(~215 B)
Zo investeer jij in je lange relatie

Zo investeer jij in je lange relatie

Raymond en ik zijn bijna 18 jaar samen. We hebben onze ups en downs, kunnen elkaar soms niet uitstaan en zijn elkaar echt wel eens zat, maar na al die jaren is de handdoek nog niet in de ring gegooid en kruipen we nog steeds ’s avonds naast elkaar in bed. Het is hard werken en het gaat niet vanzelf, maar ik ben er onwijs trots op dat we zo steady zijn als koppel en dat onze kinderen opgroeien met twee ouders die veel van elkaar houden. We zijn ook echt wel een stel dat kan kibbelen waar de kinderen bij zijn, maar dat mag ook gerust gezien worden. Zolang we geen vreselijke bonje hebben, komt dat altijd wel goed. Ze zeggen vaak dat liefde een werkwoord is en daar ben ik het absoluut mee eens. Na al die jaren kan de sleur erin komen en wordt het tijd om een beetje meer je best te doen. Wat kan op zo’n moment helpen?

Investeer in de seksuele relatie

Als ik over mijn eigen relatie praat, en dan ben ik even heel persoonlijk, liggen we op dit gebied niet altijd op een lijn. Het is lastig om het na al die jaren dan nog leuk te houden tussen de lakens. Wat je kan doen, is hier even extra aandacht naartoe brengen. Seksspeeltjes kan het weer even laten opbloeien in bed en als ik de mensen online mag geloven, is de luchtdruk vibrator een absolute hit. Vooral de Satisfyer Pro 2 Next Generation wordt door veel vrouwen (en hun partners) aanbeden. Ik ben daar zelf nog niet zo bekend mee, maar wil me er zeker in verdiepen. Bovendien kan het helpen om echt tijd voor elkaar in te plannen. Sommigen vinden het niet fijn om intimiteit te plannen, maar voordat je het weet zijn er weer drie weken voorbij zonder enige actie in bed. Als ik merk dat het alweer even geleden is, moet ik soms wel een drempel over. Als het met enige regelmaat gebeurt, gaat alles een stuk beter. We zorgen er dus voor dat we regelmatig even tijd voor elkaar vrijmaken, ook al heb ik er in eerste instantie geen zin in. Ik merk snel genoeg of het het écht niet meer gaat worden die avond, of dat ik toch een beetje in de mood kan komen als ik genoeg aandacht krijg, haha.

Datenights/-days

Wij waren begin 2020 heel erg goed bezig met datenights. We hadden ons voorgenomen om lekker vaak samen op pad te gaan en volgens mij stond de teller al op 5 keer in maart. Dat is voor ons héél erg veel, aangezien we het jaar daarvoor volgens mij maar 3 keer in totaal op pad waren geweest samen zonder kinderen. Helaas gooide Corona roet in het eten en zijn we het een beetje verloren, maar we hebben nog wel vaak geluncht samen toen dat weer kon. Wat we graag meer zouden willen doen, is eten bestellen voor ons samen. Als we nu iets afhalen is dat vaak met de kinderen erbij omdat dat nu eenmaal gezellig is, maar het kan fijn zijn om eten te laten bezorgen zodra de kinderen op bed liggen. Kun je er toch een romantische avond van maken! En kies ervoor om soms een oppas in te zetten om samen de hort op te gaan. Een dagje naar een stad, een weekend ergens naartoe of misschien wel een paar dagen naar het buitenland. Dat kan jouw relatie echt een boost geven!

Samen ons eigen ding

Raymond en ik zijn heel erg goed in samen ons eigen ding doen. Als je bij ons naar binnen kijkt, zie je ons vaak een beetje op de bank hangen. Soms kijken we samen een serie, maar veel vaker zijn we allebei gewoon iets voor onszelf aan het doen. Ik weet niet wat het is, maar we gaan hier allebei gewoon erg lekker op. We zijn samen, zitten niet in aparte ruimtes, maar krijgen toch de tijd om iets te doen waar we heel erg blij van worden. Ik hou van lezen, Raymond pakt soms de Nintendo er even bij. Om vervolgens na een uur weer samen iets te kijken op televisie, bijvoorbeeld.

Respecteer elkaars interesses

Ik ga soms drie keer per week naar Anouk en dan rolt Raymond nog net niet met zijn ogen als ik zeg dat ik nog een kaartje heb gescoord. Raymond loopt weleens met zijn telefoon over straat om een Pokémon te vangen met Pokémon Go en dat zal ik nooit begrijpen. Ik shop vaak dure jurken; hij bestelt twee keer per jaar eens een hele doos vol met nieuwe kleding. Toch vinden we het helemaal prima van elkaar. Ik vind het belangrijk om ons eigen ding te houden en dit ook van elkaar te kunnen accepteren. Ik denk dat als je echt helemaal jezelf kunt zijn, je op je allerbest bent in een relatie.

Delen:
Secured By miniOrange