(~215 B)
Dé naam

Dé naam

Het is dé vraag van het jaar: hoe gaat de baby van blogger Shirley heten? En hoe graag ik ook alles deel over de zwangerschap; hier moeten jullie toch écht op wachten tot het geboortekaartje van onze kleine man online verschijnt. Het is het enige dat we geheim houden voor iedereen. Voor onze ouders, voor onze vrienden en dus ook voor jullie. Gelukkig is het nu nog makkelijk om mijn mond te houden; we weten het zelf namelijk nog niet.

Want wat voor naam ga je je kindje voor de rest van zijn leven meegeven? Een meisjesnaam hadden we stiekem al. Niet omdat we een voorkeur voor een baby girl hadden, maar omdat mijn vriend al jaren roept dat hij een mooie naam in gedachten heeft. Ik voegde de daar naam twee aan toe (neehee, geen Anouk!) en het plaatje was compleet. Onze meid had een naam. Maar tijdens de echo bleek al snel dat we in verwachting waren van een jongen. Hartstikke leuk natuurlijk, want het maakte ons niks uit. Maar met de naam is het dus omschakelen. Het wordt wel makkelijk voor de volgende keer, als we nog eens zwanger mogen worden en een meid verwachten. Dan hebben we de naam al in the pocket. Ik weet zeker dat we dit over een tijdje nog mooi gaan vinden. En mocht er geen ander kindje bij komen, dan hebben we altijd nog een leuke naam voor een hond. De naam gaat een keer gebruikt worden, hoe dan ook.

Maar nu dus een jongensnaam. En ik kan je vertellen: dat is knap lastig. Er is heel veel keuze en het probleem is dat ik ook heel veel leuk vind. Het hoeft geen super moeilijke en ingewikkelde naam te zijn, niks aparts, maar wel iets wat je niet al te vaak hoort. In ieder geval niet in mijn omgeving. Het kan best een populaire naam worden, maar dan wel met de toevoeging van iets anders, waardoor het echt ‘ons’ wordt en de naam perfect bij ons past. Ik kijk naar lijstjes van populaire namen, van buitenlandse namen en struin fora af naar hoe mensen hun baby noemen. Daarnaast check ik ieder geboortekaartje dat ik tegenkom en heb ik alle namenapp al gedownload.

Er zijn toch wat rare apps op de markt, hoor. Laatst was ik met mijn vriend uit eten en had hij een applicatie die je moest schudden. Er zou dan zo een naam uitrollen. Twee keer schudden is twee namen. We keken elkaar aan en moesten zo ontzettend hard lachen. Ik geef toe dat het de zoektocht makkelijker maakt, maar erg creatief en origineel is het niet. Helaas zijn ook veel van dit soort apps gevuld met super Nederlandse namen. En nee, onze stoere man krijgt absoluut niet een naam als Kees, Dirk-Jan of Pieter.

Wat het dan wel wordt? Ik weet het absoluut nog niet. In mijn telefoon staat in de notitie-app een mooi lijstje en deze wordt steeds korter door ons geschrap. Er zijn een paar opties waar we wel steeds op terugkomen, maar sommigen halen de eerste week niet. Ga maar eens een naam kiezen en noem je baby een week lang zo. Binnen no time weet je zeker dat dat het dan niet wordt. Leuk voor even, leuk voor een ander, maar niet leuk voor ons.

De naam die ik vooral hoor is Noah. Op één of andere manier vinden de meeste van jullie dat bij ons passen. Shirley met baby Noah. Maar nee, dat wordt hem niet. Ook de opties die op Instagram kreeg zoals Jayden, Justin, Dave, Micha, Mika, Julian of Dex heb ik geschrapt. Niet zozeer omdat ik het niet leuk vind, maar omdat veel mensen dicht bij ons al zo heten of omdat we er na een week genoeg van hadden. Het duurt nog zo’n 21 weken voordat jullie het weten. En I promise you: it’s gonna be good.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties

 1. 3 juli 2013 / 08:59

  Ah wat een moeilijke zoektocht is dat he! Wij hadden de jongensnaam al helemaal vaststaan en wij zijn in verwachting van een meisje, ook best lastig. Gelukkig hadden we daar wel een back up naam voor, die we toch wel heel erg leuk vinden. Ik wil ook niet zo’n populaire naam die je overal hoort, gewoon iets unieks.
  Succes met het vinden van een mooie naam, gelukkig heb je nog een hele tijd om daarover te denken 🙂

  • Shirley
   Auteur
   3 juli 2013 / 09:09

   Ik wil er juist redelijk op tijd uit zijn zodat ik zeker weet dat ik de goede keuze maak, haha. Dan kan ik eraan wennen, et cetera. Niets zo vervelend om het pas bij maand 8 zeker te weten of dan nog te willen switchen… Dus hier worden er snel knopen doorgehakt, haha!

   • Simone
    4 juli 2013 / 10:10

    Misschien kunnen jullie namen ruilen, aangezien jullie allebei al iets hadden verzonnen voor het andere geslacht? haha 😉

 2. 3 juli 2013 / 09:10

  Jongenanaam vinden/vonden wij ook weg moeilijk. Meisjesnaam staat al.jaren vast haha!

 3. 3 juli 2013 / 09:16

  Bij ons zijn de jongensnamen al verzonnen, en een meisjesnaam worden we het absoluut niet over eens. Maar gelukkig hebben wij nog heel wat jaartjes om die te verzinnen. Ben heel benieuwd naar jullie jongensnaam. Nog even wachten!

 4. ziana
  3 juli 2013 / 09:24

  Een meisjes naam hadden wij ook zo. Maar kregen ook een jongetje. Wij hebben wel een aparte naam hij is de enigste in nederland die zo heet. J’velino. Voluit J’velino Dominic

 5. Eline
  3 juli 2013 / 09:27

  hihi en de meisjes naam vermannelijken?!
  vrienden van ons hebben Noel en Nick en dat zouden anders Noelle en Nicky geweest zijn, haha. maar kan me goed voorstellen dat dit voor jullie niet zo werkt hoor! las dit en vond het wel gewoon heel grappig eerlijk gezegd 🙂

  • Shirley
   Auteur
   3 juli 2013 / 09:28

   Gaat niet lukken, haha 😉

 6. 3 juli 2013 / 09:28

  Ach, mijn ouders zijn net na mijn geboorte nog geswitched (mijn tweede naam zou mijn eerste naam zijn, nu omgedraaid) en als ik een jongen geweest zou zijn hadden ze geen naam voor me haha.

 7. Priscilla
  3 juli 2013 / 09:49

  Het is ook niet zomaar iets, ze dragen hem de rest van hun leven.
  Wij vonden het ook ontzettend moeilijk hoor.
  We hadden tijdens onze zwangerschap een troetelnaam voor de baby.
  Juist uit voorzorg dat ik me mond niet ineens voorbij zou praten.
  Na mijn bevalling noemde ik hem nog 9 van de 10x zo, dus zelfs toen moest ik nog even wennen haha

 8. 3 juli 2013 / 10:02

  Haha wat een dilemma’s. Mijn vriendin wist het met 33wk nog niet en toen zag ze opeens een naam waar je snel overheen leest. Naam zoals “Luuk”. En dat werd hem. gelukkig maar want ze beviel met 34weken 🙂
  Ook kom ik steeds meer zelf verzonnen namen tegen, en bij mij valt dat nooit zo goed. Waarom scheijf je de naam met de y én de h .. dat soort dingen. Of de baby is geboren en over de groepsapp heet hij “D.” Omdat de naam te moeilijk is..

 9. 3 juli 2013 / 10:16

  Zoooooooooooooo leuk!! Lijkt mij ook heel lastig. Ben al iemand die niet kan kiezen hahaa!! Ben zo benieuwd wat het gaat worden. 🙂 Liefs

 10. Madelon
  3 juli 2013 / 10:22

  Ik vind het ook zooo lastig! Mijn vriend en ik verschillen totaal van smaak qua namen, dus dat wordt nog wat. Ik weet zelf nog niet wat het wordt (ben pas 12,5 week), maar mocht het een meisje zijn heb ik wel al wat opties. En jongensnaam vind ik onwijs lastig!

  Succes met kiezen! Je komt vast wel een naam tegen waarvan jullie beiden denken ‘JA! Dat is ‘m!’

 11. 3 juli 2013 / 10:33

  Het is echt heel lastig. Wij hadden redelijk snel de eerste naam maar pas met 33 weken hebben we de knoop over de tweede naam doorgehakt. Ik vind jongensnamen ook lastiger dan meisjesnamen. Wij hadden ook al vlot de meisjesnaam maar die jongensnaam, zucht! Maar opeens weet je het. Je leest of hoort een naam ergens en BAM! Je weet dan opeens dat dat hem is.

 12. 3 juli 2013 / 10:34

  Leuk om te lezen! Wij hebben zelf ook verschillende meisjesnamen in gedachten en maar één jongensnaam – waar we nog vaak over twijfelen. Geen makkelijke opdracht als je ’t mij vraagt. Een naam is ook heel belangrijk, het is voor de rest van zijn of haar leven.

 13. Joyce (Juis)
  3 juli 2013 / 10:39

  Ik doe het andersom… Mijn namen lijst wordt steeds langer.
  Aangezien we een andere smaak hebben (mn vriend echt hollands en ik engels) is het knap lastig. De meisjes naam hebben we (ook) al jaren maar nu nog voor eventueel een kleine Baby Boy.

  Een naam die ik bij jullie leuk vind… Jax. Kort krachtig stoer en orgineel

  Succes met zoeken wij gaan ook nog even aan de slag.

 14. Jackie
  3 juli 2013 / 10:41

  Bij ons was de jongensnaam juist heel snel gekozen. We hebben onze baby vanaf het begin ook steeds zo genoemd. Was dus even omschakelen toen het met 16 weken een meisje bleek te zijn. We hebben er nog even aan gedacht om de naam dan gewoon zo te laten en er een i achter te zetten zodat het meer een meisjesnaam werd maar uiteindelijk hebben we toch voor een andere naam gekozen. We noemen haar nu ook al zo en voor ons voelt het heel goed. Ben blij dat we eruit zijn want het is inderdaad ontzettend moeilijk om een naam te kiezen voor je kindje!

 15. nienke
  3 juli 2013 / 10:53

  Loek of Noek of Koen

 16. Whitney
  3 juli 2013 / 10:56

  Een naam is idd heel belangrijk, je kind zit er de rest van zijn leven aan vast. Wij hebben voor zowel meisje als jongen de namen compleet. Vanwege onze diverse achtergrond, cultuur en afkomst, wil dat de namen passend zijn bij me kindje. Nog 11 dagen en dan weten we hopelijk wat het wordt! Succes met jullie namen, komt echt wel goed 🙂

 17. 3 juli 2013 / 11:26

  Jaah dat word hier ook nog een opgave en weten nog niet wat het word.. dat misschien even afwachten, al denken we ook na om het een verassing te laten xx Tamara

 18. 3 juli 2013 / 14:05

  Wij hebben al jarenlang een lijstje met namen voor zowel jongetjes als meisjes. We waren hier een paar weken geleden nog eens naar aan het kijken en waren er in één keer uit. De naam voor zowel een jongetje als een meisje hebben we dus al zo goed als zeker gekozen. Kan niet wachten om erachter te komen of we een jongetje of meisje gaan krijgen. Niet dat we een voorkeur hebben, maar je kan dan gerichter dingetjes aanschaffen etc. Zo spannend allemaal! Ik ben ook al heel benieuwd naar de naam van jullie jochie 🙂

 19. shirley
  3 juli 2013 / 14:05

  Ik heb er een paar op mijn lijstje staan 😛
  niet dat ik de komende jaren al van plan ben om moeder te worden maar toch 😛
  Mees, Storm, Vinnie, Mexx en Senna.

 20. Caitlin
  3 juli 2013 / 15:04

  Hello!
  Wat heb je een superleuke blog! En ik kan me in heel veel dingen herkennen! Zelf ben ik nu 22 weken zwanger dus ik loop iets voor maar alles wat je erop zit komt zo bekend voor en ook handige tips, im happy!
  En tja wij krijgen een meisje en ik had het juist andersom met de naam. Ik wist voor een jongen al een naam en nu moet ik voor een meisje verzinnen. Wel hebben we al een leuke gevonden! Als we echt niks leukers vinden word dit hem.
  ik ga zeker je blog volgen! En , succes met de zwangerschap!

  liefs, Caitlin

 21. 3 juli 2013 / 18:20

  Lastig! Wij hadden ook eerst een naam voor een meisje en ik wilde perse voor de 20 weken echo (geslachtsbepaling) voor allebei een naam hebben. Dat lukte. Wij hebben inmiddels een baby boy in huis en hij heet Hayden. We wilde graag een Engelse naam omdat ik jn Amerika zwanger ben geraakt en een naam die je niet veel hoort. Zijn tweede naam is Taylor. Als hij een meisje was geweest was dat ook z’n tweede naam geweest. Eerste naam voor een meisje hou ik voor mijzelf, mochten wij die ooit nog eens “nodig” zijn 😉

  Ben benieuwd waar jullie voor gaan. Succes met kiezen!

 22. 3 juli 2013 / 19:46

  Zo moeilijk he! Wij weten nog niet wat het is, maar we hebben wel al heel lang een meisjes naam, maar nog geen voor een jongen, dus ik hoop dat ik gewoon makkelijk de meisjes naam kan gebruiken 😉

 23. 4 juli 2013 / 08:40

  Het lijkt mij ook echt heel moeilijk om een leuke naam te verzinnen.. Succes!

 24. Simone
  4 juli 2013 / 10:19

  Wij hebben al een tijdje een naam die kan voor beide, dus voor jongen én meisje en dan hebben we daarbij nog een meisjesnaam. We hebben wel goed gekeken of ze ook bij elkaar passen. We zouden alleen een probleem hebben als we ooit 2 jongens zouden krijgen want dan kom ik een naam tekort haha…

 25. Bo
  4 juli 2013 / 22:11

  Ik heb zelf al jarenlang een meisjesnaam in gedachten voor als ik ooit een dochtertje krijg. Een jongen zou ik een stuk moeilijker vinden, uiteraard zijn er veel leuke jongensnamen maar het blijft lastig!

 26. 6 juli 2013 / 00:12

  Zo moeilijk! En gelukkig zijn er veel apps en websites en fora…. Maar goed, hoe meer keus, hoe meer namen om over te twijfelen enz….
  En inderdaad, ik ben het met je eens om de naam aan niemand te vertellen. Sommige dingen, zijn alleen voor jullie 2. Totdat de kleine man geboren wordt!

 27. stephanie
  8 juli 2013 / 20:09

  Blijft moeilijk. Een meisjes naam wist ik meteen. Maar toen was het dus geen meisje.
  We hebben onze zoon Javi genoemd. Hoor je ook niet echt vaak…

 28. 15 juli 2013 / 08:34

  Ik hou ook wel van aparte namen. MIjn naam is niet zo uniek, hoeveel keer heb ik het zinnetje ‘heeft u soms een rietje voor Sofietje?’ niet gehoord… 🙂
  Daarom wou ik voor mijn dochter absoluut iets speciaal. Ze heet Feliz, Spaans voor geluk. Past ongelooflijk goed bij haar, ze is een opgewekt kind en immer vrolijk. Zoals ik op het geboortekaartje schreef, ‘een bundeltje geluk’ .
  Wel benieuwd naar jullie jongensnaam…

 29. Marianne
  3 oktober 2013 / 20:01

  Ons zoontje heet Yero, best bijzonder als je vriend met namen als Wim en Rik komt…haha, maar deze naam vonden we allebei leuk, stoer en een echte jongensnaam.

Secured By miniOrange