(~215 B)
Super-oma

Super-oma

Lieve allemaal,

Ik zal me even voorstellen: ik ben Pascale Visser, de moeder van Shirley en Bradley. Shirley vroeg mij om een stukje te schrijven voor deze site en als zij vraagt, draaien wij! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben de leukste oma van de wereld. Haha.

Op 6 februari dit jaar zijn wij de trotse opa en oma geworden van een prachtige kleindochter, genaamd Beau. In november krijgen wij ons tweede kleinkind: een kleine baby boy bij de familie. Wij kunnen ons geluk niet op met twee prachtige kleinkinderen. Mensen vragen wel eens hoe het nu voelt om oma te zijn. Dat gevoel is bijna niet uit te leggen, het voelt en is zo ontzettend speciaal.

Ik zal nooit meer vergeten hoe Raymond en Shirley kwamen vertellen dat ze een baby verwachtten. Het was op een zondag en zoals vrij regelmatig kwamen ze gezellig op visite. Ze kwamen binnen, gingen zitten en ik zag dat ze weer wat cadeautjes mee had genomen. Dat deed totaal geen belletje rinkelen, aangezien ze dat wel vaker doen. Heeft ze van mij, trouwens. Haha. Eén cadeautje voor mij, één voor haar paps en eentje voor ons samen. Ik mocht het cadeau open maken dat voor ons samen was.
Ik was zo nieuwsgierig dus scheurde het papier eraf. Met een gezicht van ‘wat moet ik hiermee?’ keek ik verbaasd naar het boekje. ‘Tips voor opa en oma’. Ik zei niets vermoedend: ‘o leuk’. Shirley bleef me stug aankijken en daarna drong het tot me door: ‘Echt, ben je in verwachting?’ Yes yes yes, joepie, super, hoe leuk, ik word weer oma!
Ik keek Shirley aan en zei direct: ‘ik weet al wat jullie krijgen, het wordt een jongetje.’ Raymond en Shirley keken me aan en verklaarden me voor gek. Hoe kon ik dat nu zo vroeg al weten? Ik heb het altijd al geroepen: als Shirley zwanger is, verwacht ze een jongetje. Dat gevoel was zo sterk
.

Een aantal weken later was het zover om de geslachtsbepaling vast te stellen. Shirley zei: ‘Mam, je bent de eerste die het hoort. Ik bel je gelijk!’ Ik wachtte vol spanning op het verlossende telefoontje. Toen ging de telefoon; het was Shirley en het eerste wat ze zei was: ‘Hoe krijg je het voor elkaar? Het wordt een jongetje!’ Blij, blij en nog eens blij. Nu kunnen we shoppen!

Vanaf die dag zijn de kleertjes en leuke hebbedingetjes niet aan te slepen. Het is zo leuk om al die schattige kleertjes te kopen voor de kleine baby boy. Ik zie Shirley veranderen in een prachtige zwangere vrouw en Raymond in een trotse papa. Ik ben blij dat ik dit mee mag maken als oma en zal er ook alles aan doen om het de kleine man naar zijn zin te maken als hij hier is. We zullen nog even moeten wachten, om het kleine mannetje te zien. Van mij mag het héél snel eind november worden. Ons staat een speciale Kerst te wachten: zo heb je alleen twee kinderen en aanhang aan tafel en zo heb je er opeens met Kerst twee kleinkinderen bij. Leuk!

De box staat al klaar. Ja, zelfs wij hebben er eentje aangeschaft. Altijd makkelijk als onze kleinkinderen komen. Lijkt me erg leuk als Beau en ????? samen in de box kunnen spelen.

We weten inmiddels dat Shirley op de helft is van haar zwangerschap en soms last heeft van haar hormonen. (haha). Over het niet meer passen van haar kleding, haar buik die groeit, haar verslaving (geitenkaas), het af en toe korte lontje. Maar één ding staat vast: het is het allemaal waard. Straks is de kleine baby boy geboren en zijn alle kwaaltjes en frustraties weer de wereld uit.

Ik heb dit geschreven voor iedereen die Shirley volgt tijdens haar zwangerschap. Hoop dat jullie het leuk vinden. En natuurlijk voor mijn prachtige dochter, omdat ik trots op haar ben met wat ze doet en wie ze is.

Een trotse moeder en oma XXX

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 15 juli 2013 / 21:22

  Wat leuk, wat een lief stuk! Maar sorry, ik denk dat u de eerste plek Leukste Oma moet delen met mijn moeder 😉

  • pascale
   15 juli 2013 / 21:32

   ga ik zeker doen.

 2. Nynke
  15 juli 2013 / 21:23

  Wat een ontzettend lieve tekst zeg.
  Zit met een glimlach en een klein traantje in m’n ooghoek te lezen 🙂

 3. Cecarolien
  15 juli 2013 / 21:30

  Wat een ontzettend lief stukje!!, Ik heb het net als mij voorganger’s gelezen met een glimlach en vochtige oogje’s! Wat ben u een geweldig lieve moeder..en oma! Ik voel in dit artikel gewoon de speciale band die jullie met elkaar hebben, heel erg leuk 🙂

 4. Renée
  15 juli 2013 / 21:51

  Oh wat een superlief en leuk stuk! Ik krijg er helemaal een warm gevoel van! Haha Jullie komen op mij over als een hele leuke, gezellige en warme familie en ik weet zeker dat de kleine jongen in een warm bad terecht komt! Vind het trouwens echt leuk om stukjes te lezen van de mensen om jou heen, Shirley!

 5. Hanneke
  15 juli 2013 / 21:52

  Ohwwww… <3 wat een súperlief stukje om te lezen! xx

 6. 15 juli 2013 / 22:01

  Ooh zo lief van je moeder! Mooie tekst heeft ze geschreven.

 7. 15 juli 2013 / 22:14

  Wat ontzettend leuk om te lezen trotse oma! Wordt er helemaal blij van!

 8. Chantal
  15 juli 2013 / 23:10

  Wat een leuk stuk! Je lijkt me een hele lieve moeder en oma!

 9. 16 juli 2013 / 07:07

  Wat lief! Heerlijk, aan aandacht en liefde komt de kleine man straks niks tekort. Leuk om verhalen te lezen van mensen om je heen.

 10. 16 juli 2013 / 07:08

  Wat prachtig geschreven! De trotsheid straalt ervan af zo leuk! 🙂 en zo knap dat je al zo sterk voorspelde dat het een jongentje zou worden 🙂

 11. 16 juli 2013 / 08:47

  Alsof mijn eigen moeder dit geschreven heeft. Die was ook zo dolenthousiast toen ik zwanger was. Ik vind het heerlijk dat mijn zoon zo verwend wordt. Zo lief om te zien dat je eigen ouders net zoveel van je kind houden als jijzelf.

 12. Madelon
  16 juli 2013 / 09:50

  Aahh! Wat superlief! Krijg er helemaal kippenvel van. Nu dat ik zwanger ben mis ik m’n moeder meer dan ooit. Ze is een jaar geleden overleden. Ik had zo graag gewild dat ze er nog was. Het zwanger zijn en de kwaaltjes enzo deel je toch het liefst met je moeder.. en al helemaal de bevalling! En ook al de leuke dingen natuurlijk. Mis haar enorm.
  Gelukkig heb jij een super lieve mama en een trotse oma voor je kleine baby boy!

 13. Marthe
  16 juli 2013 / 10:49

  Wat een superlief stukje! Volgens mij heb jij echt enorm geluk met al die lieve mensen om je heen :). Succes vandaag met de echo!

 14. Berdiene
  18 juli 2013 / 12:20

  Jeetje, ik werd er gewoon bijna emotioneel van! Echt heel lief geschreven.

 15. Nadia
  19 juli 2013 / 23:04

  Wat ontzettend leuk om af en toe verhalen vanuit een ander perspectief te lezen! 🙂

 16. 28 juli 2013 / 22:23

  Wat een super leuk stukje! Geschreven door een trotse oma 😀

Secured By miniOrange