(~215 B)
Last van eczeem: check het merk Clover eens!

Last van eczeem: check het merk Clover eens!

Mensen met eczeem zullen me als geen ander begrijpen: bepaalde stoffen zijn de hel als je een uitbraak hebt. Ik reageer het meest op wol; wollen truien zijn killing en sjaals met wol zijn, vooral de laatste jaren, uit den boze. Ik heb geinvesteerd in een Acne sjaal en ik blijf het steeds weer proberen, maar uiteindelijk krijg ik jeuk en krab ik mijn hele nek open. Hetzelfde geldt voor de mondkapjes die nu verplicht zijn. Veel mondkapjes zorgen voor extra jeuk in mijn gezicht. Bovendien word ik gek van labels en irriterende naden in en op mijn kleding. Toen ik een persbericht ontving van Clover met daarbij een mega zacht stukje stof geleverd, was mijn interesse gewekt. Clover is namelijk een merk dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. En de stof voelde zó fijn, dat ik direct contact heb gelegd met dit label om het zelf te kunnen ervaren.

Witte verbandpakken

Het idee voor Clover ontstond bij eigenaresse Merel na een gesprek met een vriendin. Zij heeft handeczeem en contactallergie kan bijvoorbeeld haar autostuur niet vasthouden zonder daar uitslag van te krijgen en is dus vaak aangewezen op handschoenen. Die zijn eigenlijk altijd gemaakt van leer of synthetische vezels en dat verdraagt ze slecht. De witte handschoenen vanuit de medische wereld zijn natuurlijk niet zo leuk om te zien. Ik heb zelf ook last van eczeem op mijn handen, maar gelukkig geen contactallergie. Wel heb ik ervaring met de verbandpakken; witte broeken, shirts en handschoenen die jou helpen tegen het krabben. En nee, dat is zeker niet altijd leuk om te zien. Helemaal niet als je er ook overdag op aangewezen bent.

Grote impact

Huidproblemen hebben meer impact op het welzijn van mensen dan de buitenwereld zich ooit kan realiseren. Het is niet alleen een rode huid waar we last van hebben, maar ook jeuk, pijn en slapeloze nachten. Uit onderzoek van Clover blijkt daarnaast dat bijna 80 procent van mensen met eczeem last heeft van kleding: synthetische vezels broeien, labels en naden irriteren. Ondanks dat kleding de hele dag met je huid in contact staat, bestond er nog geen kledingmerk dat specifiek rekening houdt met een gevoelige huid én er mooi uitziet. Tot nu.

Zachte naden en geen labels

Clover kiest voor zachte naden en geen labels. Hoera voor dat! Het merk gebruikt een speciaal textiel, genaamd Tencel. Tencel is een natuurlijke vezel die op alle punten beter scoort dan katoen: zachter, absorberender en veel duurzamer. Bovendien heeft de vezel een glad oppervlak waardoor bacteriën er nauwelijks vat op hebben. Vooral voor mensen met eczeem is dat van belang, omdat onze huid meer openstaat en vatbaarder is. Er is overal over nagedacht en daar word ik heel blij van.

Verschillende items

Ik ontving van Clover een sjaal en mondkapje met een leuke blauwe print. Naast deze items verkopen ze ook een shirt met lange mouwen en handschoenen. In de blauwe print die ik heb, maar ook in effen zwart en blauw. Het shirt met lange mouwen zou je ook onder iets kunnen dragen, zodat de andere stof niet direct op jouw huid komt. De sjaal vind ik heel erg prettig om zowel buiten als binnen te dragen. Het is enorm zacht en kan ook net even dat vervelende kraagje van een jas zachter maken door deze eronder te dragen. De zwarte ga ik zeker weten nog bijbestellen. Clover is een start-up dus ze hebben nog niet zo heel veel items, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Dit spreekt me namelijk heel erg aan! Misschien een shirt met streepjes? 😉 Ze zijn in ieder geval van plan om ook items voor kinderen en mannen te produceren. Het is wel iets aan de prijzige kant, maar ik weet als geen ander dat het soms zo’n zoektocht is, dat we het er best voor over hebben om te investeren in zo’n fijn item. Bovendien is het duurzaam gemaakt in Portugal. Enne, het is altijd goedkoper dan een sjaal met wol van Acne, haha.

De handschoenen zijn 49,95, het shirt kost 69,95, de sjaal is 59,95 en het mondkapje 24 euro. Bij het mondkapje verstel je de touwtjes gemakkelijk en heb je een ijzerdraadje bij de neus. Hopelijk helpt het mijn mede-eczemers een beetje! Meer informatie vind je op Cloverlover.co. In de shop kun je ook de items bekijken!

Clover is natuurlijk niet alleen voor mensen met eczeem; ook mensen met bijvoorbeeld psoriasis of een andere huidaandoening zullen hier veel baat bij hebben!

Delen:
Secured By miniOrange