(~215 B)
Zo vieren wij Kerst en Oud & Nieuw dit jaar

Zo vieren wij Kerst en Oud & Nieuw dit jaar

Het hoge woord is eruit: Nederland krijgt vanavond vanuit het Torentje te horen dat we in een strenge lock-down terecht gaan komen. Het is op het moment van schrijven (maandagmiddag 12.30 uur) nog niet helemaal bevestigd door meneer Rutte, maar het nieuwsbericht kwam zojuist op nu.nl en ik bereid me voor op het ergste. De jongens thuis, de winkels dicht en zoveel mogelijk thuisblijven. Het gaat van invloed zijn op iedereen en ook op mij. Mijn werk zal anders ingedeeld moeten worden, maar ook voor mijn boek begint het spannend te worden. Die moet ik namelijk 1 februari inleveren. Ik hoop dat ik hier en daar de rust vind om eraan te werken. Tussen deze gekke weken door zijn er ook nog de feestdagen. Je zou het bijna vergeten maar over tien dagen is het Kerst. En dit is hoe we het dit jaar gaan ‘vieren’!

Ik zet vieren tussen aanhalingstekens want eigenlijk doen wij nooit zoveel aan Kerst. Het is zeker niet zo dat we het vervelend vinden dat we niet zoveel mensen over de vloer mogen hebben, aangezien dat normaal eigenlijk ook niet zo is. Het is even afwachten of er überhaupt mensen bij ons thuis mogen komen, maar vooralsnog staat het aantal op 2 of 3 en kunnen onze vrienden op bezoek komen om gezellig samen te eten.

Kerstavond

Op Kerstavond gaan we met zijn vieren gourmetten. Deze traditie is twee jaar geleden ontstaan en dat was zo ontzettend gezellig, dat we een jaar later weer met pannetjes ons eten aan het bakken waren. De kinderen vinden het fantastisch en genieten hier enorm van. Wij dus ook! Voor Eerste Kerstdag hebben we geen plannen en dit is eigenlijk gewoon een soort zondag voor ons. Lekker lang in pyjama, misschien een filmpje kijken en hopelijk nog lekker naar buiten voor een strand- of boswandeling. Dat doet me altijd heel erg goed!

Kaasfondue met vrienden

Tweede Kerstdag zijn we ’s ochtends gewoon lekker thuis en gaan we uitgebreid ontbijten met verse broodjes. Dat zullen we Eerste Kerstdag ook wel gaan doen! In de middag komt Anke dan met haar gezin gezellig langs. We hebben voor elkaar cadeautjes gekocht en gaan eerst voor de kinderen zorgen. Cadeautjes uitpakken, eten voor hen maken en ze daarna naar bed brengen. Vervolgens is het tijd voor ons! De kaasfondue komt op tafel en voor het voor- en nagerecht zijn we nog even aan het kijken. Hopelijk kunnen we heerlijk lang tafelen en tussendoor maken we nog tijd voor de cadeaus. Vorig jaar deden we dit voor het eerst en dat was zo’n gezellige avond, dat we dit graag dit jaar weer wilden doen. Als het allemaal mag en kan, natuurlijk. Vooralsnog staan de plannen nog wel.

Oud & Nieuw

Met Oud & Nieuw zijn we ook gezellig thuis. Raymond en ik hebben er allebei niet zoveel mee en hangen dan een beetje voor de televisie, haha. Hapjes op tafel, een paar oliebollen en applebeignets in de oven… Helemaal prima, als je het mij vraagt. We kijken nog even of Skyler de hele avond opblijft, of dat we hem wakker maken tot iets voor twaalven. Vorig jaar was ‘ie rond tien uur wakker geworden en kwam ‘ie naar beneden, maar misschien wil hij nu wel proberen om op te blijven. Dat zien we eigenlijk wel. Hij vindt het aftellen heel erg leuk en mag wat kindervuurwerk in de tuin afsteken (ik geloof dat dat nog wel mag). Maddox sliep vorig jaar door en die hebben we laten liggen. Dit jaar moeten we maar kijken of hij doorslaapt maar omdat er geen vuurwerk gaat zijn, denk ik dat dat wel goed gaat komen. Die blijft dus hopelijk lekker slapen en anders komt hij er ook gezellig bij. Omdat ik er zo weinig mee heb, hoop ik eigenlijk wel om 00.30 uur in bed te liggen, haha. Zo saai ben ik… Het doet me gewoon helemaal niks en ik ben eigenlijk wel blij dat het vuurwerk er dit jaar niet is. Ik krijg het altijd heel benauwd van de rook en vind al die knallen maar niks. Oud & Nieuw is dus niet zo aan mij besteed.

Lekker rustig

Zoals je kunt lezen doen we dus vrij weinig aan de feestdagen. Ik kijk heel erg uit naar het gourmetten en de kaasfondue-avond met onze vrienden. Dat zijn avonden die voor mij veel betekenen. Voor de rest zijn het dus redelijk rustige dagen. Voor ons verandert er dit jaar vrij weinig ten opzichte van vorig jaar. Mits we dus Kerst met vrienden kunnen vieren, maar anders is er een plan B: gewoon lekker weer uitgebreid tafelen met de kids.

Delen:
Secured By miniOrange