ‘ie door de kamer heen en zit hij in de zit van de kinderwagen in plaats van liggend in de wiegbak. Het hele kleine is er nu wel vanaf en dacht ik de eerste drie maanden echt dat ik dat vreselijk zou vinden; vind ik het nu eigenlijk wel prettig dat hij ietsje groter wordt. Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik invulling moest geven aan dit artikel omdat ik veel al in losse artikelen vertel, maar ik maak er weer eens een ouderwets ABC’tje van, zoals ik met Skyler ook weleens deed.

Aandacht: Maddox is er dol op en eist het liefst de hele dag alle aandacht op. Gelukkig gaat het steeds iets beter en kan hij zichzelf iets vaker zelf vermaken zonder mij nodig te hebben.

Banaan: We zijn gestart met groenten en fruit en banaan is Maddox’ favoriet.

Crèche: Over twee weken is het zover en heeft Maddox de eerste wenochtend bij het kinderdagverblijf. Ik vind het spannend, maar ben er van overtuigd dat hij het goed gaat doen en er veel plezier gaat hebben.

Dragen: Nog steeds ben ik, maar ook Maddox, onwijs fan van dragen. Zowel de draagzak van Tula als mijn draagdoek pak ik regelmatig en iedere week zijn er een hoop momenten dat ik Maddox dicht tegen me aan heb zitten.

IMG_2176

Eten: Wat is Maddox dol op het vaste voedsel dat we hebben geïntroduceerd. Raakte hij eerst nog verstopt en reageerde hij er niet zo goed op; nu verloopt alles vlekkeloos en krijgt Maddox zowel groenten, fruit en tussendoortjes als soepstengel en broodkorst.

Fles: Voor de melk loopt Maddox niet echt warm maar we hebben nog wel vier of vijf flesjes per dag. Vier overdag en ’s nachts ook nog een kleintje.

Gewicht: Gisteren waren we bij het consultatiebureau en Maddox weegt 7480 gram. Dat is een kilo lichter dan Skyler op deze leeftijd. En dat terwijl Skyler een kilo lichter was bij de geboorte!

Huilen: Sinds de afgelopen update is er gelukkig veel veranderd in huis en is het een stuk rustiger. Maddox huilt minder en is overdag een stuk vrolijker. Het slaapschema dat we hanteren heeft daar zeker mee te maken.

Interessant: Maddox vindt alles heel interessant, vooral het speelgoed van Skyler. Hij is heel snel en gaat vaak op ontdekkingstocht. Dat wordt nu dus heel erg oppassen!

Jongens: Boys mom! Ik heb twee boefjes en ze zijn dikke maatjes met elkaar. Daar krijg ik nog heel wat mee te verduren…  Maar oh, wat een liefde voel ik voor die twee!

Kruipen: Van echt kruipen is nog geen sprake, maar Maddox tijgert wel al. Hij ligt op de grond en trekt zich steeds naar voren. Binnen no time is hij twee meter naar voren. Of een heel rondje gedraaid.

kruipen

Lengte: Naast het gewicht werd er natuurlijk ook naar de lengte gekeken bij het consultatiebureau. Maddox is precies 68 centimeter en draagt dan ook maat 68.

Mama: Geen twijfel over mogelijk, Maddox is een echt mama’s kindje!

Nachten: Tsjah, wat kan ik erover zeggen? De nachten zijn nog steeds drama, ondanks mijn vorige update die best veelbelovend was. Als we geluk hebben wordt Maddox zo’n twee keer wakker. Hebben we pech, dan hoor ik hem vrijwel ieder uur. Eén ding is zeker: ik maak geen slapers. Het is heel pittig, maar we doen er helaas niks aan. Gelukkig ligt hij er wel rond 20:00 uur in, in tegenstelling tot Skyler die met deze leeftijd nog tot 23:00 uur op was voor de laatste fles. Heb ik in ieder geval nog wat aan de avond, óf ik ga ook lekker vroeg slapen om aan mijn uren te komen.

Ontzwangeren: Man, man, man, wat heb ik hier last van. Mijn menstruaties zijn op hol geslagen, ik heb vreselijke haaruitval en onwijs last van mijn hormonen.

Provocatietest: Vorige week en deze week was ik in het ziekenhuis met Maddox voor de provocatietest en volgende week hoor ik de uitslag. Ik schrijf hier later nog meer over, hoe alles in zijn werk gaat. Voor nu heb ik eigenlijk nog vrij weinig antwoorden, of Maddox wel of geen koemelkallergie heeft. Ik heb wel wat dingen gemerkt tijdens de testen en ik ben benieuwd of dat uiteindelijk gelijk loopt met wanneer hij de koemelk heeft gekregen. Keep you posted.

Qualitytime: Doordat we heel veel thuis zijn doen we ontzettend veel samen. Ook als Skyler op school zit hoef ik me alleen maar met Maddox bezig te houden. Het is fijn om met hem samen te zijn, maar ik denk dat het ook goed is voor allebei dat hij gaat beginnen op het kinderdagverblijf. Het liefst zit hij namelijk de hele dag op schoot, haha.

Ritme: We hebben een heel strak schema hier in huis en dat werkt voor nu ontzettend fijn. Jammer genoeg zien we tóch nog geen verschil qua nachten, zoals ik eerder wel schreef, maar ik heb goede hoop dat het uiteindelijk zijn vruchten gaat afwerpen. Maddox slaapt nog drie keer overdag en tussendoor is hij nooit langer dan 2 a 2.5 uur wakker. Qua ritme kan ik wel zeggen dat het ongeveer het volgende is: rond 07:30 uur wakker, rond 09:30 uur naar bed, dan wakker rond 11:00 uur en weer naar bed rond 13:30 uur. Wakker om 15:00 uur en weer naar bed om 17:30 uur. Vervolgens weer wakker om 18:15/18:30 uur en rond 20:00 uur lekker slapen om de nacht in te gaan. Qua flessen en voeding wisselt het maar fruit krijgt Maddox in de ochtend en zijn groenten voor of na zijn laatste slaapje. Die moet iets naar voren, vóór bedtijd rond 17:00 uur in plaats van vaak om 18:30 uur. We zitten alleen nog een beetje in de knoei met alle flessen. Komt vanzelf wel! Fruit was eerst ook in de middag en is al langzaamaan naar de ochtend geschoven.

Speen: Ik heb er al uitgebreid over geschreven maar de speen van Dr. Brown’s is hier absoluut een uitkomst. Als hij wakker is wil hij er niks van weten maar tijdens zijn slaapjes overdag en ’s nachts is het een mooie vervanging voor de fles!

6241680640_img_2322-1.jpg

Tandjes: Jaja, kreeg zijn grote broer de eerste tanden met acht maanden, Maddox heeft er nu al twee onder en er komt er ook boven al eentje aan. Zo snel! Gelukkig heeft hij er niet zo heel veel last van, alhoewel het wel de reden kan zijn van de spooknachten weer.

Uitslag: Maddox’ eczeem hebben we redelijk onder controle. Het is niet meer zo heftig en de plekjes die opkomen zitten behandelen we met hormoonzalf. Tussendoor lekker vetten, onder de douche met speciale olie en een flinke uitbraak is tot nu toe in ieder geval voorkomen.

Voorlezen: Als ik Skyler ga voorlezen zit Maddox er ook regelmatig bij. En wat vindt hij dat een groot feest!

Wandelwagen: Ik heb de wiegbak van de kinderwagen af en vervangen voor de zit. Schot in de roos! Maddox huilt niet meer in de kinderwagen en vindt het fantastisch om om hem heen te kunnen kijken.

XS: Zat Maddox eerst nog op de +1 groeicurve, wordt hij nu een kleintje genoemd op de -1 lijn. Nog steeds helemaal prima en ik vind het stiekem nog wel leuk om zo’n kleine baby te hebben in plaats van een baby in maat 86, haha.

Youtube dan maar: Maddox kijkt wel erg graag mee met Skyler. Favoriet? Nijntje en Peppa!

Zingen: Ga zingen, in je handen klappen of zet een leuk muziekje op en je hoort hem niet meer.

Dat was hem! Maddox is inmiddels een baby van 7.5 kilo, draagt maat 68 en is over het algemeen lekker vrolijk. Ik ben benieuwd wanneer hij uiteindelijk gaat doorslapen én wat de provocatietest gaat uitwijzen… We gaan het zien. Op naar maand zeven alweer!

IMG_2352

Share:

6 Reacties

 1. 27 oktober 2017 / 11:15

  fijne update om te lezen meis op de nachten na dan weer maar het is niet zo heftig als met skyler toen toch.. en blij dat de eczeem een beetje onder controle is want dat is een drama ook!!

 2. Jessica
  27 oktober 2017 / 11:28

  Proficiat met zijn half jaartje … goh kindjes worden echt veeeel te snel groot !

 3. 27 oktober 2017 / 14:32

  Ik ben stiekem wel blij dat ik niet de enige ben met zoveel haaruitval, blij dat jullie eczeem onder controle hebben. Wij gaan volgende week maar even naar de dokter om te kijken of onze madam het ook heeft, lijkt er wel op helaas.

  • Monique
   30 oktober 2017 / 17:26

   Ik heb het ook heel erg. Na alle drie mijn zwangerschappen begon m’n haar na exact 3 maanden uit te vallen. Het houdt vanzelf op, komt ook weer goed, zijn de hormonen die je lijf uitgaan, zij zorgden er eerst voor dat al je haren bleven zitten tijdens de zwangerschap. 😀

 4. Caro
  28 oktober 2017 / 08:43

  Leuk om te lezen.
  Hier hetzelfde verhaal met ontzwangeren en mijn kleintje in 2 weken jonger. Al begint de haaruitval iets te minderen naar mijn idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.